محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842209756
با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟
امروزه در دنیا در کنار کتابخوانی کاغذی، کتابخوانی دیجیتال هم رونق گرفته است. همچنین شبکههای اجتماعی به فضایی برای ترویج کتابخوانی تبدیل شدهاند و کتابخانههای دنیا با ایجاد شبکههای اجتماعی برای علاقهمندان در حال وارد کردن کتاب به این شبکهها هستند.
آفتاب: اما آیا ما هم در کتابخانههای کشور توانستهایم از این فضا برای ترویج کتابخوانی بهره ببریم؟
در این نشست، کارشناسان حوزه دانششناسی و کتابداری بر اهمیت استفاده از شبکههای اجتماعی برای ترویج کتابخوانی و لزوم آموزش و فرهنگسازی برای استفاده مفید از این شبکهها تاکید کردند.
به گزارش ایسنا، صدیقه محمداسماعیل، عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به اهمیت شکلگیری جامعه اطلاعاتی گفت: ما امروز در جامعه اطلاعاتی به سر میبریم. در جامعه اطلاعاتی همه ابعاد حول محور اطلاعات و شیوههای انتقال اطلاعات متمرکز است. برای ترویج کتابخوانی از راه شبکههای اجتماعی هم باید بر محملهایی متمرکز شویم که به سرعت دادن و آسانتر کردن این عادت کمک کنند. طبیعتا شبکههای اجتماعی، رسانههای اجتماعی و نشر الکترونیک در این زمینه موثر است. حرکت به سوی دانشمحوری و داشتن شرکتهای دانشبنیان و داناییمحور اهمیت دارد که در سخنان مقام معظم رهبری هم هست.
امیررضا اصنافی، مدیر گروه آموزشی علم اطلاعات و دانششناسی و رییس کتابخانه دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، هم با اشاره به اهمیت اطلاعات گفت: ما در جامعهای زندگی میکنیم که با چالش نبود توجه به اطلاعات مواجه هستیم و بخش بزرگی از جامعه اهمیت اطلاعات را درک نکردهاند. اطلاعات به معنای آگاه بودن است. در دورهای رقابت کشورها بر اساس محصولاتی بود که تولید میکردند. اما در عصر حاضر اطلاعات به عنوان کالا مطرح است و این کالا کمتر دچار کهنگی میشود. هرقدر از این اطلاعات بیشتر استفاده شود، اطلاعات وارد چرخهای میشود که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
او افزود: وقتی میبینیم اطلاعات چقدر حائز اهمیت است، باید به این توجه کنیم که مساله اساسی ما فقط کتاب نخواندن نیست، کتاب تنها محملی برای اطلاعات است. مساله اساسی ما بیتوجهی به اطلاعات و نبود درک اهمیت اطلاعات است. ما باید نیاز اطلاعات خود را درک کنیم. شاید ما عادت نداریم فکر کنیم این موضوع در جامعه پیامدهای فکری و اخلاقی دارد که بعدا خودش را نشان میدهد؛ کتاب خواندن هم بخشی از این احساس است. در بحث از کتاب خواندن باید به این بپردازیم که کتابخوانی چه فایدهای دارد. اگر جامعهای کتابخوان باشد و در بعد وسیعتر اهمیت اطلاعات را بداند و راههای کسب اطلاعات را بداند، هر کدام از این افراد در جامعه تاثیر مثبت دارند. قرار نیست اطلاعات فقط روی کاغذ باشد، بخشی از دادهها قابل دیدن و شنیدن هستند و در بخشهای مختلف قابل استفادهاند.
در ادامه، صدیقه محمداسماعیل درباره چگونگی بهره گرفتن کتابخانهها از امکانات شبکههای اجتماعی گفت: کتاب خواندن از نظر من جزو نیازهای اولیه است، انسانهای اولیه انتقال اطلاعات را جزو نیازهای اولیه خود دیده و برای آن راه حلهایی ایجاد کردهاند، در حال حاضر هم انسان به دنبال پاسخگویی به این نیاز است و آن را از روشهای گوناگون دنبال میکند.
