محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829493524
آقا گاهی می فرمایند که فلان کس را دعوت نکنيد/ مداحي تنها اين نيست که کسي صداي خوبي داشته باشد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چگونگي دعوت از مادحين به جلسات بیت رهبری در گفتوگو با غلامحسن رفيعا؛
آقا گاهی می فرمایند که فلان کس را دعوت نکنيد/ مداحي تنها اين نيست که کسي صداي خوبي داشته باشد
برنامهها خدمت ايشان ارائه ميشود و ايشان فقط در مواردي که نفي وجود دارد و کسي نبايد دعوت شود، تنها روي همان موضوع ميفرمايند که فلان کس را دعوت نکنيد، اما...
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران،انتخاب فردي براي مصاحبه در حوزه مداحي کار سهلي نيست. بايد شخصي را پيدا کرد که در اين حوزه، هم تخصص داشته باشد و هم مسئوليت اجرايي. از اين جهت بهسراغ غلامحسين رفيعا رفتيم. کسي که از سال 68 تاکنون در معاونت فرهنگي و روابط عمومي دفتر مقام معظم رهبري مشغول فعاليت است و از سال 75 تاکنون نيز مسئول دفتر ادبيات آييني در حوزه هنري است. همچنين کتاب «پيروزي در سيماي شکست» او از سوي سازمان تبليغات کتاب برتر عاشورايي شناخته شده است. از آثار ديگر او ميتوان به مديحتپردازان- گلستاني در ساحل دريا- يادواره نخستين ستايشگران عشق ولايت و نماد خادمان ولايي اشاره کرد.
جناب رفيعا تا جايي که ميدانيم حضرت آقا هر سال جلساتي اختصاصي با مداحان برگزار ميکنند. ممکن است در مورد سابقه اين جلسات توضيحي بفرماييد؟
پيشينه ديدار جامعه مداحان با مقام معظم رهبري به دوره رياست جمهوري ايشان برميگردد. در سال 1363 اين پيشنهاد خدمت ايشان ارائه شد و ايشان هم موافقت کردند و از همان سال تاکنون ديدار مداحان بدون وقفه برگزار شده است. روابط عمومي رياست جمهوري آن زمان، متولي برنامهريزي ديدار با مداحان بود که در آخرين سال رياست جمهوري مقام معظم رهبري، زماني که جامعه مداحان به محضر ايشان رسيدند، حضرت امام (ره) هم در قيد حيات بودند، جامعه مداحان درخواست کردند و گفتند آخرين سال رياست جمهوري شماست. ما در پي آن هستيم که بعد از دوران رياست جموري شما ديدار مداحان در روز ولادت حضرت زهرا (سلاماللهعليها) تعطيل نشود. ايشان هم موافقت کردند. منتها بعد از آن مقدر چنين بود که امام رحلت کنند و حضرت آقا رهبري را برعهده بگيرند و ولي فقيه شوند که از همان اولين سال دوران رهبري ايشان اين ديدار کماکان همينطور ادامه پيدا کرد تا هماکنون که اين ديدار برگزار ميشود. ايشان به علت جايگاه مهمي که هم ستايشگران و هم مداحان دارند و علاقه عاطفي که خودشان به مداحان دارند و تعبيري هم که خودشان کردند و در همان سالهاي رياست جمهوري بيان کردند که شما مصداق اين شعر هستيد که: «عشاق را به تيغ زبان گرم ميکنيم/ چون شمع تازيانه پروانهايم ما». البته غير از اين ديدار خاص، برنامههاي ديگري هم دارند اما در اين روز بهطور خاص مخاطب اصلي ايشان، جامعه مداحان سراسر کشور هستند.
