واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رقابت 262 تیم دانش آموزی در پنجمین مسابقات سامانه های هوافضایی تهران - ایرنا - پنجمین دوره مسابقات دانش آموزی طراحی و ساخت سامانه های هوافضایی با حضور 262 تیم از 18 استان به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.
دبیر پنجمین دوره مسابقات طراحی و ساخت سامانه های هوافضایی روز سه شنبه با اعلام این مطلب به خبرنگار علمی ایرنا گفت: این دوره از مسابقات روز جمعه هفتم آذرماه در چهار گرایش طراحی و ساخت مکانیزم بازیاب محموله فضایی، طراحی و ساخت هواسر (گلایدر) حرفه ای، طراحی و ساخت راکت با محموله قابل ارزیابی و طراحی و ساخت هواناو (هاور کرافت) برگزار می شود.
محمدرضا موسوی با بیان اینکه بیشترین استقبال دانش آموزان برای رقابت در گرایش گلایدر صورت گرفته است، ادامه داد: در این مسابقات تعداد 167 تیم در گرایش گلایدر، 38 تیم در مکانیزم بازیاب محموله فضایی، 30 تیم در گرایش هاورکرافت و 27 تیم در گرایش راکت با محموله قابل ارزیابی به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.
وی درباره "طراحی و ساخت سفینه ماه نشین" که قرار بود از امسال به عنوان پنجمین گرایش در مسابقات سامانه های هوافضایی ایجاد شود نیز توضیح داد: رقابت های این گرایش قرار بود در دو بخش دانشجویی و دانش آموزی برگزار شود اما تعداد شرکت کنندگان آن به حد نصاب نرسید زیرا مباحث آن سطح بالا و پیچیده بود و حتی دانشجویان هم در فهم مسائل آن مشکل داشتند.
به گفته موسوی، رقابت در گرایش طراحی و ساخت سفینه ماه نشین به دوره بعدی مسابقات سامانه های هوافضایی موکول شده و برنامه ریزی هایی به منظور تفهیم مباحث و ارائه آموزش های لازم به دانشجویان و دانش آموزان قبل از مسابقات انجام خواهد شد.
وی درباره گرایش "طراحی و ساخت مکانیزم بازیاب محموله فضایی" نیز که از سال گذشته در این مسابقات ایجاد شده است، گفت: این گرایش تا حد زیادی شبیه مسابقه "نجات تخم مرغ" است که دانش آموزان باید یک سازه را طراحی کرده و بسازند و تخم مرغ را درون آن گذاشته و از ارتفاع مشخص رها کنند به طوریکه تخم مرغ و سازه سالم به زمین برسد.
مدیر اجرایی قطب علمی سامانه های هوافضایی دانشگاه شریف خاطرنشان کرد: در این گرایش از دانش آموزان می خواهیم بدون استفاده از چتر، تخم مرغ را به زمین بنشانند و تمرکز آنها بر مکانیزم کاهش سرعت باشد که این بخش شباهت زیادی به ماموریت های سفر به سیارات دارد.
به گفته موسوی استقبال دانش آموزان برای شرکت در گرایش طراحی و ساخت مکانیزم بازیاب محموله فضایی نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
وی آشنایی دانش آموزان و دانشجویان با رشته مهندسی هوافضا و شرکت ها و سازمان های تاثیرگذار در این صنعت، رشد فرهنگ عمومی مهندسی هوافضا، تقویت بنیه علمی و دخیل کردن دانش آموزان و دانشجویان کشور در حوزه هوافضا، فرآیندهای طراحی و ساخت مهندسی، بروز خلاقیت های فردی، گسترش فرهنگ کارگروهی، ایجاد فضای رقابتی در بین دانش آموزان و دانشجویان کشور را از جمله اهداف برگزاری این مسابقات عنوان کرد.
پنجمین دوره مسابقات دانش آموزی طراحی و ساخت سامانه های هوافضایی به همت قطب علمی سامانه های هوافضایی دانشگاه صنعتی شریف تدارک یافته و از ساعت هشت تا 18 روز جمعه هفتم آذرماه در سالن استاد جباری و دانشکده مهندسی کامپیوتر این دانشگاه برگزار خواهد شد.
علمی (4)**1055**1599
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]