محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842042902
چرا توافق جامع هسته ای حاصل نشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا توافق جامع هسته ای حاصل نشد؟ تهران- ایرنا- «چرا توافق جامع هسته ای حاصل نشد؟ »عنوان سرمقاله روزنامه جوان به قلم «یدالله جوانی» است که در آن می خوانیم: «توافق ژنو تا 10 تیر 94 تمدید شد.» این خبر دیروز بعد از ظهر به سرعت در تمامی رسانه ها انتشار یافت و معنای دقیق آن، این است که طرفین پس از یک سال مذاکرات جدی، سخت و نفسگیر نتوانستند در دوره زمانی تعیین شده (3 آذر 93) به توافق جامع و نهایی دست یابند.
نویسنده می افزاید: با توجه به سابقه طولانی مذاکرات ایران با گروه 1+5، اکنون این سؤال مطرح است که دلایل اصلی و واقعی نرسیدن طرفین به توافق جامع چیست؟ آیا تمدید زمان مذاکرات می تواند این دلایل را برطرف سازد. در این یادداشت به اختصار دو دلیل اصلی و عمده نرسیدن به توافق نهایی مورد بررسی قرار می گیرد. یکی از این دلایل به ایستادگی ملت ایران روی حقوق خود و تسلیم باج خواهی های غرب و امریکا نشدن بر می گردد و دلیل دوم که با دلیل اول ارتباط دارد، مربوط به زیاده خواهی ها و زورگویی های امریکا است که همچنان در تصور دوران نظام تک قطبی به سر می برد.
1- ایستادگی و مقاومت دولت و تیم مذاکره کننده بر حقوق ملت
طی 12 سال گذشته و در تمامی دولت ها، نظام اسلامی با یک هدف راهبردی بر سیاست مذاکره در موضوع هسته ای تأکید و تاکنون این مذاکرات را برای تحقق همین هدف، یعنی تأمین «حقوق ملت ایران» دنبال کرده است. دولت یازدهم نیز در نهایت با آشکار شدن نیات طرف مقابل مبنی بر عدم آمادگی برای پذیرش حقوق ملت ایران، ایستادگی و مقاومت بر خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی را به صورت جدی در مذاکرات مورد توجه قرار داد.
امریکایی ها با یک برآورد غلط از وضعیت داخلی ایران، بر این تصور بودند که در نهایت این دولت ایران خواهد بود که از خواسته هایش عقب نشینی کرده و در برابر زیاده خواهی های آنان تسلیم می شود. اما واقعیت صحنه به گونه ای دیگر و بر خلاف تصور غربی ها و امریکایی ها رقم خورد و تیم مذاکره کننده هسته ای با شجاعت و قاطعیت روی حقوق ملت ایران پافشاری کرد. اکنون در ایران یک اجماع کاملاً مشهود در موضوع مذاکرات دیده می شود. در این اجماع ملی که در اظهارات تمامی مسئولان و به ویژه دولتمردان و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای قابل مشاهده و درک است، روی دو نکته اساسی تأکید می شود:
- در قبال اقدامات اعتمادسازی ایران باید طرف مقابل، ظرفیت غنی سازی ایران را در سطح برطرف کننده نیازهای کشورمان بپذیرد و ایران هرگز به یک تأسیسات هسته ای کاریکاتوری و نمایشی رضایت نمی دهد.
- در قبال تعهدات و اقدامات اعتمادسازی ایران باید تمامی تحریم های ظالمانه وضع شده علیه ایران لغو شود.
بدیهی است که این خواسته های قانونی و به حق جمهوری اسلامی در نقطه مقابل دیدگاه های امریکا قرار دارد.