شما بهعنوان عضو بنياد دعبل و کسي که هم با جامعه مداحان ارتباط داريد نظرتان در مورد ميزان رعايت نکاتي که حضرت آقا از سال 1363 تاکنون بيان کردند توسط مداحان چيست؟
ايشان از همان ابتدا رهنمودهايي را بهجامعه مداحان ميدادند. البته بهنظر ميرسد که اين رهنمودها مختص جامعه مداحان نيست؛ زيرا معمولا تکيه اصلي ايشان روي محتواي مداحي است و ميبايست آنها روي انتخاب شعر، سختگير باشند و شعرهاي خوب و قوي و بهخصوص شعرهايي را که در شأن اهلبيت و مناسب جلسات است، انتخاب کنند. آنها ميبايست ابتدا شعرها را بخوانند. زماني که اينطور ميشود مخاطب ايشان جامعه شعراي آييني و عاشورايي ما را هم در بر ميگيرد. به طريق اولي شعرا بايد در اين زمينه، پرکار باشند و توليد داشته باشند البته شعري که بهروز باشد يعني تنها به مدح و مرثيه و منقبت اکتفا نکنند. ميبايست متوجه باشند که جاي مسائل روز در شعر آييني کجاست. شعرا ميبايست اين مسئله را مشخص کنند. بالاخره بحثهاي روز در اين اشعار ميبايست مطرح شود يا بحث شهدا و بحث جانبازها و دفاع مقدس ميبايست در اين اشعار بيايد و عليالقاعده ميبايست شعر، بهروز و پويا باشد؛ لذا مخاطب ايشان، هم مداحان و هم شعرا هستند. بهطور کلي خوشبختانه ميبينيم که جامعه مداحان در اين جهت پيشرفتي داشتهاند. آنها در برخي از رهنمودهايي که مقام معظم رهبري داشتند توفيقاتي را کسب کردهاند و اقداماتي صورت گرفته است. اما به علت اينکه توقعات رهبري بالاست قطعا آنها هنوز نتوانستهاند به آن توقعات، جامه عمل بپوشانند. ما هنوز خيلي با منويات و رهنمودهاي مقام معظم رهبري فاصله داريم و ميبايست برنامهريزيهايي توسط دستگاههايي که در اين زمينه مسئول هستند و جامعه مداحان صورت گيرد تا بتوانند به آن توقعات دست پيدا کنند.
به غير از بحث شعر بهنظر شما در ارتباط با سبک و نحوه عزاداريهايي که برگزار ميشود، مداحان تا چه حد در راستاي نکاتي که حضرت آقا بيان فرمودند عمل ميکنند؟
ما متاسفانه هنوز ميبينيم برخلاف آنچه که مقام معظم رهبري تاکيد کردند که در انتخاب آهنگها خودتان ميبايست توليد داشته باشيد و از آهنگهاي غربي و بهتعبير ايشان لسآنجلسي استفاده نکنيد، هنوز استفاده ميکنند. بهخصوص مداحهاي نسل جديد و مداحهاي جوان ما امروز اين مسئله را رعايت نميکنند يا مثلا در ارائه هم مقتل و هم مولودخواني، در انتخاب سبکها مشکل داريم که همان آهنگ يا نغمهاي که براي مرثيهخواني انتخاب ميشود، در مولودخواني هم همان آهنگ خوانده ميشود. در صورتي که مداحان بايستي در اين زمينه امتياز قائل شوند زيرا آنجا شاد خوانده ميشود و اينجا محزون خوانده ميشود و آهنگي که براي حزن و غم و مرثيه و مصيبت انتخاب ميشود قطعا ميبايست با آهنگي که شاد خوانده ميشود و مولودخواني است، متفاوت باشد. متاسفانه الان اين موضوع رعايت نميشود.
بعضي اوقات به فرمايشات مقام معظم رهبري فقط در حد شعار پرداخته ميشود. بلافاصله همايشهايي گذاشته ميشود و آقايان مداح در جلسات و محافل خود به فرمايشات رهبري اشاره ميکنند اما از نظر عملي اتفاقي نميافتد. نکته مهمتر اين که درست فهميدن رهنمودها، دستورات و منويات رهبري خيلي مهم است اما هم توسط دستگاهها و هم توسط جامعه مداحان درست فهميده نشده است که اصلا مطالبات مقام معظم رهبري چيست. ميبايست در اين عرصه حتما يک ستادي بهنام پيگيري بيانات مقام معظم رهبري در خصوص مسائل و اموري که به ستايشگران و مداحان اهلبيت برميگردد تشکيل شود که اصلا اين کار صورت نگرفته است. اين ستاد ميبايست تشکيل شود و اعضاي آن مشخص شوند و هدف آن مشخص شود و وظايف ستاد را ترسيم کنند. ولي ميبينيم که صحبتهاي ايشان همان روز عنوان ميشود و نهايتا روزنامهها و صداوسيما در همان يکي، دو شب به آن ميپردازند و بعد بهدست فراموشي سپرده ميشود؛ لذا ما ميبينيم که مقام معظم رهبري هنوز ميفرمايند که من توصيه پدرانه ميکنم و به شما مداحان نصيحت ميکنم که به نکاتي که بيان ميدارم توجه کنيد و به آنها عمل نماييد.
