واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی: داشتن رسم الخط واحد از شروط لازم برای استاندارد سازی آموزش است تهران- ایرنا-رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: وجود رسم الخط یا دستور خط واحد که ازسوی همگان متابعت شود یکی از شروط لازم برای استاندارد سازی آموزش است
به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دکتر "غلامعلی حداد عادل" روز چهارشنبه در اولین همایش فرایند استاندارد آموزش و آموزش استاندارد در چرخه آموزش کشور که در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت:زندگی اجتماعی مستلزم نظم اجتماعی و نیازمند انواع استاندارها است.
وی افزود:هرجامعه ای که در ایجاد استاندارد پیشروتر و در رعایت آن موفق تر باشد بلوغ فکری بیشتری دارد و مراعات استاندارد، نشانه فرهیختگی یک جامعه است.
وی با اشاره به اینکه آموزش یکی از نهادهای اجتماعی است که با زبان و خط سرکار دارد، افزود:زبان حتی زبان محاوره امری است مبتنی بر استاندارد و زبانی که در آموزش بکار گرفته می شود استاندار مضاعف لازم دارد.
رییس فرهنگستان و زبان فارسی گفت: برای استاندارد سازی زبان آموزش به ویژه آموزش علم باید قواعد دستور زبان والگوی ساخت واژه را شناخت.
حداد عادل تاکید کرد: یافتن معادل های فارسی برای لغات و اصطلاحات بیگانه که در آموزش با آنها سر و کار داریم امری ضروری است و ضروری تر از آن مدیریت متمرکز و نظارت یک مرکز واحد واژه صلاحیت دراین کار است تا از تشتت در واژه گزینی که با استاندارد سازی مغایرت دارد جلوگیری شود.
وی ازجمله لوازم دیگر استاندارد سازی زبان در آموزش، به ویژه به فرهنگ های لغوی که به شیوه های دقیق تعیین شده اند اشاره کرد و گفت: استاندارد سازی علائم و اختصارات به آموزش کمک می کند.
اولین همایش فرآیند استاندارد آموزش و آموزش استاندارد در چرخه آموزش کشور" روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 5 و 6 آذرماه 1393 در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران توسط گروه علوم مهندسی، کارگروه استاندارد و اطمینان از کیفیت، برگزار می شود.
"استاندارد آموزش" درحوزه وسیعی ازسطوح یادگیری دانش در چرخه آموزش کشور مطرح است. این چرخه شامل مهد، پیش دبستان، دبستان، دبیرستان و دانشگاه (کاردانی، کارشناسی، ارشد، دکتری و پسا دکتری) و آموزش های حرفه ای و بازآموزی (برای مسئولان، مدیران، متخصصان، کارکنان، کارگران و غیره) و آموزش همگانی برای عموم مردم و برگشت مجدد به چرخه می گردد.
"استاندارد آموزش" بیشتر دانش اساسی و مهارت سطح یا سطوح خاص آموزش دهندگان و آموزش گیرندگان را مشخص می نماید. لذا "استانداردهای آموزش" لازمست براساس تدوین و تصویب "استاندارد پایه آموزش کشور" به عنوان چتر پوششی سطوح مختلف آموزش درچرخه آموزش کشور برای آموزش دهندگان، آموزش گیرندگان، دانش پژوهان، دانش خروجی دانش آموختگان، مدیریت دانش، امور اجرائی آموزش، محیط های آموزشی، روش های نیازسنجی و نظائر آن جهت نیل به هدف "اطمینان از کیفیت آموزش" برای نیروی کار با صلاحیت دانشی و مهارتی خاص تهیه گردند. "آموزش استاندارد" در واقع آموزش این استانداردها در کلیه سطوح عوامل گرداننده این چرخه در کشور است.
علمی (3)2038**** ن.پ**1440
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]