2- زیاده خواهی امریکایی ها
عدم پذیرش حقوق هسته ای ملت ایران از سوی امریکایی ها، از دلایل اصلی نرسیدن به توافق جامع و نهایی پس از یک سال مذاکرات فشرده و سخت بین ایران و گروه 1+5 است. امریکایی ها در مسقط با پیشنهاد هشت صفحه ای و با نوعی عقبگرد به گذشته نشان دادند که قصد ندارند حتی به آنچه در توافق ژنو متعهد شده اند، پایبند باشند و حقوق هسته ای ایرانیان را تحمل کنند. رفتار امریکا در خلال مذاکرات طی یک سال گذشته و به ویژه در مذاکرات مسقط نشان داد که آنان میز مذاکره را فرصتی می دانند برای تحمیل خواسته های حداکثری خود به ملت ایران و بر همین اساس از یک طرف حاضر به پذیرش ظرفیت غنی سازی در سطح واقعی و متناسب با نیاز ملت ایران برای جمهوری اسلامی نیستند و از طرف دیگر، حاضر به لغو تمامی تحریم ها نمی باشند. در واقع روحیه زیاده خواهی و خلق و خوی استکباری امریکایی ها سبب شده تا رفتار آنان در مذاکرات، بر خلاف فلسفه مذاکرات باشد. فلسفه مذاکرات آن است که در قبال اقدامات اعتمادسازی ایران نسبت به صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای کشورمان، طرف مقابل از یک طرف حقوق ملت ایران در حوزه دانش و فناوری هسته ای را بپذیرد و از طرف دیگر، تحریم های ظالمانه ای را که به بهانه تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای وضع کرده تماما لغو کند.
رفتار امریکایی ها نشان می دهد که آنان مانند 12 سال قبل اساساً نمی خواهند جمهوری اسلامی دارای چرخه سوخت باشد و وضع تحریم ها نیز اهدافی فراتر از فعالیت های هسته ای را دنبال می کند و از نظرشان باید ساختار این تحریم ها برای حفظ فشار بر ملت ایران همچنان حفظ شود.
نگاه دولت اوباما به حقوق هسته ای ایران، همان است که ایشان در مصاحبه ای با صراحت گفت، اگر ممکن بود پیچ و مهره های تأسیسات هسته ای کشور مان را با دستان خودش باز می کرد. رفتار امریکایی ها در خلال مذاکرات نشان می دهد که آنان قصد دارند ایران را در مسیری به حرکت در آورند که اگر موفق نمی شوند پیچ و مهره ها را باز کنند، در نهایت ایران را از یک تأسیسات هسته ای کاریکاتوری و نمایشی بر خور دار سازند!
آقای اوباما طی ماه های اخیر، بار ها این جمله را تکرار کرده که از نظر دولت وی عدم توافق با ایران بهتر از یک توافق «بد » می باشد. فرانسوی ها نیز این گزاره را تکرار کرده و گفته اند برای توافق هسته ای با ایران عجله ای ندارند. امریکایی ها در هر نوع توافقی با ایران به دنبال کسب رضایت متحدین خود در منطقه از جمله صهیونیست ها و آل سعود هستند. «آیپک» قوی ترین و مؤثر ترین گروه فشار صهیونیستی در امریکا به حساب می آید و تجربه نشان می دهد تصمیمات و نوع نگاه کمیته امور عمومی امریکا و رژیم صهیونیستی (آیپک) که بزرگ ترین لابی این رژیم در ایالات متحده است، همواره بر تصمیمات دولت امریکا و کنگره این کشور تأثیر گذار بوده است اخیراً این کمیته با انتشار مطلبی در بخش «ایران» وبگاه خود، خواستار در نظر گرفتن شش شرط مشخص در هر گونه توافق نهایی با ایران بر سر بر نامه هسته ای شد. این شروط عبارت است از :
- ایران باید زیر ساخت سانتریفیوژ های خود را بر چیند به گونه ای که هیچ راهی برای تبدیل اورانیوم به یک بمب هسته ای نداشته باشد.
- ایران باید تأسیسات آب سنگین اراک را برچیند یا اینکه آن را به یک رآکتور آب سبک تبدیل کند، در نتیجه هیچ راهی برای تبدیل پلوتونیوم به یک بمب هسته ای نداشته باشد.
- بازرسان بین المللی باید اجازه دسترسی به هر نقطه ای را داشته باشند تا تقلب ایران را کشف کنند!
- ایران باید به طور کامل تلاش های گذشته خود را برای مسلح شدن (به بمب اتم) توضیح دهد.
- کاهش تحریم ها باید به صورت مرحله به مرحله انجام شود تا زمان کافی برای قضاوت در مورد پایبندی ایران (به تعهداتش) وجود داشته باشد.
- توافقنامه ای که بتواند برنامه هسته ای ایران را محدود کند، باید برای دهه ها (چندین دهه) و نه چندسال باشد.