به جز مراسمي که روز ولادت حضرت زهرا (سلاماللهعليها) برگزار ميشود و در آن طيف وسيعتري از مداحها دعوت ميشوند، معمولا در مراسم محرم و فاطميه گروه خاصي از مداحان به جلساتي که خدمت حضرت آقا برگزار ميشود، دعوت ميشوند. معيار دعوت از مداحان به اين جلسات چيست؟
جلساتي که در حسينيه مقام معظم رهبري برگزار ميشود خصوصا در ايام عاشورا و فاطميه و مناسبتهايي از اين دست، شايد يکي از بينظيرترين جلسات در کل کشور، هم از نظر محتوا و هم از نظر کيفيت و هم از نظر حضور مقام معظم رهبري باشد و اداره اين جلسه بسيار مهم است و معياري که در اولويت اول براي دعوت کسي که به آنجا بيايد و در زمينه مداحي، برنامه اجرا کند اين است که توان اداره اين جلسه را داشته باشد؛ زيرا مداحي تنها اين نيست که کسي صداي خوبي داشته باشد يا تنها شعر خوب بخواند، هنر اداره کردن مجلس يکي از برجستهترين ويژگيهاي مداح است. او ميبايست بتواند مجلس را اداره کند. نکته مهم براي انتخاب مداح اين است که ميبايست داراي حسن سابقه و شهرت باشد و حداقل اساتيد مداحي و پيشکسوتها او را تاييد کنند. دو، سه، پنج نفر از اساتيد تاييد کنند که ايشان اين ويژگيها را داراست. نهايتا کساني ماموريت پيدا ميکنند تا در جلسات آنها شرکت کنند و اجراي آنها را مورد نقادي قرار دهند و نهايتا فهرستي از آن آقايان تهيه ميشود و فهرست نهايي اگر تاييد شد، آنها دعوت ميشوند تا به آنجا بيايند و اجراي برنامه داشته باشند.
آيا شخص مقام معظم رهبري در اين روند بهصورت مستقيم دخيل هستند يا خير؟
برنامهها خدمت ايشان ارائه ميشود و ايشان فقط در مواردي که نفي وجود دارد و کسي نبايد دعوت شود، تنها روي همان موضوع ميفرمايند که فلان کس را دعوت نکنيد، اما اينکه کدام آقايان دعوت شوند، ايشان اظهارنظر صريحي ندارند.
تا کنون مواردي بوده که ايشان بفرمايند فلان کس را دعوت نکنيد؟
بله اتفاق افتاده است. هم در زمينه سخنران و هم در زمينه مداح، بهطور صريح فرمودهاند که از اين آقايان دعوت نکنيد.
به اسامي افراد کاري نداريم. اما در مورد دلايل نظر ايشان شما اطلاعي داريد؟
قطعا ايشان ميديدند زماني که يک فرد نفي شده و به آنجا ميآيد، جز اينکه خسراني براي جمعيت باشد و از منبر او استفاده نکنند، دستاوردي ندارد. زماني که اينطور است براي چه ما او را دعوت کنيم؟!
پس بهنظر شما اين جمله صحيح است که مداحاني که در محضر آقا در اين مناسبات برنامه اجرا ميکنند تا حدودي مورد تاييد حضرت آقا هستند؟
منظور از مورد تاييد چيست؟ منظور شخص آن فرد است يا اجراي برنامه او مدنظر است. اگر شخص آن فرد باشد که عرض کردم، بررسي ميشود و حسن شهرت و سابقه آن فرد تاييد ميشود. اما از نظر اجراي برنامه خير. الان افرادي را داريم که ميآيند و در همين برنامههايي که با جمعيت کثيري اينجا حضور دارند اجرا ميکنند، آقا با لحن پدرانه و نصيحتآميز با همين تعبير فرمودند که فلاني اين شعرهايي که امشب خواندي از ابتدا تا انتها همه آبکي بود. اينطور نيست که زماني که دعوت ميشوند، مورد تاييد است، پس خوب اجرا کردند. نظر مقام معظم رهبري اين است که آن آقايان اينجا بيايند و برنامه اجرا کنند و بعد ايشان نظرات اصلاحي و تصحيح خودشان را عنوان کنند و از طريق آنها به کل جامعه مداحان القا شود.
