واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو مرکز مطالعات راهبرد ارتش: نیروی دریایی با 150 گروه از دزدان دریایی درگیر شده است همدان_ ایرنا_ رییس گروه تحولات ساختاری مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از درگیری نیروی دریایی با 150 گروه از دزدان دریایی در آب های بین المللی خبر داد.
به گزارش ایرنا امیر دریادار دوم ستاد "حسینعلی لعلی" در سخنرانی پیش از خطبه های این هفته شهر همدان با گرامیداشت هفتم آذر روز نیروی دریایی بیان کرد: کاسته شدن حملات دزدان دریایی به کشتی ها به معنای کاهش شمار آنها نبوده بلکه حضور قدرتمند نیروی دریایی در آب های بین المللی باعث قطع دست دزدان دریایی شده است.
وی اضافه کرد: 32 ناوگروه عملیاتی نیروی دریایی در آب های بین المللی شمال اقیانوس هند، دریای مدیریترانه، دریای سرخ و خلیج عدن حضور دارند.
وی اظهار کرد: ناوگروه های نیروی دریایی اقدام به تامین امنیت کامل خطوط کشتیرانی و اسکورت دو هزار و 500 کشتی تجاری و نفت کش کردند و تاکنون با 150 گروه از دزدان دریایی درگیر شده اند.
رییس گروه تحولات ساختاری مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: به منظور تامین امنیت بنادر جنوبی و آب های آزاد پرسنل نیروی دریایی به همراه خانواده هایشان در بنادر جاسک و چابهار مستقر شدند.
امیر دریادار لعلی با یادآوری سلسله عملیات های نیروی دریایی در دوران هشت سال جنگ تحمیلی گفت: عملیات حماسی و غرور آفرین "مروارید" علیه رژیم بعثی عراق بازتاب وسیع داخلی و خارجی داشت و پیروزی در این عملیات موجب ارتقای روحیه رزمندگان شد.
وی افزود: دامنه این عملیات به قدری وسیع بود که نیروی دریایی رژیم بعثی تا پایان جنگ جرات خروج از "ام القصر" را نداشت.
رییس گروه تحولات ساختاری مرکز مطالعات راهبردی ارتش تاکید کرد: انهدام 24 سکوی نفتی عراق توسط نیروی دریایی ایران منجر به قطع کامل صادرات نفت از این کشور تا مدت ها پس از پایان جنگ تحمیلی شد.
امیردریادار لعلی گفت: دلاورمردان نیروی دریایی علاوه بر قطع صادرات نفت عراق از ورود و خروج هر گونه کالا از مرز دریایی به عراق جلوگیری کردند.
وی افزود: بعد از عملیات غرور آفرین مروارید با وجود نصب پرچم ایران بر روی یکی از سکوهای نفتی عراق، رژیم بعثی جرات حضور در این سکو و پایین آوردن پرچم را نداشت.
وی با ذکر اینکه نیروی دریایی دشمن تحرکاتی برای فلج کردن اقتصاد ایران انجام داد خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت صادرات و واردات کالا بویژه در زمان جنگ، 10 هزار فروند کشتی در آن برهه توسط نیروی دریایی ایران اسکورت شد که دشمن تنها توانست 20 فروند از این تعداد را منهدم و غرق کند.
رئیس گروه تحولات ساختاری مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: نیروی دریایی تنها یک نیروی نظامی نیست بلکه در اقتصاد و سیاست نیز می تواند تاثیر بگذارد.
امیر دریادار لعلی افزود: با توجه به اینکه 30 درصد مرز ایران آبی می توان ایران را یک کشور دریایی توصیف کرد و ساحل های دریای این کشور دروازه ورود به اقیانوس هند و دریای آزاد هستند.
وی گفت: 98 درصد تجارت جهانی از طریق دریا صورت می گیرد که علت این امر ارزان بودن این نوع تجارت و حجم بالای آن است بر این مبنا دریا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: در ایران آنگونه که شاسیته است از این ظرفیت استفاده نشده است چون کشورهای استعمارگر باور غلط پشت کردن به دریا و غریبه بودن با این ظرفیت را به ما تحمیل کرده اند در حالیکه در دیگر کشورها بیشتر خوراکی و غذاهای خود را از دریا تامین می کنند و بیشترین جمعیت در کنار دریا ساکن است.
وی تاکید کرد: با توجه به تاکیدات رهبری فرذزانه انقلاب باید به ظرفیت های دریا توجه داشت و نسبت به دریا بیگانه نبود چراکه حضور در دریا به نفع ایران اسلامی است.
7525/2624
07/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]