رصد مذاکرات و تحلیل محتوایی اظهارات مقامات امریکایی نشان می دهد که آنان براساس همین شش خواسته صهیونیست ها به دنبال تحمیل خواسته های خود به ایران برای رسیدن به یک توافق نهایی و جامع هستند. بدیهی است تا این دو دلیل تغییر نکند، نباید امیدی به توافق هسته ای با گروه 1+5 داشت و معنای این سخن آن است که ملت و دولت ایران هرگز نباید حل مشکلات کشور را به مذاکرات گره بزنند. جمهوری اسلامی براساس منطق خود مذاکرات را پی خواهد گرفت، لکن مذاکرات یک سال اخیر باید این درس بزرگ را برای مسئولان ما داشته باشد که با فرض ادامه تحریم ها برای سال های طولانی، باید در جست و جوی راه های حل مشکلات کشور بود و این راه ها وجود دارد.
منبع: جوان
اول**1368**
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
چرا توافق جامع هستهاي حاصل نشد؟
چرا توافق جامع هستهاي حاصل نشد نویسنده دكتر يدالله جواني توافق ژنو تا 10 تير 94 تمديد شد اين خبر ديروز بعد از ظهر به سرعت در تمامي رسانهها انتشار يافت و معناي دقيق آن اين است كه طرفين پس از يك سال مذاكرات جدي سخت و نفسگير نتوانستند در دوره زماني تعيين شچرا توافق جامع هسته اي حاصل نشد؟
۴ آذر ۱۳۹۳ ۷ ۲۱ق ظ جوان چرا توافق جامع هسته اي حاصل نشد به گزارش خبرگزاري موج روزنامه جوان چنين نوشت توافق ژنو تا 10 تير 94 تمديد شد اين خبر ديروز بعد از ظهر به سرعت در تمامي رسانه ها انتشار يافت و معناي دقيق آن اين است که طرفين پس از يک سال مذاکرات جدي سخت و نفسگير نتویادداشت/ یدالله جوانی چرا توافق جامع هستهای حاصل نشد؟
یادداشت یدالله جوانیچرا توافق جامع هستهای حاصل نشد رصد مذاکرات و تحلیل محتوایی اظهارات مقامات امریکایی نشان میدهد که آنان براساس شش خواسته صهیونیستها به دنبال تحمیل خواستههای خود به ایران برای رسیدن به یک توافق نهایی و جامع هستند یدالله جوانی طی یادداشتی در روزنامه جوان نودر صورت حاصل شدن توافق جامع هستهای خاورمیانه امنتر خواهد شد
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۱ به نظر میرسد در صورت حاصل شدن توافق جامع هستهای که بهبود روابط ایران و آمریکا را به دنبال دارد خاورمیانه به منطقهای امن تبدیل خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اندیشکده اوراسیا ریویو در گزارشی نوشت مذاکرات هستهای میان ایران ودر دیدار ۱۰ روز قبل با صهیونیستها شرمن: علیرغم تلاشهای مستمر دیپلماتیک گمان نمیرود تا ۲۴ نوامبر توافق جام
در دیدار ۱۰ روز قبل با صهیونیستهاشرمن علیرغم تلاشهای مستمر دیپلماتیک گمان نمیرود تا ۲۴ نوامبر توافق جامع هستهای با ایران حاصل شودیک روزنامه صهیونیستی نوشت که مشاور امنیت ملی آمریکا و رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکا در گروه ۱ ۵ در دیدار با مقامات اسرائیل گفته بودند که علیرغم تپنج علت که ممکن است توافق جامع هستهای حاصل نشود
یواسایتودی تشریح کرد پنج علت که ممکن است توافق جامع هستهای حاصل نشود یو اس ای تودی پنج علت که ممکن است توافق جامع هستهای حاصل نشود را در گزارشی تشریح کرد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران روزنامه یو اس ای تودی در گزارشی به قلم اورل دورل مدعی شد درحبایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای/ 4 آصفری:اختلافات سیاسی و داخلی آمریکا مانع از نتیجهبخش بودن مذاکرات/ ار
بایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای 4آصفری اختلافات سیاسی و داخلی آمریکا مانع از نتیجهبخش بودن مذاکرات اروپا چین و روسیه پا سوز آمریکا هستندعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه اختلافات موجود بین کنگره و دولت آمریکا و تمایل آنها برای تمدید مذاکرات تا زمان روی کار آمدن دوخیز کنگره برای مخالفت با هرگونه توافق جامع هستهای با ایران
خیز کنگره برای مخالفت با هرگونه توافق جامع هستهای با ایران قرار است در جلسه استماع کنگره آمریکا نگرانی نمایندگان از حفظ ظرفیت غنیسازی ایران بررسی شود به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از سایت کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قرار است درجلسه استماعی در کنگره درتوافق سیاسی حاصل نشده است/ مذاکرات همچنان ادامه دارد
