تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799134346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عملکرد سازمان‌هاي مردم نهاد در حفظ و ارتقاي سلامت جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:سینا:
عملکرد سازمان‌هاي مردم نهاد در حفظ و ارتقاي سلامت جامعه
۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۰۸:۰۰:۲۹
کد خبر: ۱۰۷۹۵عملکرد سازمان‌هاي مردم نهاد در حفظ و ارتقاي سلامت جامعه

سازمان‌هاي مردم نهاد (سمن)، نظام پنهان ارتقاي سلامت جامعه هستند. اين سازمان‌هاي داوطلب، مستقل از دولت بوده و در عين غير انتفاعي بودن، در خدمت مردم هستند و به همين دليل، صداي مردم ناميده مي‌شوند.
سیناپرس: سمن‌ها، نماد و واسط مشاركت مردم هستند و مشاركت مردم نيز يكي از بازوهاي اصلي ارتقاي سلامت، كاهش فقر و بي عدالتي در سلامت جوامع است.نقش و عملکرد سازمان‌هاي مردم نهاد در حفظ و ارتقاي سلامت جامعه در پژوهشی مشترک ازبهزاد دماری، محمدعلی حیدرنیا و مریم رهبری بناب مورد توجه قرار گرفته و نتایج آن در آخرین شماره ازفصلنامه پايش- مهر و آبان 1393 , منتشر شده است.


اين تحقيق، با هدف بررسي نقش و عملکرد سازمان‌هاي غير دولتي ايراني درتأمين، حفظ و ارتقاي سلامت جامعه ايران، براي طراحي الگوی تعامل سازمان‌هاي غير دولتي با بخش متولي سلامت در دولت به انجام رسيده است.
به اين منظور، از مجموع ده هزار سمن ثبت شده در كشور با معيار معرف کار در حيطه سلامت و بيماري، حدود 1000 سمن انتخاب شده و در مجموع، حدود 97 سمن به عنوان حجم نمونه انتخاب شد كه از طريق انتخاب تصادفي از کليه استان‌ها، اطلاعات لازم از طريق پرسشنامه و با استفاده از 9 پرسشگر آموزش ديده، جمع آوري شده است.
نتايج حاصل از تحليل پرسش‌ها در بخش عملکرد و ظرفيت‌ها نشان داد كه سمن‌هاي مورد مطالعه، نيازهاي گروه هدف را مي‌شناختند، اما در اغلب موارد روش استخراج اين نيازها بيشتر بر مبناي جلسه با گروهي از آنان و يا نظرات هيئت مؤسس بوده و از اصول علمي نياز سنجي كمتر تبعيت كرده است.
مجموعه خدمات ارايه شده توسط سمن‌ها به ترتيب، حوزه پيشگيري سطح سوم، سپس سطح اول و در نهايت، سطح دوم بوده است. از ديدگاه سمن‌ها، ميزان رضايت و موفقيت در مداخلات آموزشي و ارايه خدمات درماني، پيشگيري و مشاوره‌اي بيشتر از مداخلات حمايت طلبي مربوط به حاكميت (كار با دولت، مشاركت در روندهاي قانوني و قضايي) بوده است و اين نتيجه ضمن اين كه قابليت‌هاي سمن‌ها را در ارايه خدمات آموزشي و مشاوره‌اي نشان مي‌دهد، به تصميم گيرندگان بخش عمومي (دولت) نيز هشدار مي‌دهد كه استفاده نكردن از ظرفيت نهفته و پنهان اين سامانه‌ها، روند توسعه كشور را كند مي‌كند. بيشترين منبع درآمد مالي، كمك‌هاي مردمي و خيريه و سپس دولت بوده است و اغلب باور دارند که «حمايت مالي دولت از سمن‌ها به صورت رديف بودجه اختصاصي» لازم است. با اين كه سمن‌ها از مجموع فعاليت‌ها و نقش‌هاي حمايتي خود، توانمندسازي،مشاركت جامعه هدف و حمايت طلبي بيش از ساير موارد، موفقيت داشته‌اند، اما تلاش براي تقويت بيش از پيش اين توانمندي‌ها و همچنين روش‌هاي ديده باني، تحقيق و شبكه سازي سمن‌ها را در دست يافتن به پيامدها و اثرات برنامه‌ها كمك خواهد نمود.
نداشتن برنامه راهبردي در 35 درصد از سمن‌ها، هشداري براي كاهش اعتبار سمن‌ها در جامعه است، چرا كه داشتن برنامه نشان از تعهد اعضاي هيئت مؤسس و مديره براي خدمات رساني به گروه هدف است. ضمن اين كه خود برنامه براي آگاهي از اقدامات آتي سمن، براي تأمين كنندگان منبع مالي كمك كننده است. منابع مالي محدود، ارتباط نا کافي سازمان‌هاي غير دولتي با دولت و باور ضعيف دولت از نقش سمن‌ها، سه مانع اصلي اعلام شده از سمن‌هاي مورد مطالعه بوده است. ضروري بودن ارتباط با دولت به اعتقاد اغلب سمن‌ها و كمي رضايت از تعامل فعلي با دولت، الزام باز نگري در اين اعتماد را ايجاب مي‌كند.
 
برای مشاهده متن کامل این مقاله و دیگر مقالات منتشر شده در آخرین شماره ازفصلنامه پايش- مهر و آبان 1393 , دوره  13- اینجا را ببینید.
 



۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۰۸:۰۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سینا]
[مشاهده در: www.sinapress.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن