واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی: به دنبال روش های پیشگیرانه به جای مقابله فیزیکی در قاچاق سوخت هستیم رشت - ایرنا - مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی و نظارت بر حمل و نقل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: به دنبال این هستیم که مبارزه با قاچاق سوخت را از برخوردهای فیزیکی و پلیسی به سمت مدیریت های پیشگیرانه پیش ببریم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، " قاسم خورشیدی" روز سه شنبه در نشست مشترک کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری های گیلان، آذربایجان شرقی و اردبیل در رشت افزود: در بخش تصمیمات مربوط به پدیده قاچاق سوخت، باید منافع کشور بویژه در حوزه های سیاسی و امنیتی مورد ملاحظه قرار بگیرد.
وی با بیان آماری از وضعیت مصرف فرآورده های نفتی در کشور تصریح کرد: از 9 پالایشگاه در کشور، هفت پالایشگاه خصوصی و دو پالایشگاه دولتی هستند که روزانه تقریباً یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام دریافت می کنند.
خورشیدی اضافه کرد: از این میزان نفت خام دریافتی، قریب به 20 درصد به فرآورده های غیریارانه ای از قبیل قیر و مابقی به فرآورده های یارانه ای تبدیل می شود.
وی میزان توزیع پنج فرآورده یارانه ای در سال گذشته در کشور را 247 میلیون لیتر عنوان و تصریح کرد: این فرآورده های یارانه ای شامل نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزین و گاز مایع بوده که افزون بر 109 هزار میلیارد تومان برای آنها یارانه دولتی پرداخت شده است.
به گفته خورشیدی؛ تزریق این یارانه در بودجه به جای اختصاص یارانه به این بخش، می تواند منجر به تحول بزرگی در بخش عمرانی کشور شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از این یارانه به جیب دلالان و سودجویان می رود، یادآور شد: در برآوردهای حداقلی، اگر روزی هشت درصد از 247 میلیون لیتر توزیع از این فرآورده های نفتی قاچاق شود، ارزش بین المللی این میزان قاچاق معادل هفت و دو دهم میلیارد دلار می شود که با کنترل روزانه فقط یک میلیون دلار آن، رقمی نجومی از این مدیریت بدست می آید.
مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی و نظارت بر حمل و نقل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از مجوز ورود عملیاتی نیروهای سپاه و ارتش در مقابله با قاچاقچیان سوخت خبر داد و گفت: در ماموریتی که اخیرا در آب های ساحلی جنوب از فرمانده معظم کل قوا اخذ شده، نیروهای دریایی ارتش و سپاه اجازه یافتند تا برای مقابله ورود کنند.
وی یکی از دلایل قاچاق سوخت را تفاوت قیمت آن در داخل و خارج عنوان و بیان کرد: طی یکسال گذشته در بخش قاچاق، آسیب شناسی دقیقی در بخش های مختلف انجام شده و برای هر بخش راهکارهایی درنظر گرفته شده است.
خورشیدی افزود: در حال حاضر نیروگاه ها به عنوان بزرگترین مصرف کننده سوخت مایع کشور، روزانه 75 میلیون لیتر نزدیک مصرف می کنند که تدبیر اتخاذشده در این ارتباط ، این است که وزارت نفت در سه ماه نخست سال آینده، سوخت پایدار گاز طبیعی را برای نیروگاه های کشور تامین می کند.
وی گفت: براساس مصوبه کارگروه پیشگیری از قاچاق فرآورده های نفتی؛ چهار نوع صادرات شامل خرید و فروش و ذخیره سازی در انحصار وزارت نفت، خرده فروشی در بازارچه های رسمی مرزی، فروش به مرزنشینان از طریق تعاونی مرزنشینان و فروش از طریق باک پر برای مقابله با قاچاق فرآورده های نفتی پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون شیوه فروش به مرزنشینان در استان های سیستان و بلوچستان ، خراسان رضوی و جنوبی در حال اجراست.
خورشیدی درباره باک پر ناوگان حمل و نقل به خارج از کشور نیز گفت: در حال حاضر کامیون های ما و کامیون های خارجی با باک پر به خارج از کشور تردد می کنند و همان یارانه ای که به ناوگان داخلی می دهیم، به ناوگان خارجی هم داده می شود.
وی با اشاره به برخی سوء استفاده ها از کارت های سوخت، از بازنگری در سامانه هوشمندسازی کارت های سوخت در سال آینده خبر داد.
وی در خاتمه سخنانش، با اشاره به کاهش مصرف پنج فرآورده نفتی نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزین و گاز مایع گفت: در شش ماه نخست امسال؛ مصرف این فرآورده های نفتی شش و هشت دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت که این رقم معادل روزانه 12 میلیون دلار و سالانه افزون بر چهار میلیارد دلار صرفه جویی ارزی است.
نشست مشترک کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری های گیلان، آذربایجان شرقی و اردبیل به عنوان سه استان هم مرز با جمهوری آذربایجان، روز چهارشنبه به منظور اتخاذ رویه واحد برای اجرای طرح فروش فرآورده های نفتی با باک پر با حضور مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی و نظارت بر حمل و نقل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رشت برگزار شد.ک/2
7296 / 695
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]