واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لرستان مستعد کشت طلای سرخ خرم آباد - ایرنا- استان لرستان به سبب شرایط اقلیمی و خاک مناسب یکی از مناطق مستعد برای کشت محصول زعفران است .
به گزارش ایرنا ، زعفران یکی از ارزشمندترین رستنی های ایران است که با رنگ و رایحه ای دل انگیز و مزه ای دلپذیر جهانیان را مجذوب خود می کند و با خواص فرح زایی ، لطافت و زیبایی بخشی به پوست و چهره و دیگر خصوصیات جادویی خود، میرود که دل های اقوام و ملل مختلف دنیای کنونی را به تسخیردرآورد.
استان لرستان به سبب شرایط اقلیمی و خاک مناسب یکی از مناطق مستعد برای کشت این محصول است .
کشت طلای سرخ در این دیار پیشینه کهن دارد و کشت زعفران وحشی در برخی مناطق لرستان از مستعد بودن این استان به عنوان رویشگاه زعفران حکایت می کند .
در گذشته نیز زعفران لرستان در کنار زعفران الوند بارها در متون تاریخی از آن نام برده شده است .
بررسی های کارشناسانه نیز از شرایط مساعد لرستان به سبب شرایط آب و هوایی و خاک مناسب برای کشت زعفران حکایت دارد و متوسط عملکرد آن بیش از هشت کیلوگرم است و از لحاظ کیفیت نیز زعفران لرستان در سه شاخص رنگ ، بو و اسانس در ردیف ممتاز قرار دارد .
گرچه این مهم در سطح استان لرستان در سال 75 کلید خورد و هم اکنون در دست اجرااست اما باید گفت برخلاف شرایط مناسب کشت این محصول هنوز در جایگاه واقعی خود قرار ندارد.
جهاد کشاورزی لرستان با برنامه ریزی مناسب می تواند وضعیت تولید آن را به جایگاه مطلوبی برساند.
هم اکنون از 36 هزار هکتار سطح کشور بیش از 70 هکتار از اراضی لرستان به کشت زعفران اختصاص یافته است که 316 کیلوگرم زعفران ممتاز از این سطح برداشت می شود که این میزان صرفا جهت نیاز داخلی است .
نکته قابل توجه در کشت زعفران قیمت هر کیلوگرم طلای سرخ در بازار سه میلیون و 500 هزار ریال است که با توجه باینکه متوسط برداشت در هر هکتار در لرستان دو کیلوگرم باشد در هر هکتار حداقل 70 میلیون ریال سود عاید کشاورزان می شودکه این موضوع درآمد مناسب آنرا در مقایسه با کشت سایر محصولات گوشزد می شود .
بدون شک زعفران یکی از محصولات مقاوم در برابر کم آبی است که با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر و همچنین درآمد مناسب این محصول و اشتغال زایی ان طرح ترویج و جایگزینی این محصول بجای محصول های کم سود و آب بر می بایست در دستور کاری مسئولان کشاورزی استان قرار گیرد .
بسته های حمایتی ، پرداخت تسهیلات ، آموزش علمی کشاورزان از طریق رسانه ها بویژه صدا و سیما و ایجاد صنایع بسته بندی زمینه مساعدی را برای تشویق کشاورزان به کشت محصول زعفران فراهم می کند .
به هر روی برای رونق تولید و ایجاد اشتغال و با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر و مقاومت زعفران در مقابل کم آبی کشت این محصول می تواند جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات باشد.
7270/630
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]