این کارشناس افزود: ما الآن از سویی با شرایط تحریم اطلاعاتی و از سوی دیگر با سونامی اطلاعاتی مواجهیم. در این شرایط که ما نیاز به تشخیص سره از ناسره داریم، به یک نظام فیلترینگ نیاز داریم که اطلاعات را بهنگامتر و با ارزش افزوده بیشتر در اختیار مخاطب قرار بدهد. رسانههای اجتماعی هم تعاریف متفاوتی دارند؛ در واقع این رسانهها به مخاطبان خود امکان اشتراک محتوا میدهند و برای جمع زیادی امکان تولید محتوا و جابهجایی آن را میدهند. اکنون وظیفه ما شناسایی جنبههای مثبت این رسانهها و استفاده از آنهاست. اینجاست که ما میتوانیم بهترین بهره را از شبکههای اجتماعی ببریم و علایق و سلایق مخاطبان را تشخیص دهیم و در این عرصه موفق باشیم.
در ادامه، اصنافی درباره این موضوع که چقدر رسانههای اجتماعی میتوانند تهدید برای مطالعه باشند، گفت: اطلاعات به تنهایی کافی نیست. اگر هر کدام از ما دانشی را که داریم بسط ندهیم این اطلاعات فایده ندارد. ما در کنار اطلاعات به ارتباطات نیاز داریم. اطلاعات در عصر حاضر پدیدهای است که با همراهی با ارتباطات امکانات فراوانی را برای ما ایجاد کرده است. مخاطبان با استفاده از رسانههای اجتماعی گفتهاند که نمیخواهند تنها مخاطب باشند و میخواهند تولیدکننده مخاطب هم باشند.
او ادامه داد: اما چالشی که رسانههای اجتماعی میتوانند داشته باشند به آموزش و درک ما از این رسانهها بازمیگردد. اگر ما بخواهیم به جنبه مثبت نگاه کنیم میتوانیم بگوییم این رسانهها تاثیرات مثبتی هم میتوانند داشته باشند. به هر حال استفاده از این رسانهها امکانات سوءرفتارهایی را فراهم میکنند و این بستگی به هر آدم دارد.
اصنافی نیز درباره نقش کتابخانههای الکترونیک در مطالعه گفت: اینها وسیلهای هستند برای مخاطبان، خصوصا آنهایی که با رسانههای نو انس و الفت دارند. نسل جدید، نسلی هستند که با اینترنت بزرگ شدهاند و ما باید این نسل را بشناسیم و با تغییرات آنها، زمینه را برای این نسل فراهم کنیم و از آنها عقب نمانیم. بعضی از شبکهها و کامیونیتیهایی در شبکههای اجتماعی هستند که مربوط به کتاب هستند؛ مانند the book lovers، good readers، library think و غیره. این شبکهها در محیطهای بینالمللی این امکان را فراهم کرده که افراد تجربههای کتابخوانی خود را به اشتراک بگذارند. در ایران هم ما سایت booki.ir را داریم که از سوی نهاد کتابخانههای عمومی ایجاد شده است.
صدیقه محمداسماعیل هم در ادامه با تاکید بر اینکه رسانههای جدید سد راهی برای کتاب خواندن نیستند، بیان کرد: امروز با پیدایش اینترنت، فضا کمی تعاملیتر شده است، در نتیجه فرمت کتابخوانی به خود شکل جدیدتری گرفته است. گرچه هنوز کتابهای چاپی از معنا نیفتاده، اما امکانهای تازهای به روی ما گشوده شده است. امروز ما با نسل جدیدی مواجه هستیم که نسل گوگل هستند و ما باید آگاهانه چالشها و فرصتهای برخورد با این نسل را بشناسیم. این رسالت قشر اندیشمند ماست. نسل جدید ما با این محیط آشنا هستند. ما با قرار دادن کتابهای خوب در این محمل و بر این موج میتوانیم آنها را راضی کنیم. ما در مقابل این نسل البته هنوز کسانی را داریم که ترس استفاده از رسانه را دارند. اما جوانان با این فضا آشنا هستند و ما باید به سوی آنها حرکت کنیم.
