واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: منطقه حائل در مرزهای مصربا غزه/ جدا سازی امنیتی و قطع شریانی حیاتی غزه – ایرنا - « محمود قشطه» ساکن یکی از شهرهای مرزی فلسطین، سال ها پیش به همراه برادرش محمد ساکن شهر کوچک رفح بودند و فاصله بین منزل 2 برادر از چند ده متر بیشتر نمی شد.
به گزارش ایرنا، اما در سال 1981 این دو برادر ناگهان و بدون هشدار قبلی خود را در دو سوی مرزهای دو کشور یافتند و از آن پس برای دیدار با یکدیگر نیاز به گذرنامه و عبور از گذرگاه مرزی بین دو کشور شدند.
سازشنامه «کمپ دیوید» که در سال 1979 بین رژیم صهیونیستی و مصر امضا شد با ترسیم مرزهای بین المللی جدید، شهر رفح فلسطین را به دو قسمت تقسیم کرد، بخشی از این شهر در نوارغزه و تحت اشغال این رژیم باقی ماند و بخش دیگر شهر به قلمرو مصر ضمیمه شد.
با این وجود، این اتفاق باعث جدایی محمود قشطه 50 ساله از برادرش در آن سوی مرزها نشد، این دو برادر سالیان متمادی ارتباط خود را گاه از طریق تلفن و گاه با صحبت با یکدیگر از دو سوی مرزها ادامه دادند، تا آنجا که دو دختر خانواده با دو پسرعموی خود در آنسوی مرزها ازدواج کردند.
امروز و پس از تصمیم دولت مصر برای ایجاد منطقه حائل مرزی تا عمق 500 متری بخش مصری شهر رفح، محمود با نگرانی نظاره گر تخریب خانه برادر و دخترانش در آن سوی مرز است.
محمود تاکید کرد، نمی داند دخترانش که اکنون فرزندانی خردسال دارند آیا پس از ویرانی خانه هایشان و در این شرایط اقتصادی بسیار بد سرپناهی برای ادامه زندگی خواهند یافت؟
فلسطینی های زیادی هستند که شرایطی شبیه محمود و محمد دارند؛ شاید آنها هیچ گاه باور نمی کردند آتش افروخته شده در مناطق شمال سینا و درگیری بین سلفی های تندرو و ارتش مصر روزی دامان آنها را هم بگیرد.
محمود هر روز کنار مرز می ایستد و جریان های آن سوی مرز را تماشا می کند و می گوید: مردم فلسطین و مردم مصر یک ملت هستند و همه از یک فرهنگ و رسوم پیروی می کنیم. اتفاقات مصر برای ما دردناک است همانطور که آنها از اوضاع مردم درغزه بویژه در جریان جنگ ناراحت می شوند.
«ابراهیم الشاعر» از ساکنان بخش فلسطینی شهر مرزی رفح ، معتقد است رژیم اشغالگر صهیونیستی تنها طرفی است که از ایجاد منطقه حائل در مرزهای مصر و غزه سود می برد.
وی اضافه کرد: تا چند سال پیش رژیم صهیونیستی این منطقه را اشغال کرده بود و خانه های فلسطینی ها را ویران می کرد و بستگان ما در آن سوی مرزها همیشه نگران ما بودند اما امروز مساله برعکس شده است و این بار نوبت ما است که هر روز صدای انفجار و ویرانی منازل را در آنسوی مرزها بشنویم .
این شهروند فلسطینی افزود: درهفته های اخیر امکان تماس با اقوام از ما گرفته شده حتی شبکه تماس محلی که قبلا دایر بود توسط ارتش مصر قطع شده و به نظر می رسد به مدت طولانی و تا پایان یافتن عملیات نظامی همچنان قطع بماند.
تونل های زیرزمینی حفر شده بین دو منطقه شهر رفح برای سالیان طولانی محل تردد خانواده های فلسطینی در مناسبت ها و اعیاد برای ملاقات با یکدیگر بود.
این گذرگاه ها همچنین در روزهای محاصره غزه تنها شریان حیات و مسیر انتقال غذا و دارو و لوازم ساختمانی حتی سوخت خودروها و ایستگاه های تامین برق بوده اند.
در سال 2005 و همزمان با عقب نشینی رژیم اشغالگر از محور معروف بین المللی فیلادلفیا و تسلیم گذرگاه رفح به تشکیلات خودگردان فلسطین، این گذرگاه بر اساس توافق نامه جدیدی گشوده شد اما در پی قدرت گرفتن حماس درغزه در سال 2007 این گذرگاه بجز در مواردی خاص بسته مانده است.
فلسطینی ها نگران ابعاد امنیتی منطقه حائل هستند که تا عمق 500 متری از مرز در حال تکمیل است.
صهیونیست ها و همچنین دولت مصر ادعا کرده اند که این منطقه گذرگاهی برای انتقال سلاح به غزه شده است.
قاهره بارها حماس را متهم به دخالت در امور داخلی مصر و وارد کردن سلفی های تندرو از غزه به صحرای سینا کرده اما هیچگاه دلایلی برای این اتهامات یافت نشده است.
در پی کشته و زخمی شدن ده ها نفر از سربازان مصری در صحرای سینا در تاریخ 24 سپتامبر، مصر در اواخر ماه گذشته تصمیم به ایجاد منطقه حائل گرفت.
پس از این تصمیم، ارتش مصر حدود هزار منزل از منازل شهروندان مصری اصالتا فلسطینی را به منظور ایجاد منطقه حائل ویران کرد و قرار است این منطقه در سرتاسر مرز 14 کیلومتری غزه با مصر از دریای مدیترانه تا منطقه کرم ابوسالم که تحت کنترل صهیونیست هاست و تا عمق یک کیلومتری از مرز به اجرا در آید.
« محمد حبیب» تحلیلگر مسائل سیاسی، ایجاد منطقه حائل را دارای پیامدهای منفی برای توان مقاومت ملت فلسطین دانست و گفت: تونل های زیرزمینی تاکنون نقش اصلی در انتقال سلاح ودیگر مایحتاج مردم به نوارغزه ایفا کرده است.
حبیب با اشاره به تصمیم دولت مصر برای حفر کانال آب در امتداد مرز غزه، تاکید کرد که این تصمیم در بعد استراتژیک پیامدهای منفی بر وضعیت اهالی غزه خواهد گذاشت و زیرساخت های مقاومت اسلامی در نوار غزه را مورد هدف قرار داده است.
منابع آگاه تاکید کرده اند: به دلیل حمایت حماس از « محمد مرسی» رییس جمهوری معزول مصر، روابط دولت مصر با حماس بشدت دچار تنش شده و این مساله به دلیل قدرت حماس در نوارغزه، در تعامل دولت مصر با غزه تاثیرات منفی برجای گذاشته است.
خاورم ** 387** 1324
07/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]