واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چند سالي است آب خوش از گلوي تهرانيها پايين نرفته
«طي دو هفته گذشته بحث آلودگي آب شهر تهران در افكار عمومي مطرح شده است كه بنده مستنداتي را در خصوص آلودگي آب تهران تهيه كردم كه با توجه به مستنداتي كه طبقهبندي شده است، مجاز به انتشار عمومي آنها نيستم و آن را در اختيار نهادهاي نظارتي قرار ميدهم.»
نویسنده : محمدرضا هاديلو
«طي دو هفته گذشته بحث آلودگي آب شهر تهران در افكار عمومي مطرح شده است كه بنده مستنداتي را در خصوص آلودگي آب تهران تهيه كردم كه با توجه به مستنداتي كه طبقهبندي شده است، مجاز به انتشار عمومي آنها نيستم و آن را در اختيار نهادهاي نظارتي قرار ميدهم.»
جملات بالا حرفهاي رئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران است كه ديروز در يكصد و سيزدهمين جلسه اين شورا اظهار كرد و از رياست شورا خواست تا در جلسات بعدي از استاندار تهران، معاونت بهداشتي وزارت بهداشت و مديركل آبفاي تهران براي ارائه گزارش در اين شورا دعوت كند.
موضوع آلودگي آب تهران، مشكل امروز و ديروز نيست اما آنچه مردم را بيش از هر چيز ديگري آزار ميدهد، اين است كه مسئولان امر با حرفهاي ضد و نقيض خود شفافيت را در مورد شفافترين مايع دنيا از بين برده و به قول معروف، خلط مبحث كردهاند.
نيترات هست، نيترات نيست
كمي به گذشته باز ميگرديم يعني به سال 1388 كه مشاور زيستمحيطي شهردار تهران از آلوده بودن منابع زيرزميني آب تهران به علت نبود شبكه فاضلاب شهري در اين كلانشهر خبر داده و گفته بود: «تهران شبكه فاضلاب شهري ندارد و به همين علت در زمينه مديريت شبكه فاضلاب در ميان كلانشهرهاي دنيا، جزو 10 شهر آخر جهان به شمار ميآيد.»
هادي حيدرزاده از آلودگي آب تهران و استفاده ناگزير از آبهاي زيرزميني به منظور تأمين آب آشاميدني موردنياز تهرانيها به عنوان چالشي جدي و واقعي براي پايتخت نام برد و تأكيد كرد كه برخي از مديران از پرداختن به آن پرهيز ميكنند.
البته در همان زمان مديرعامل آبفاي استان تهران، حرف و حديثها درباره آلودگي آب تهران را رد كرده و گفته بود: آب تهران فاقد هرگونه آلودگي است و همانطور كه بارها مطرح شده، آلودگي آب تهران فقط در حد شايعه است. هرگونه مشكل و آلودگي در آب تهران از ديد آزمايشگاههاي ما پنهان نميماند.
ولي رئيس وقت اداره بهداشت آب و فاضلاب مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت به اين گفتهها واكنش نشان داده و با اشاره به وجود نيترات در منابع آب تهران تصريح كرده بود: وجود نيترات در آب شرب، ناشي از نبود سيستم جمعآوري و دفع فاضلاب است و تا زماني كه اين سيستم به صورت كامل اجرا نشود، مطمئناً منابع آب تهران آلوده خواهد شد.
مستندات غير قابل ارائه
پنج سال با هزاران خبر ضد و نقيض كه مردم را در بلاتكليفي قرار داده بود پيش رفت و هر چند روز يك مسئول حرفي ميزد و ديگري آن را تكذيب و بعدي زماني براي تحقيق و تفحص طلب ميكرد. هر چه بود «آب خوش از گلوي مردم پايين نرفت» و يك روز فكر كردند آب نيتراتدار ميخورند و روز ديگر آبي كه پر از املاح است و روزهاي بعد آب مخلوط شده با فاضلاب و... .
تا اينكه همين چند روز پيش يكبار ديگر رئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران با تأكيد مجدد بر اينكه نيترات آب تهران بيش از حد استاندارد است، گفت: «تمامي اسناد و مستندات مبني بر بالا بودن نيترات از حد استاندارد در آب تهران موجود است و بنده اين آمادگي را دارم با حضور رسانهها و همچنين مسئولان مربوط از جمله پرورش، مديركل آبفاي تهران و سياري، معاون بهداشت وزير بهداشت و درمان دلايل خود را مطرح كنم.» البته بعد از صحبتهاي رحمتالله حافظي عكسالعملهايي از طرف وزارت بهداشت و آبفاي تهران صورت گرفت و وزير بهداشت به عنوان عاليترين مقام سلامت جامعه شخصاً در واكنش به اين اظهارات گفت: «دليلي ندارد به مردم دروغ بگوييم، آب تهران سالم است.»
دكتر سيدحسن هاشمي ادامه داد: «به دنبال مطلبي كه درباره نيتريت آب تهران در شوراي شهر مطرح شد، دستور بررسي همه چاهها را داديم. از اين همه چاه در سطح شهر و البته درست در زماني كه سطح آب سدها كاهش يافته بود و مجبور به برداشت از چاهها بودند، ميزان نيتريت تنها در سه حلقه چاه بيشتر از استاندارد بود كه مراتب را به دكتر چيتچيان، وزير نيرو انتقال داديم و ايشان هم پيگيري كردند و همان جا به من گفتند كه چاه را پلمب كنند. حال اينكه ترساندن مردم و گفتن اين صحبتها چه دليلي دارد، بايد از خود مطرحكنندگان چنين مسائلي پرسيد.»
هر چه بود آب از آب تكان نخورد و فقط آلودگيهايش كم و زياد شد تا اينكه روز گذشته باز هم رئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران ادعاهاي قبلياش را تكرار كرد. با اين تفاوت كه اين بار گفت «مستندات بحث آلودگي آب شهر تهران طبقهبندي شده است و مجاز به انتشار عمومي آنها نيست»؛ جملهاي كه رسانهها و ملت را غريبه دانسته و يكبار ديگر دلنگرانيهاي شهروندان را دوچندان كرد، جملهاي كه باز هم تكذيبيهها و انتقادات فراواني به دنبال خواهد داشت. حال مردم ماندهاند با يك جرعه آب و هزار حرف و حديث در مورد آن؛ آبي كه سالهاست با نوش جان به حلق كسي نرسيده.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]