واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۳۴ب.ظ)
برگزاري نخستين همايش تجليل از حافظان ميراث فرهنگي شهرستانهاي خرم آباد و دوره چگني روز گذشته به مناسبت هفته بسيج ، نخستين همايش تجليل از حافظان ميراث فرهنگي شهرستانهاي خرم آباد و دوره چگني در تالار شب طلايي شهرستان خرم آباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، محمدرضا اماني معاون صنايع دستي اداره کل در اين مراسم ضمن تبريک به مناسبت هفته بسيج و خوشامدگويي به مهمانان اولين مراسم تجليل از پاسداران ميراث فرهنگي گفت: به ميمنت اين هفته مقدس، تقدير از سربازان گمنام ميراث فرهنگي و کساني که در خدمت به مردم و در جهت حفظ فرهنگ غني لرستان هميشه ما را ياري مي کنند و همگام با حافظان ميراث فرهنگي هستند را وظيفه خود مي دانيم.
درادامه کوراني فر معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري لرستان گفت: ميراث فرهنگي لرستان با پشتوانه فرهنگي غني که استان دارد بايد يک ظرفيت براي توسعه استان باشد که از آن به درستي استفاده مي شود.
وي گفت: ما بايد فرهنگي که پدران ما داشته اند و توانمندي هايي که از فرهنگ و تمدن ايشان بجا مانده است را حفظ نموده و تقويت کنيم. کوراني فر افزود: همچنين بايد تلاش کنيم که حفاظت از ميراث فرهنگي مطالبه اصلي مردم و هدف نهايي جامعه باشد.
خجسته پور فرماندار شهرستان خرم آباد گفت: کشوري مي تواند از هويت خود دفاع کند که به مانند درختان کهنسال اين سرزمين ريشه در اعماق خاک داشته باشد و اگر ايران هويت و نام پر آوازه خود را در طول تاريخ نگه داشته است بواسطه داشتن ريشه در اعماق تاريخ است.
وي افزود: داشتن ريشه به تنهايي کفايت نميکند. بايد باشند افرادي ريشه دار که از ريشه مملکت و ريشه وطن دفاع کنند.
فرماندار خرم آباد با اشاره به نقش حافظان ميراث فرهنگي در حفظ فرهنگ افزود: به عزيزاني که بصورت خودجوش از فرهنگ مملکت دفاع ميکنيد جا دارد دست مريزاد گوييم و بگوييم که به سبب دفاع از ريشه هاي درخت کهنسال ايران عزيزمان بهترين افتخار نصيب شما شده است.
وي با اشاره به اينکه کشورهايي هستند که به دنبال ساخت تاريخ براي خود هستند افزود: ما که تاريخ چند هزار ساله داريم، علاوه بر اينکه بايد به معرفي و تبليغ اين تاريخ بپردازيم، بايد از آن دفاع کنيم چرا که هويت خود ماست.
وي از فرهنگ و تمدن بعنوان هويت اجتماعي انسانها ياد کرد و گفت: بعنوان انسان از هويت اجتماعي خود دفاع خواهيم کرد.
وي گفت: اگر اجازه دهيم يک سکه از کشور خارج شود و به دست کساني بيفتد که مي خواهند براي خود هويت سازي کنند، در واقع به اندازه همان سکه از هويت اجتماعي و فرهنگي ما کسر خواهد شد.
وي همچنين به ارتباط ميان حفظ فرهنگ و تاريخ با توسعه گردشگري اشاره کرد و گفت: علاوه بر بحث هويت، بحث توسعه گردشگري نيز در دل حفاظت از ميراث فرهنگي نهفته است واين وظيفه اي بسيار سنگين و دشوار است.
در پايان مراسم از 200 نفر از پاسداران ميراث فرهنگي شهرستانهاي خرم آباد و دوره چگني تقدير به عمل آمد.
عطا حسن پور دبير اجرايي اين همايش و مدير روابط عمومي و اطلاع رساني اداره کل در رابطه با برگزاري اين همايش گفت: انجمنهاي حافظان ميراث فرهنگي پيشگامان حفاظت از آثار فرهنگي –تاريخي در سطح کشور هستند و همواره به صورت افتخاري و بسيجي وار در اين عرصه خدمت کرده اند، لذا تصمصم بر آن شد که به صورت دوره اي و در چند مرحله از ايشان تجليل شود.
وي افزود: با توجه به اينکه تعداد اين عزيزان در سطح استان بيش از هزار نفر است و امکان تجمع تمامي آنان مسيرنبود، لذا براي نخستين بار پاسداران ميراث فرهنگي شهرستانهاي خرم آباد و چگني براي تجليل انتخاب شدند و در مراسمات آتي از انجمن ها و پاسداران فرهنگي ساير شهرستانهاي استان تقدير خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]