واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۵ق.ظ)
ده درصد جمعيت مناطق شهري كشور مبتلا به ديابت هستند دكتر مرتضي هاشم زاده، نسبت به شيوع بالاي اين بيماري و تبديل شدن آن به يك معضل جهاني هشدار داد و گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده هم اكنون حدود ۳۵۰ ميليون نفر در دنيا به ديابت مبتلا هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر هاشم زاده با بيان اينكه، آمار مبتلايان به بيماري ديابت در استان چهارمحال و بختياري از ميانگين كشوري كمتر و حدود ۶تا ۷ درصد مي باشد، افزود: با اجراي برنامه هاي بيمار يابي و غربالگري بيماري ديابت بيش از ۱۰هزار بيمار ديابتي در استان شناسايي و تحت پوشش خدمات بهداشتي و درماني مراكز تابعه دانشگاه قرار گرفته اند.
دكتر هاشم زاده همچنين با بيان اينكه، غربالگري ديابت در مناطق شهري هنوز صورت نگرفته است، افزود: پيشنهاد ميشود با تأمين اعتبارات لازم براي دانشگاه ها اين امر در مناطق شهري نيز مورد توجه قرار گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در صورت تأمين اعتبار، براي ارائه خدمات تشخيصي به جمعيت هدف در شهرها اعلام آمادگي كرد.
وي ادامه داد: اگر چه ما با يك بيماري مزمن و خطرناك رو به رو هستيم كه سلامت افراد در هر سني را تهديد مي كند اما توجه به نكات ساده، اما؛ مؤثر مي توان از بروز اين بيماري پيشگيري و در صورت ابتلا آن را كنترل نمود.
دكتر هاشم زاده، توجه به رژيم غذايي، داشتن تغذيه سالم، تحرك فيزيكي و ورزش مناسب و به حداقل رساندن مصرف غذاهاي آماده و انواع فست فودها و پرهيز از استعمال دخاتيات را از راهكارهاي پيشگيري و كنترل اين بيماري بر شمرد.
وي يادآور شد، ديابت شامل دو نوع يك و دو مي باشد كه شايع ترين آن نوع دو و غير وابسته به انسولين است و معمولا در سنين بعد از ۴۰ سالگي اتفاق مي افتد و با رعايت نكات مذكور قابل كنترل مي باشد.
وي با بيان اينكه اين بيماري مي تواند ناشي از زمينه ژنتيك و ارثي باشد و يا در اثر عوامل و شيوه زندگي در فرد ايجاد شود تصريح كرد: اين در حالي است كه ۵۰ درصد مبتلايان به ديابت از بيماري خود بي اطلاع هستند، لذا به افراد مستعد ابتلا به اين بيماري توصيه مي شود با انجام آزمايشات مربوطه از سلامت خود اطمينان حاصل نمايند.
به گفته وي، با تشخيص به موقع و آغاز مرحله درمان و يك رژيم مناسب غذايي همراه با تحرك فيزيكي كافي علايم اين بيماري بهبود يافته و فرد مي تواند مانند ساير افراد به زندگي طبيعي خود ادامه دهد.
دكتر هاشم زاده، پرخوري، پرنوشي، تاري ديد و خستگي مفرد و در مراحل پشرفته بيماري عوارض كليوي، نابينايي، ايجاد زخم در اندام تحتاني بدن را از علايم اين بيماري اعلام كرد و افزود: سكته مغزي و در نهايت مرگ همراه با رنج از ديگر عوارض اين بيماري است.
وي اضافه كرد: تغيير شيوه زندگي و ارتقاء فرهنگ سلامت و خود مراقبتي از اساسي ترين راهكارهاي پيشگيري، كنترل و مبارزه با انواع بيماري هاي مزمن و بهره مندي از يك زندگي سالم مي باشد.
رئيس اين دانشگاه، اطلاع رساني را از اركان مهم و تأثير گذار در ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه دانست و افزود: همه ارگانها، انجمنها و به ويژه مطبوعات و رسانه هاي جمعي، مسوولين سياسي و تك تك افراد با بسيج همگاني مي توانند نسبت به آگاهي دادن به اقشار مختلف جامعه فعالانه وارد عمل شده و جامعه اي سالم و پويا را براي خود به ارمغان بياورند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]