اتفاقا يک سوال ما هم همين بود. ما شنيدهايم که هميشه بعد از مراسم، حضرت آقا يک سري نکاتي را به مداحان بهصورت خصوصي ميفرمايند. اين نکات شامل چه مواردي ميشود؟ چه نکاتي بيشتر در آنجا مورد تذکر قرار ميگيرد؟
معمولا چند نکته در فرمايشات ايشان موج ميزند و در ديدار با مداحان و مخاطبان عمومي هم آن موارد را عنوان ميکنند. يکي اين است که ايشان ميفرمايند وظيفه ماست که منقبت و مدح اهلبيت را بگوييم. شما الگوهاي رفتاري ائمه را براي مردم در قالب شعر بيان کنيد. تاکيد دوم ايشان اين است که شما ميبايست با کارشناسان شعر در ارتباط باشيد و شعر قوي را آنها تشخيص دهند؛ زيرا همه مداحان به تنهايي قادر نيستند که شعر قوي را از شعر ضعيف تشخيص بدهند؛ بنابراين ايشان ميفرمايند در انتخاب شعر، سختگير باشيد. بعضي مواقع نکته خاصي که دارند اين است که حتما در ابتداي منبر خود يک شعر اخلاقي يا پندي براي مردم بخوانيد زيرا مردم نياز دارند.
*منبع شماره 217 هفته نامه پنجره
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
حجتالاسلام صداقت در غرفه با فارس: هر محرم و صفر یک مقتل مینویسم/مداحیها تنها به قصد گریاندن مردم نباشد
حجتالاسلام صداقت در غرفه با فارس هر محرم و صفر یک مقتل مینویسم مداحیها تنها به قصد گریاندن مردم نباشدپژوهشگر و نویسنده مقاتل عاشورایی گفت محرم و صفر هر سال یک مقتل از مقاتل هجده نفره عاشورایی را مینویسم که تاکنون چهار مقتل را به اتمام رساندهام حجتالاسلام علیاکبر صداقت درمخاطب با آگاهی به دیدن «پرویز» میرود/ مردم تنها مبلغان «هنر و تجربه» هستند -
مجید برزگر در گفتگو با مهر مخاطب با آگاهی به دیدن پرویز میرود مردم تنها مبلغان هنر و تجربه هستند مجید برزگر کارگردان فیلم پرویز معتقدست که مخاطب با آگاهی کامل و از طریق تبلیغات دهان به دهان به دیدن این فیلم میرود مجید برزگر کارگردان فیلم سینمایی پرویز که پس از سالها-برگزاری مسابقه مداحی آقایان توسط معاونت امور زنان
یواشکی روزنامهها برگزاری مسابقه مداحی آقایان توسط معاونت امور زنان شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید چند تا روزنامه را می توانید بخرید چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید بخوانید بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید ربرگزاري مسابقه مداحي آقايان در معاونت امور زنان |اخبار ایران و جهان
برگزاري مسابقه مداحي آقايان در معاونت امور زنان کد خبر ۴۵۱۲۶۶ تاریخ انتشار ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۴ - 22 November 2014 برگزاري مسابقه مداحي آقايان توسط معاونت امور زنان سازمان منطقه آزاد كيش اقدام جديدي است كه اين معاونت به عنوان خدمترساني و كار فرهنگي انجام ميدهد به نوشته جمهورتوجه به بیماران خاص را نباید تنها از دولت انتظار داشت/انتخاب وزیر علوم نیازمند نگاهی فراجناحی است -
نهاوندیان توجه به بیماران خاص را نباید تنها از دولت انتظار داشت انتخاب وزیر علوم نیازمند نگاهی فراجناحی است زنجان- خبرگزاری مهر رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه تنها نباید از دولت انتظار رسیدگی به بیماران خاص را داشت گفت حضور مردم در این رابطه بیشترین نقش را دارد و انجمنرفع موانع فرودگاهي تنها با تعامل و همکاري مسؤولان امکانپذير است
۲۴ آبان ۱۳۹۳ ۹ ۱۲ق ظ رفع موانع فرودگاهي تنها با تعامل و همکاري مسؤولان امکانپذير است رفع موانع فرودگاهي تنها با تعامل و همکاري مسؤولان ذيربط فرودگاهي با استانداري و حمايت نمايندگان امکانپذير است به گزارش خبرگزاري موج اميد کريميان عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با ارئیس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران: سهم صنعت از تحقیقات دانشگاهی تنها 2 درصد است
رئیس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران سهم صنعت از تحقیقات دانشگاهی تنها 2 درصد استرئیس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران گفت متأسفانه امروزه تحقیقات و پروژههای دانشجویی به درون قفسههای کتابخانه میرود و تنها دو درصد این تحقیقات سهم صنعت میشود به گزارش خبرگزاری فارپیش روی جوانان در بحث مداحی خوب بوده است
