واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سازمانهای مردم نهاد به کمک مدیران استانی بیایند خبرگزاری پانا: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: ۷۹۹ سمن در استان فعالیت می کنند.
۱۳۹۳ جمعه ۷ آذر ساعت 11:39
به گزارش خبرگزاری پانا، سید محس صادقی در نخستین نشست منطقه ای و کارگاه های آموزشی شبکه سازی تخصصی سازمان های مردم نهاد که با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده همراه بود؛ افزود: نیمی از این سازمان ها در شهر مشهد قرار دارند و ۲۰ درصد آنها در حوزه ی زنان و بنیان خانواده ها مشغول به فعالیت هستند.
وی اظهار امیدواری کرد؛ با شکل گیری سازمان های مردم نهاد و فعالیت آن ها در موضوعات دارای اولویت استان، بتوان از نتایج اقدامات آنها به عنوان ساختارهای واسط مردم و دولت در بخش های مختلف مدیریتی و تصمیم گیری های کلان کشور و استان ها استفاده کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: در اصول قانون اساسی به مفهوم مشارکت در همه ی حوزه ها تصریح شده است و تلاش می شود تا با ایجاد تشکل های مردم نهاد براساس مختصات تاریخی، فرهنگی و متکی بر اصول اخلاقی و نیز با رعایت مردم سالاری دینی، کرامت حقوق انسان و بهره مندی از امنیت اجتماعی، گام هایی را برای دستیابی به جامعه ای پاک، مطلوب، با نشاط و متناسب با اهداف سند چشم انداز در افق 1404، برداریم.
صادقی با اشاره به عملکرد مطلوب سمن ها ادامه داد: علی رغم تلاش های صورت گرفته، سازمان های مردم نهاد با یک دهه پیشینه هنوز نتوانستند در بخش توانمند سازی و اثربخشی در رویکردهای کلی به جایگاه واقعی خود برسند و دچار کاستی ها و مشکلاتی هستند که باید مرتفع شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سازمانهای مردم نهاد به صورت داوطلبانه و با موضوعات متفاوت شکل می گیرند و نیز باتوجه به تاکید دولت بر نقش و جایگاه آنها، لازم است تا ابتدا این سازمان ها بر اساس گستردگی و تاثیرگذاری در مسائل اجتماعی اولویت بندی شوند.
وی اظهار کرد: استانداری خراسان رضوی به عنوان یک مرجع در حمایت از توانبخشی و شکل گیری سازمانهای مردم نهاد می تواند از طریق این اولویت بندی هرچه بهتر و مطلوب تر نقش خود را ایفا کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان این که میانگین رشد آسیب های اجتماعی نسبت به نرخ رشد جمعیت بالاتراست؛ تاکید کرد: باید در راستای کاهش و کنترل آن ها، سازمان های مردم نهاد به صورت جدی وارد عمل شوند در غیر این صورت ما با چالش های متعددی در استان روبرو خواهیم شد.
صادقی گفت: در خراسان رضوی ۱۰ درصد جرم های اجتماعی در ۲۰ عنوان خلاصه می شود که ۱۲ عنوان آن با ۸۰ درصد، در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است و وظیفه سازمان های مردم نهاد این است که در این زمینه جدی تر وارد عمل شود.
وی افزود: ما در حوزه های مختلف اجتماعی بخصوص خانواده مانند طلاق، دچار آسیب های جدی و قابل ملاحظه هستیم که باید در این خصوص سازمان های مردم نهاد به کمک مدیران و مسوولان استان بیایند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: معتقدم یکی از وظایف اساسی دولت و نهادهای عمومی، ایجاد زمینه ی مشارکت حداکثری بین نیازهای حاکمیت و ظرفیت هایی که سمن ها دارند؛ است.
صادقی افزود: با شناسایی و شناخت توانمندی های سازمانهای مردم نهاد می توانیم از آنها در تصمیم گیری های کلان مدیریتی استفاده کنیم.
وی یکی از رویکردها و محورهای فعالیت های معاونت های سیاسی استان ها را افزایش سطح مشارکت عمومی مردم در قالب سازمان های مردم نهاد عنوان کرد و گفت: برای ایجاد یک ارتباط ارگانیک و ساختاری باید سازمان های مردم نهاد در سطح های محلی، استانی، کشوری دارای ترتیب و ساختار شوند و کارگروه تشکیل بدهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: به مدد تعامل نهادهای مردمی و سازمانهای دولتی، هم اندیشی مستمر، تقویت بخش های غیر دولتی و آسیب شناسی و رفع کاستی های قانون برنامه پنجم توسعه؛ می توان شاهد ارتقای جایگاه و تاثیر گذاری بیشتر عملکرد سازمانهای مردم نهاد بود.
گفتنی است، استان خراسان رضوی ۲۰ کارگروه، کمیته، کمیسیون در زمینه ی امور اجتماعی زنان و خانواده دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]