واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آذر ۱۳۹۳ (۲۰:۱۸ب.ظ)
ميزان ساخت و ساز در خراسان شمالي بيش از ميانگين کشوري کاهش يافته است رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور گفت: ميزان کاهش ساخت و ساز و سرمايه گذاري در بخش صنعت ساختمان درکشور کاهش داشته، اما؛ در خراسان شمالي اين ميزان بيش از ميانگين کشوري است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس ترکان در آيين بهره برداري از ساختمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي با اشاره به ارتباط صنعت ساختمان با چند صد شغل در جامعه اظهار کرد: اين امر نگراني هاي زيادي در فعاليت هاي اقتصادي و چرخه اقتصادي ايجاد مي کند.
وي افزود: به اذعان رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي تا کنون تنها 300 هزار مترمربع پروانه ساختماني در شهرهاي استان توسط اين سازمان تهيه شده است اين در حالي است که انتظار مي رفت تا مشابه سال هاي گذشته دست کم 800 هزار مترمربع نقشه ساختماني در اين سازمان تهيه مي شد.
ترکان اظهار کرد: در وضعيت خوب در کشور 120 ميليون مترمربع ساخت و ساز انجام مي شود که اگر سهم خراسان شمالي از اين رقم يک درصد باشد انتظار مي رود 120 هزار مترمربع پروانه ساختماني در خراسان شمالي صادر شود.
وي گفت: کاهش ميزان تهيه نقشه هاي ساختماني نشان از رکود شديد صنعت ساختمان است.
وي درباره سياست هاي دولت براي رونق دوباره ساخت و ساز در جامعه، گفت: دولت برنامه ها و سياست هاي خود را در اين زمينه در دو بخش عرضه و تقاضا ريخته و در تلاش است با اجرايي شدن آن دو طرح، حرکت و پويايي به اين بازار بازگردد.
ترکان با بيان اينکه رونق صنعت ساخت و ساز يکي از راه هاي خروج از رکود اقتصادي است توضيح داد: وزارت راه و شهرسازي براي خروج رکود صنعت ساخت و ساز در بخش عرضه اقدام به راه اندازي صندوق زمين و ساختمان کرده است.
وي تصريح کرد: اين صندوق بايد به طور متعدد در کشور تشکيل شود و با جمع آوري پس اندازهاي مردمي و ارائه تسهيلات براي توليد و ساخت وساز مسکن فعاليت داشته باشد.
وي اظهار کرد: براي حل مشکل تقاضا در بازار مسکن نيز وزارت راه و شهرسازي دنبال حساب هاي پس انداز در صندوق پس انداز مسکن است.
وي درباره علت کاهش تقاضا در بازار مسکن اظهار کرد: در سال هاي 90 تا 92 اقتصاد کشور به شدت راکد بود و به علت تورم قدرت خريد مردم به شدت پايين آمد به همين علت نقدينگي ها به سمت ساختمان نيز کاهش يافت.
ترکان اظهار کرد: صندوق هاي راه اندازي شده مزبور در بخش عرضه و تقاضاي مسکن بابت سپرده هاي مردمي، تسهيلات را با نرخ پايين به متقاضيان عرضه مي کنند تا توانمندي مردم در بخش ساخت و ساز و توليد مسکن و نيز تقاضاي خريد آن افزايش يابد.
وي يکي ديگر از پيامدهاي کاهش ساخت و ساز را بيکار ماندن شماري از مهندسان عنوان کرد و گفت: وجود 308 هزار مهندس عضو نظام مهندسي ساختمان و مهارت هاي فني و تخصيي آنان ظرفيت مهم و خوبي براي توسعه کشور است و در اين وضعيت يکي از راه کارهاي مهم حل اشتغال مهندسان صادرات خدمات آنان است، صادرات خدمات مهندسان به خارج از کشور در حال پيگيري است.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي نيز در اين آيين با تأکيد بر نقش اين سازمان در ترويج رعايت مقررات ملي ساختمان و نيز تامين رفاه شهري در امر ساخت و ساز و توسعه شهرها گفت: ساختمان جديد اين سازمان بر مبناي هويت معماري منطقه اجرا شده است.
علي اکبر رمضاني اظهار کرد: اين ساختمان با دست تواناي مهندسان اين استان ساخته شده است و از دستگاه هاي مربوط انتظار مي رود در توسعه و عمران شهري از توان اين نيروهاي متخصص بهره برداري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]