توافق سیاسی حاصل نشده است مذاکرات همچنان ادامه دارد یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران شکل گیری توافق سیاسی میان ایران و گروه 1 5 به ویژه آمریکا را تکذیب کرد و گفت تاکنون توافقی سیاسی حاصل نشده است و مذاکرات همچنان ادامه دارد آفتاب این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران عغرب زیاده خواهی را کنار بگذارد توافق جامع هسته ای ممکن است
غرب زیاده خواهی را کنار بگذارد توافق جامع هسته ای ممکن است رئیس جمهوری اظهار داشت برای دستیابی به توافق جامع هسته ای ممکن است طرف مقابل ما برخلاف ادعاهایش در مقام عمل اراده و تصمیم جدی نداشته باشد اما باید زیاده خواهی را کنار بگذارد و بداند که تعامل و رسیدن به نقطه توافق به نفعدر واکنش به احتمال تمدید مذاکرات اتحادیه اروپا: مهلت مذاکرات تا 24 نوامبر است/ توافق هستهای فصل نوینی در رواب
در واکنش به احتمال تمدید مذاکراتاتحادیه اروپا مهلت مذاکرات تا 24 نوامبر است توافق هستهای فصل نوینی در روابط ایران و جامعه بینالمللی استسخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به اخباری درباره تمدید مذاکرات هستهای تاکید کرد که مهلت مذاکرات 24 نوامبر است و خرفی از تمدیتاکید یک مقام ارشد وزارت خارجه فرانسه بر حصول توافق جامع هستهای با ایران
تاکید یک مقام ارشد وزارت خارجه فرانسه بر حصول توافق جامع هستهای با ایران مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه و توسعه بینالمللی فرانسه که به منظور تبادل نظر درخصوص مسائل دوجانبه و منطقهای به تهران سفر کرده است با مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه کشورمان دیدار کرد-لاوروف: تا 3 یا 4 ماه آینده توافق جامع حاصل می شود
لاوروف تا 3 یا 4 ماه آینده توافق جامع حاصل می شود وزیر خارجه روسیه اعلام کرد مذاکرات هسته ای وین پیشرفت های چشمگیری داشت و امیدواریم تا 3 الی 4 ماه دیگر توافقی جامع بر سر موارد اصلی انجام شود به گزارش رویترز در پی تمدید مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1 5 سرگئی لاوروفبایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای/ ۱۰ حقیقتپور: ایستادگی تیم مذاکرهکننده ایرانی در این برهه حساس مهم است
بایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای ۱۰حقیقتپور ایستادگی تیم مذاکرهکننده ایرانی در این برهه حساس مهم است سنا و کنگره به جای اوبامای بیاختیار وارد مذاکرات شوندعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه هیچ مکانیسمی برای تمدید مذاکرات وجود ندارد و دلیلی برای این امر هم نیست گفاعتبار توافق جامع هسته ای
اعتبار توافق جامع هسته ای تهران- ایرنا- اعتبار توافق جامع هسته ای عنوان سرمقاله امروز -شنبه- روزنامهجمهوری اسلامی است که در آن می خوانیم در حالی که فقط یک هفته به پایان مهلت مذاکرات هسته ای ایران و 1 5 باقی مانده فعالیت های موافقان و مخالفان شدت گرفته است موافقان حل و فصل نهائبایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای/ ۹ محسنیثانی:فشار لابیهای صهیونیستی مانع حصول توافق هستهای است
بایدها و نبایدهای توافق جامع هستهای ۹محسنیثانی فشار لابیهای صهیونیستی مانع حصول توافق هستهای استعضو کمسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه درون ایالات متحده آمریکا تزلزل سیاسی وجود دارد گفت لابیهای صهیونیستی فشار مضاعفی را برای عدم حصول توافق هستهای بین ایران و ۱ ۵ انجام ماعتبار توافق جامع هستهاي |اخبار ایران و جهان
اعتبار توافق جامع هستهاي يكي از مقولات مهمي كه بايد افكار عمومي در جريان آن قرار داشته باشد پاسخ به اين سؤال است كه آيا مذاكره بايد به نتيجه برد - برد برسد يا فقط يك طرف بايد برد كند و طرف ديگر حتماً بايد باخت را تحمل نمايد کد خبر ۴۴۹۴۰۷ تاریخ انتشار ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹-
گوناگون
پربازدیدترینها