واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۳۰ق.ظ)
عضو مجلس خبرگان رهبري: صحيفه سجاديه گنجينهاي عظيم از معارف حقه الهي است عضو خبرگان رهبري گفت: صحيفه سجاديه گنجينهاي عظيم از معارف حقه الهي، ديني و اسلامي است و اين گنجينه وقتي به امثال علامه طباطبايي و امام راحل ميرسد اينگونه تحول به پا ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيتالله ممدوحي در نشست امام سجاد(ع) و صحيفه سجاديه که در مدرسه عالي امام خميني(ره) قم برگزار شد، با اشاره به اهميت مسئله حکومت اسلامي در نشر معارف الهي گفت: حکومت اسلامي بايد تشکيل شود تا بتوان معارف الهي را بدون هيچ کم و کاستي به ديگران گفت و آن را اجرا کرد.
وي افزود: حال ائمه(ع) که همگي شرايط تشکيل حکومت اسلامي را نداشتند با شيوه هاي خاص خود، اين معارف را منتقل مي کردند و با اين کار خود راه را براي اتنقال اين انديشه ها به مردم فراهم مي کردند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، خاطرنشان کرد: اهل بيت(ع) معارف الهي را به هر شکلي که مي شد به مردم منتقل مي کردند و معاويهها، معتصمها، يزيدها و مامونها در حدي نبودند که بخواهند اهل بيت(ع) و دستگاه نشر معارف ايشان را از کار بياندازند.
وي با ذکر اين مطلب که هيچ امامي به اندازه امام سجاد(ع) تحت فشار و سنگيني فضا نبود، اظهارکرد: امام حسن و امام حسين(ع) امام سجاد(ع) سه امامي هستند که ما کمترين حديث را در حوزه فقه از آنها مي بينيم، زيرا به قدري جو و فضا سنگين بود که آنها شنونده اي براي سخنان و احاديث نداشتند و مردم با زور از دور اين حضرات کناره رفته بودند.
اين استاد حوزه با اشاره به تاملات روحي امام سجاد(ع) اظهارکرد: ايشان اين تاملات روحي را در کنار اختناق شديد در خود فروبردند و هرجا که کار به انتشار معارف الهي و عاشورايي مي رسيد آنها را براي مردم بازگو مي کردند ولي ايشان تلاش بي نظيري در نوع خاصي از هدايت مردم به کار برند.
وي گفت: يکي از اين راهبردهاي مهم، کتاب صحيفه سجاديه بود که در اين فضا از سوي امام بالاترين مضامين عرفاني و الهي و اجتماعي و سياسي به مردم عرضه شده است.
اين استاد حوزه خاطرنشان کرد: در کنار اين کتاب، جامعه کبيره امام هادي(ع) است که آن زيارت استثنايي که تا ابد ديگر کسي نمي تواند چنين مضاميني در حوزه امامت و معارف سياسي ديني بيان کند، محصول همين راهبرد است.
وي گفت: اين ادعيه سينه به سينه و با خون و اشک و تحمل شکنجه ها از نسلي به نسل ديگر رسيد تا اين مکتب بماند؛ صحيفه سجاديه ها در لابلاي ديوارها مدفون ميشد و از نسلي به نسل ديگر منتقل مي شد مثل صحيفه اي که در ديوار مقابل ضريح امام رضا(ع) مدفون شده بود و در تخريب اين ديوار به همراه کتب نفيس ديگر کشف شد که الان درکتابخانه رضوي نگاهداري مي شود.
آيت الله ممدوحي اظهارکرد: علماي ما با خون دل از اين ميراث حافظت کردند و ائمه(ع) نيز در سخت ترين شرايط اين معارف را منتقل مي کردند و اين احاديث و ادعيه به اين شکل منتقل مي شد، البته بايد در رجوع به اين اسناد توجه کرد که ائمه(ع) براي هرکسي به حد فهم او سخن مي گفتند که اين مسئله در روايات بسيار مهم است.
وي با ذکر اين مطلب که کسي جرات نميکرد که گرد امام (ع)جمع شود،تصريح کرد: حضرت با اين وجود اين معارف را به شکل دعا منتقل کردند تا براي هميشه باقي و ماندگار بماند؛ مسئله تربيت مردم، آگاهي، امامت و هدايت از مهمترين مسايلي است که در اين ادعيه بيان شده است که در کنار مباحث اخلاقي و رابطه با خدا يک مجموعه عظيمي از معارف را بيان کرده است.
عضو خبرگان رهبري با بيان اين مطلب که صحيفه سجاديه گنجينهاي عظيم از معارف حقه الهي و ديني و اسلامي است، خاطرنشان کرد: حضرت در اين دعا به شکلي بسيار زيبا وظايف شيعيان را به آنها بيان مي کند و اين گنجينهاست که وقتي به علامه طباطبايي و امام راحل ميرسد اينگونه تحول به پا ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4]