امیررضا اصنافی نیز تاکید کرد: باید توجه کرد امروز بخشی از جوانان ما مجهز به سواد اطلاعاتی نیستند و دید انتقادی به شبکههای اجتماعی ندارند. این رسانه برای آنها تنها منبع کسب اطلاعات است. یکی از اتفاقهایی که در کتابخانهها میتواند بیفتد، این است که کانالهای دسترسی به اطلاعات درست تسهیل شود. اقدام گوگل در ایجاد گوگل اسکولار قدمی در این راه بود که بتوان از این راه به اطلاعات علمی دست پیدا کرد.
در ادامه محمداسماعیل درباره نقش شبکههای اجتماعی در هرزخوانی گفت: فیلترینگ اطلاعات و رصد و کنترل اطلاعات از سوی کتابداران حرفهیی میتواند در این زمینه موثر باشد. میتوان در این نقش با این پیامدهای منفی مبارزه کرد و اینجاست که حرفه کتابداری بامعناتر میشود. وظیفه ما در هر حال ترویج مطالعه و داشتن بهترین عملکرد است. لازم است دورههای آموزشی خاصی برای استفاده حرفهیی از رسانههای اجتماعی داشته باشیم. باید زیرساختهای فرهنگی و آموزشی هم برای ایجاد بستر مناسب فراهم شود.
همچنین اصنافی درباره نقش شبکههای اجتماعی و چگونگی استفاده از علم مفید از راه این شبکهها گفت: اگر ما بخواهیم از علم نافع از طریق این شبکهها استفاده کنیم به موارد زیادی بستگی دارد. مهمترین عامل آموزش و فرهنگسازی است. ما نباید فرزند خود را رها کنیم که با این شبکهها همراه شود؛ این اولین چالش موجود است؛ اینکه به فرزندمان آموزش بدهیم چه استفادههای بیشتری میتواند از این شبکهها داشته باشد و خودش را تنها به موارد سطحی محدود نکند.
او افزود: اگر بخواهیم نمونههای قابل توجه استفاده از شبکههای اجتماعی برای کتابخوانی را مثال بزنیم میتوانیم انجمنهای کتابداری کشورهایی چون کانادا، آمریکا و سنگاپور را مثال بزنیم که چطور از طریق این شبکهها اطلاعرسانی و ترویج کتابخوانی را آموزش میدهند. حتی در پایگاه یوتیوب یا حتی پایگاه فارسیزبان آپارات میتوان موارد آموزشی بسیاری یافت. پایگاههای دیگری هم هستند که در زمینه کتابخوانی و دیگر موارد آموزشی قابل استفاده هستند. اما کتابخانههای ما با مشکلاتی مواجه هستند؛ آن هم کمبود خلاقیت در کتابدارها و روزمرگی و بیعلاقگی به فناوری و مقاومت در برابر فناوری است. کتابخانههای عمومی دانشگاه مردم هستند، اما این کتابخانهها خلاق نیستند.
او سپس درباره بقای کتابخانهها در عصر کتابخانههای دیجیتال گفت: در جهان کتابخانهها در حال بهروز کردن خود هستند. اگر ما هم امروز با فناوریها بهروز نشویم محکوم به فنا هستیم. گرچه به هر حال کتابخانههای کاغذی همچنان خواهند ماند، اما باید با توجه به نیاز مخاطب بهروز شوند.