پیرغلام امام حسین ع در گفتگو با باشگاه خبرنگاران پیش روی جوانان در بحث مداحی خوب بوده است عزت الله مسیب زاده گفت جوانان مداح را باید به تداوم در راه مداحی تشویق کرد در حقیقت آنان در این زمینه خوب پیشروی کردهاند عزت الله مسیب زاده پیر غلام اهل بیت ع در گفتگو با خبرنگار خ«آقای عابدزاده» به سینماحقیقت میآید
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۱ فیلم مستند آقای عابدزاده در بخش مسابقه ملی هشتمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به نمایش درمیآید به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا مرتضی سلطانی کارگردان مستند آقای عابدزاده درباره موضوع این فیلم گفت مرتضی شخصیت اصلی این فیلم علاقه زیادی به احافتتاحیه نمایشگاه کتب کاربردی و نمایشگاهی بدون حضور معاونان وزارت علوم و فرهنگ
افتتاحیه نمایشگاه کتب کاربردی و نمایشگاهی بدون حضور معاونان وزارت علوم و فرهنگدوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و نمایشگاهی صبح امروز بدون حضور معاون پژوهشی وزارت علوم و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیاتنمایشگاهی از خیالانههای عکاسان
مدیر نگارخانه عکاسان جوان خبر داد نمایشگاهی از خیالانههای عکاسان نمایشگاه گروهی عکاسان خیالانه در نگارخانه عکاسان جوان برگزار میشود رسول اولیازاده مدیر نگارخانه عکاسان جوان در گفتگو با خبرنگار تجسمی باشگاه خبرنگاران گفت نمایشگاه گروهی گروه عکاسان خیالانه با عنوان عکسه«معلا تنها نیست» روی آنتن شبکه مستند
معلا تنها نیست روی آنتن شبکه مستندفیلم مستند معلا تنها نیست به تهیهکنندگی جواد ظهیری شنبه اول آذر ماه از شبکه مستند پخش میشود به گزارش خبرگزاری فارس معلا تنها نیست به کارگردانی فرشاد فداییان روایت گر زندگی پیرمردی روستایی است که به تنهایی در روستا زندگی می کند و دوست نداردعوتنامه/ بازخوانی «جای پای ابراهیم»
دعوتنامه بازخوانی جای پای ابراهیم این سفرنامه در سال 1372 به چاپ رسیده و کتاب برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز کتاب "جای پای ابراهیم" اثر محمد ناصری ساعت 16 روز یکشنبه 2 آذر93 در فرهنگسرایگزارش فارس/ نگاهی به طیفبندی نامزدهای جایزه جلال
گزارش فارس نگاهی به طیفبندی نامزدهای جایزه جلالدر میان نامزدهای جلال آنچه مشهود دیده میشود آثار ناشران وابسته به جریان شبهروشنفکر است و حتی ناشرانی در این لیست اثر دارند که پیش از این در پرونده خود سابقه تعلیق داشته و یا ناشری که آثار ناشر تعلیق شده را منتشر میکرده دیده می شوآقای سرافراز باسابقهها را فراموش نکنید
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ جواد مزدآبادی - کارگردان تلویزیون - درخواستش از محمد سرافراز رییس جدید سازمان صداوسیما را اینگونه مطرح میکند از نیروهایی که در دامن خودتان پرورش دادید نهایت استفاده را ببرید و باسابقهها را به راحتی فراموش نکنید این کارگردان در گفتوگو با خبرنگاتنها خواست پیرزن بعد از زنده شدن
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۱ پارسینه نوشت یک پیرزن لهستانی پس از گذشت 11 ساعت از اعلام مرگ وی توسط پزشکی قانونی و انتقال به سردخانه بیمارستان از خواب بیدار شد و یک فنجان چای گرم طلب کرد به گزارش ایسنا پارسینه به نقل از العالم در ادامه مینویسد تلویزیون دولتی لهستان اعلام کرموثرترین روش برای افزایش آگاهی در جامعه ارتقاء سطح مطالعه است
امام جمعه موقت بندرلنگه موثرترین روش برای افزایش آگاهی در جامعه ارتقاء سطح مطالعه است بندرعباس – ایرنا - امام جمعه موقت بندرلنگه گفت موثرترین روش برای ایجاد و افزایش آگاهی در میان افراد و جوامع بشری افزایش شاخص های فرهنگی و سطح مطالعه است به گزارش ایرنا حسن فقیهی یکشنبه درحاش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها