واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آذر ۱۳۹۳ (۱۸:۲۹ب.ظ)
چرا بعضي ها تمايلي به بچه دار شدن ندارند؟ چند سالي است که مسئولان از ضرورت افزايش جمعيت کشور خبر ميدهند؛يکي از مهمترين اهداف نظام داشتن جمعيت سالم است که براي رسيدن به آن بايد تلاش کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، بررسي آمارهاي رو به رشد جمعيت در کشورمان نشان مي دهد که رشد جمعيت در دهه گذشته نسبت به دهه هاي قبل کاهش چشمگيري داشته است.
همين امر سبب شد تا مقام معظم رهبري مدتي پيش ادامه يافتن سياست هاي کنترلي جمعيت را ناکارآمد بدانند و ادامه آن را خطايي بزرگ بخوانند. ايشان گفتند: «بررسي هاي علمي و کارشناسي نشان مي دهد که اگر سياست کنترل جمعيت ادامه پيدا کند، بتدريج دچار پيري و در نهايت کاهش جمعيت خواهيم شد، بنابراين مسئولان بايد با جديت در سياست کنترل جمعيت تجديدنظر کنند و صاحبان رسانه و تريبون از جمله روحانيون در جهت فرهنگ سازي اين موضوع اقدام کنند.»
اين روزها مسائل مالي در زندگي ها آنقدر مهم شده که گاهي همان ابتداي زندگي مشترک پاي مسائل مالي و اقتصادي به ميان مي آيد و گاه تا جايي پيش مي رود که از شرايط تعيين کننده در مسير همسرگزيني و ازدواج مي شود.
اگرچه تحصيلات علمي و آکادميک جوانان بالاتر رفته است اما به دست آوردن مهارتهاي لازم براي يک زندگي موفق در بين جوانان کاهش يافته که اين امر نشان دهنده اهميت حوزه فرهنگي براي جلوگيري از اين امر است. کم بودن قناعت، داشتن فکر رويايي از زندگي مشترک و ناشکيبايي در مقابل مشکلات در ميان جوانان به بالارفتن سن ازدواج و فروپاشي نهاد خانواده ميانجامد که جلوگيري از اين امر مستلزم ارايه دانش و فرهنگ صحيح به جوانان است.
فرزندپروري يک مهارت است
در مقابل اين مثل که «هر آن کس که دندان دهد، نان دهد» ضرب المثل «از تو حرکت از خدا برکت» هم وجود دارد. شکي نيست که خدايي هست که به همه ما کمک مي کند و توجه او شامل حال همه ماست اما زماني چنين جمله اي معني مي گيرد که فرد توانايي و از آن مهم تر وقت کافي براي تربيت بچه داشته باشد.
برخلاف تصور برخي افراد، فقط پول نقشي در تصميم گيري افراد براي بچه دارشدن يا نشدن ندارد. مهم تر از آن صرف کردن زماني براي تربيت کودک است. مساله اي که شايد کمرنگ تر از ديگر مسائل به چشم مي خورد و کمتر به آن توجه مي شود. زوج ها بايد قبل از بچه دارشدن به اين موارد فکر کنند؛ اينکه با بچه دارشدن نقش زن و مرد، به پدر و مادر بودن هم تغيير مي يابد و با مسئوليت هايي همراه است، اينکه بدانند از نظر عاطفي و رواني با کودک چگونه برخورد کنند و چقدر وقت براي تربيت او بگذارند، آيا توانايي و آگاهي هاي لازم براي تربيتش را دارند يا نه؟
71درصد از جمعيت لرستان ميان سال هستند
مدير کل ثبت احوال لرستان در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اينکه بر اساس آمار سرشماري سال 90 جمعيت بين 15 تا 65 سال استان لرستان 71 درصد از جمعيت لرستان را تشکيل ميدهند، گفت: در حال حاضر يک ميليون و 246 هزار نفر از جمعيت لرستان ميانسال هستند.
حسين دريکوند اظهار کرد: در حال حاضر 411 هزار و 379 نفر زير 14 سال سن، هزار نفر از جمعيت استان لرستان بالاي 65 سال و جمعيت 15 تا 64 ساله استان لرستان يک ميليون و 246 هزار و 778 نفر بوده که 71 درصد جمعيت استان لرستان را به خود اختصاص داده است.