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟ |اخبار ایران و جهان
با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد امروز با پیدایش اینترنت فضا کمی تعاملیتر شده است در نتیجه فرمت کتابخوانی به خود شکل جدیدتری گرفته است گرچه هنوز کتابهای چاپی از معنا نیفتاده اما امکانهای تازهای به روی ما گشوده شده است کد خبر ۴۵۲۳۸۲ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸آخرین اظهارنظرها درباره فیلترینگ وایبر و اینستاگرام
آخرین اظهارنظرها درباره فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در صورت عدم نظارت و کنترل دادههای نرم افزار موبایلی اینستاگرام طی دو ماه آینده لازم است این برنامه فیلتر شود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز آنچه بدان اشاره شد بنا بر اعلام برخی اعضای کارگروه تعییندر سومین سفر رسمی اشرفغنی فردا راهی پاکستان میشود
در سومین سفر رسمیاشرفغنی فردا راهی پاکستان میشودرئیس جمهور افغانستان فردا جمعه در سومین سفر رسمی خود بنابه دعوت نواز شریف در سفری 2 روزه به پاکستان میرود به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان فردا جمعه در سومین سفر رسمی خود به عنوانوایبر و اینستاگرام فیلتر نمیشود
وایبر و اینستاگرام فیلتر نمیشود عضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه با بیان اینکه فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در دستور کار نیست از لزوم سنجش میزان تعارض شبکههای اجتماعی با اعتقادات دینی مردم سخن گفت به گزارش آخرین نیوز رمضانعلی سبحانیفر نماینده مردم سبزوار در مجلمدیر کل کانون پرورش فکری کودکان گلستان: فعالیتهای فرهنگی با محوریت کتاب در 42 مرکز گلستان عرضه میشود
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان گلستان فعالیتهای فرهنگی با محوریت کتاب در 42 مرکز گلستان عرضه میشودمدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گلستان گفت 42 مرکز در استان فعالیتهای فرهنگی هنری علمی ادبی و مذهبی را با محوریت کتاب به مخاطبان عرضه میکنند به گزارش خبرگزاری فافابیوس: مسائل مهمی در مذاکرات هستهای وجود دارد که باید حل شوند/ 24 نوامبر نتیجه مذاکرات مشخص میشود
فابیوس مسائل مهمی در مذاکرات هستهای وجود دارد که باید حل شوند 24 نوامبر نتیجه مذاکرات مشخص میشود وزیر امور خارجه فرانسه طی سخنانی گفت مسائل مهمی در مذاکرات جاری بین ایران و گروه 1 5 وجود دارد که باید حل شوند به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از خبرگزاریسبحانیفر با حضور در غرفه : فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در دستور کار نیست/ لزوم سنجش میزان تعارض شبکههای اجتم
سبحانیفر با حضور در غرفه خبرگزاری فارس فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در دستور کار نیست لزوم سنجش میزان تعارض شبکههای اجتماعی با اعتقادات دینیعضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه با بیان اینکه فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در دستور کار نیست از لزوم سنجش میزان تعارض شبکههاتکرار/نماینده ولی فقیه در دانشگاهها: نبود شبکه توزیع مناسب کتاب در کشور سبب کاهش آمار کتابخوانی شده است
تکرار نماینده ولی فقیه در دانشگاهها نبود شبکه توزیع مناسب کتاب در کشور سبب کاهش آمار کتابخوانی شده استنماینده ولی فقیه در دانشگاهها گفت متاسفانه در جامعه امروز در حوزه توزیع و انتشار کتاب مشکلاتی وجود دارد که یکی از این مشکلات نبود شبکه توزیع مناسب است که سبب نرسیدن کتاب به دنماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس: مشکل جاده گهرباران تا چند سال آینده به کلی رفع میشود
