واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: صفار هرندی در دانشگاه تربیت مدرس:
مقوله فرهنگ انقلاب اسلامی را از دیگر انقلابها متمایز کرد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در اوایل انقلاب برجستهترین چیزی که در بدو امر به چشم آمد گرایش مردم به فرهنگ بود و همین امر توانست انقلاب ما را نسبت به دیگر انقلابهای جهان متمایز کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز با حضور در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس به بررسی آسیبهای فرهنگی کشور با توجه به دغدغههای رهبر معظم انقلاب، مشکلات و موانع برای رسیدن به تمدن نوین، و اهمیت فرهنگ در جوامع پرداخت.
صفارهرندی ضمن عرض تبریک به مناسبت تولد امام محمدباقر(ع) و هفته بسیج گفت: امیدوارم همه ما در پرتو هدایت و رهنمودهای ولایت و امامت محروم نمانده و روح بسیجی بودن در جوامع ما روزبه روز افزون شود.
وی با اشاره به مقوله فرهنگ و سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه در جامعه ما فرهنگ مظلوم مانده است، تصریح کرد: اینکه در اوایل انقلاب برجستهترین چیزی که در بدو امر به چشم آمد گرایش مردم به فرهنگ بود و همین امر توانست انقلاب ما را نسبت به دیگر انقلابهای جهان متمایز کند.
عضو مجمع تشیخص مصلحت نظام بیان داشت: فوکو بعد از انقلاب به ایران آمد و بعد از اینکه از کشورمان دیدار کرد گفت که هرچه دقت کردم مردم ایران برای بدست آوردن نان به خیابانها نیامدهاند و اعتراضشان برای فقیر و غنی نبوده است.
وی اظهار داشت: چیزی که احساس میکنم مردم برای تغییر آن حرکت کردهاند روح اصلی انقلاب یعنی حرکت برای تغییر خود بود.
صفار هرندی با بیان اینکه فرهنگ یعنی تغییر دادن خود انسان، عنوان کرد: در اوایل انقلاب اولین حرکتها و اعتراضها علیه سینماها بود حتی به اندازه سنگی کوچک؛ چرا که این گونه مکانها توانست مظهر وجودی اصلی خودمان را از ما بگیرد.
وی ادامه داد: مضمون انقلاب حمله نبود، ولی مردم برای از بین بردن برخی مکانها همچون مشروب فروشیها یورش برند و قابل ذکر است که اولین کانونهای فرهنگی برای سوق دادن مردم برای بدست آوردن انقلاب مساجد و مکانهای فرهنگی بود.
صفار هرندی با بیان اینکه مضمون اصلی انقلاب بسیار روشن است و انقلاب شد تا وضع موجود را متناسب با شرایط فرهنگی تغییر دهیم تأکید کرد: در قبل از انقلاب شرایط فرهنگی نامطلوبی در کشور حاکم بود که در بیان آن سالها میتوان به وقایع جشن هنر شیراز اشاره کرد که این جشن میخواست خاستگاه غرب را در ایران پیاده کند که حتی بعد از گذشت سالها از آن جشن با احتیاط صحبت میشود.
وی افزود: در جشن هنر شیراز نمایشی مستحکم در سال 55 به صورت خیابانی اجرا شد که حتی روزنامههای وابسته به شاه علیه این داستان نوشتند.
عضو تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه گفته میشود سفیر انگلستان در ملاقات با شاه درباره نمایش جشن هنر شیراز با او صحبت کرد گفت: اگر این امر در انگلیس صورت میگرفت طوماری حکومت ملکه در هم میپیچید. حرکت در سمت فرهنگ بسیار طوفانی بود و همینها منجر شد که رفتار و حرکت مردم نیز در انقلاب طوفانی باشد.
صفار هرندی با بیان اینکه آنچه در انقلاب اسلامی مشروط بود رجوع به ارزشهای مورد هجوم قرار گرفته بود، اظهار داشت: مردم میخواستند همان طور که فوکو میگوید خود را تغییر دهند و با پیروزی انقلاب روح اصلی این حرکت را نشان دهند. ارزشها در اوایل انقلاب بسیار پیگیری میشد برای مثال در اوایل انقلاب امام خمینی(ره) فرمودند که از قوانین راهنمایی و رانندگی هر کسی سرپیچی کند حرام است و این گونه ارزشها برای مردم حائز اهمیت بود.
وی بیان داشت: از خصوصیات اصلی جوانان آن روز غیرتمندی آنان بوده که نگاه عمیق حمایتی به سالمندان داشتند.
عضو تشخیص مصحلت نظام با بیان اینکه فرهنگ یعنی عادات تکرار شوندهای که در زندگی روزمره همگان ظهور و بروز میکند عنوان کرد: انقلاب سبب شد که یک تعالی به جامعه دست داده و مردمی که در آن زمان در عشرتکدهها بودند در آسمان معنویت جای داده شوند.
وی افزود: فرهنگ واقعی جامعه اسلامی وقتی از آن پردهبرداری میشود خواهیم دید که جامعه پیشین ما این گونه نبود برای مثال شهرها با لقبهای آنان نام برده میشود یزد در 100 سال گذشته لقب دارالعباده را گرفته بود و ارزشهای حاکم در آن شهر مانند لقب آن بود.
وی ادامه داد: حال دوره ورود ارزشهای نوین است که متأسفانه مانند مهاجم وارد شده و میخواهد آثار تجدد تغییری را در زندگی ایجاد کند.
این خبر تکمیل میشود...
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]