لرستان از لحاظ جمعيت در کشور رتبه شانزدهم را دارد
وي با اشاره به اينکه 2.3 درصد جمعيت کل کشور در لرستان قرار دارند، گفت: طبق سرشماري سال 90 جمعيت کشور بيش از 75 ميليون نفر است که از اين تعداد يک ميليون و 750 هزار نفر جمعيت استان لرستان است و لرستان از لحاظ جمعيت در کشور رتبه شانزدهم را دارد.
وي افزود: سرشماري سال 65 يک ميليون و 360 هزار نفر جمعيت داشته که متوسط رشد آن زمان 3.88 درصد بوده و در سرشماري سال 75 به يک ميليون و 580 هزار نفر رسيده و اين رقم به کاهش 1.49 درصد رسيده است، همچنين در سرشماري سال 85 جمعيت استان لرستان به يک ميليون و 710 هزار نفر رسيده که شاهد کاهش رشد 0.85 اين استان بوده است.
وي اضافه کرد: در سرشماري سال 90 جمعيت استان لرستان به يک ميليون و 750 هزار نفر رسيده و شاهد کاهش رشد 0.44 درصدي جمعيت در استان بودهايم.
سن ازدواج در لرستان افزايش يافته است
مدير کل ثبت احوال لرستان با بيان اينکه 774 هزار و 513 واقعه ازدواج در سطح کشور به ثبت رسيده، گفت: از اين تعداد 22 هزار و 211 مورد مربوط به استان لرستان است.
حسين دريکوند يادآور شد: در سال 92 به ازاي هر يک هزار نفر جمعيت در استان لرستان 12 نفر تن به ازدواج دادهاند که در اين زمينه رتبه چهارم کشور را داريم.
وي با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج در بين جوانان لرستاني عنوان کرد: در حال حاضر سن ازدواج از 18 سال به 24 سال افزايش يافته است.
ضرورت فرهنگسازي براي افزايش فرزندآوري
مديرکل امور بانوان استانداري لرستان در اين زمينه گفت: لازم است در زمينه افزايش فرزندآوري به عنوان يکي از مولفههاي سبک زندگي اسلامي - ايراني فرهنگسازي کنيم، به گونهاي که خانوادهها متوجه شوند با ورود فرزند به زندگيشان نشاط و محبت در خانواده به وجود ميآيد و موجب افزايش صميميت بين زوجين ميشود. ورود يک فرزند به خانواده بر روابط خانوادههاي زوجين نيز اثر مثبتي دارد.
وي بااشاره به تاثيرعوامل اقتصادي بر فرزندآوري، اظهارکرد: اين مولفه درفرزندآوري تاثير قطعي ندارد، چرا که بسياري از خانوادههاي مرفه نيز علاقهاي به فرزندآوري ندارند، چون تحت تاثير فرهنگ غرب قرار گرفتهاند و به دنبال لذات شخصي و تجملگرايي هستند؛ اين در حاليست که وجود يک فرزند موجب به وجود آمدن لذتي معنوي در خانواده ميشود.
سلاح ورزي افزود: بالا رفتن توقعات خانوادهها از جوانان در قبال پذيرش زندگي مشترک سبب شده که جوانان با وجود اينکه رغبت به تشکيل زندگي مشترک دارند احساس ميکنند توان براورده کردن انتظارات آنان را ندارند که ضروري است خانواده ها در اين زمينه همراهي بيشتري با جوانان داشته باشند.
وي بيان کرد: پذيرفتن مسئوليت زندگي مشترک مستلزم اقتضائات و زمينههايي است که بايد در خانواده و جامعه به ويژه در جامعه، به آن علمي پرداخته شود.
وي با بيان اينکه آموزش موجب فرهنگسازي در زمينه افزايش فرزندآوري ميشود، اظهار کرد: يکي از دورههاي آموزشي برگزار شده در کشور، طرح «مطلع مهر» است که زوجين در قالب اين طرح با رويکرد ديني آموزش ميبينند. مباحث روانشناسي يکي از بخشهاي اين آموزشهاست که بخشي از آن به تشريح اثرات مثبت وجود فرزند در خانواده ميپردازد. زماني که زوجين به اهميت اين موضوع پي ببرند، از نعمت بزرگ برخورداري از فرزند غافل نميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]