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس مشکل جاده گهرباران تا چند سال آینده به کلی رفع میشودنماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت اگر این جدیت و پیگیری وجود داشته باشد تا چند سال آینده مشکل جاده گهرباران به کلی رفع میشود محمد دامادی امروز در گفتوگو با خبرنگاربازیکن تیم بسکتبال دانشگاه آزاد: تصور برد راحت را از گرگان نداشتیم / «آرن داوودی» به ترکیب اضافه می
بازیکن تیم بسکتبال دانشگاه آزاد تصور برد راحت را از گرگان نداشتیم آرن داوودی به ترکیب اضافه میشودبازیکن تیم بسکتبال دانشگاه آزاد گفت فکر میکردم بازی بسیار سختتر از امروز شود و فکر نمیکردم به این راحتی بتوانیم گرگان را در مقابل این هواداران ببریم به گزارش خبرگزاری فارس ازنماینده ولی فقیه در دانشگاهها: نبود شبکه توزیع مناسب کتاب در کشور سبب کاهش آمار کتابخوانی شده است
نماینده ولی فقیه در دانشگاهها نبود شبکه توزیع مناسب کتاب در کشور سبب کاهش آمار کتابخوانی شده استنماینده ولی فقیه در دانشگاهها گفت متاسفانه در جامعه امروز در حوزه توزیع و انتشار کتاب مشکلاتی وجود دارد که یکی از این مشکلات نبود شبکه توزیع مناسب است که سبب نرسیدن کتاب به دست مخاهمزمان با سراسر کشور سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در مرکز گلستان برگزار میشود
همزمان با سراسر کشورسی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در مرکز گلستان برگزار میشودرئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گرگان از برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان حجتالاسلام روحالله سلیمانیفرد عصر امروز در نشستدر همدان انجام میشود آموزش 200 نفر از سرمربیان آمادگی دفاعی بسیج دانشآموزی
در همدان انجام میشودآموزش 200 نفر از سرمربیان آمادگی دفاعی بسیج دانشآموزیرئیس بسیج دانشآموزی همدان از آموزش 200 نفر از سرمربیان آمادگی دفاعی بسیج دانشآموزی در همدان خبر داد عزتالله ستوده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به برگزاری همایش توجیهی سرمربیان آمابا سخنرانی حجتالاسلام ذوالنور سیزدهمین یادواره شهدای کوی دره مرادبیگ برگزار میشود
با سخنرانی حجتالاسلام ذوالنورسیزدهمین یادواره شهدای کوی دره مرادبیگ برگزار میشودسیزدهمین یادواره شهدای کوی دره مرادبیگ همدان فردا با سخنرانی حجتالاسلام ذوالنور مشاور نمایندگی ولی فقیه در سپاه برگزار میشود هادی ناصری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان از برگزاری سیزدهمشبهای وایبر چه ناتمومه!
شبهای وایبر چه ناتمومه گزارشی از پشت پرده افت ستارههای جوان فوتبال ایران در یکی دو سال گذشته شبزندهداری در وایبر وایبر پدر فوتبال ایران درآورده اولین بار عبدالله ویسی سرمربی استقلال خوزستان از تاثیرات منفی اپلیکیشنهای تلفن همراه روی ستارههای جوان فوتبال ایران حرف زد بعپنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در ایمنی راهها صرف میشود
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۳ مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور گفت پنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در ایمنی راهها صرف میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در لرستان محمد بخارایی در همایش ایمنی و ارتقا راههای لرستان با اشاره به کشته شدن یک میلیون و ۲۰آخرین اظهارنظردرباره فیلترینگ وایبر و اینستاگرام |اخبار ایران و جهان
آخرین اظهارنظردرباره فیلترینگ وایبر و اینستاگرام در صورت عدم نظارت و کنترل دادههای نرم افزار موبایلی اینستاگرام طی دو ماه آینده لازم است این برنامه فیلتر شود کد خبر ۴۴۹۰۳۰ تاریخ انتشار ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۷ - 13 November 2014 در صورت عدم نظارت و کنترل دادههای نرم افزار موب-
گوناگون
پربازدیدترینها