واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه ستیزی فیلیپین/ ممانعت از ورود روزنامه نگاران هنگ کنگی کوالالامپور – ایرنا – فیلیپین 9 روزنامه نگار هنگ کنگی را که در نشست سال گذشته سازمان همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) رییس جمهوری فیلیپین را با فریاد مورد سئوال قرار داده بودند از ورود به این کشور منع کرد.
به گزارش ایرنا، "الاینه تان" سخنگوی اداره مهاجرت فیلیپین روز سه شنبه اعلام کرد که این افراد به دلیل عملی که در مقابل "بنیگنو آکینو" رییس جمهوری فیلیپین مرتکب شدند در لیست سیاه قرار گرفتند.
نشست سال گذشته اپک به میزبانی اندونزی در جزیره بالی برگزار شد. سازمان همکاری های اقتصادی آسیا - اقیانوسیه یک گروه اقتصادی از کشورهای حاشیه اقیانوس آرام است که به منظور بهبود مناسبات اقتصادی و سیاسی با یکدیگر دیدار می کنند.
به نوشته تارنمای روزنامه "استار" فیلیپین، انجمن روزنامه نگاران خارجی در این کشور نیز اعلام کرد که این لیست سیاه "پیام سردی" در بر دارد و آن اینکه اگر سازمان اطلاعات فیلیپین نحوه سئوال کردن را دوست نداشته باشد، به بهانه تهدید نظم عمومی شما را در لیست سیاه قرار می دهد.
این 9 روزنامه نگار قرار است برای نشست سال آینده اپک که در فیلیپین برگزار می شود، به این کشور سفر کنند.
"هرمینو کولوما" وزیر ارتباطات فیلیپین اعلام کرد که زمان صدور کارت روزنامه نگاران برای نشست سال آینده اپک تاکنون آغاز نشده است.
دولت فیلیپین قرار است ممنوعیت 9 روزنامه نگار هنگ کنگی به این کشور را بررسی کند.
این 9 روزنامه نگار هنگ کنگی هشدار داده اند این اقدام دولت فیلیپین می تواند باعث ایجاد تنش دوباره در روابط دو کشور شود.
روابط فیلیپین و هنگ کنگ به دلیل کشته شدن هشت گردشگر هنگ کنگی در سال 2010 توسط یک پلیس فیلیپین با تنش های مواجه شد که دو طرف سال جاری اعلام کردند که تنش های بین دو کشور در این خصوص پایان یافته است.
فیلیپین برای روزنامه نگاران این کشور مکان ناامنی است ، اما سیاست های دولت "بنیگنو آکینو" اکنون دامنگیر روزنامه نگاران خارجی را نیز گرفته است.
دیده بان بین المللی حقوق بشر سال گذشته پس از کشته شدن 27 روزنامه نگار فیلیپینی از سال 2010 از "بنیگنو آکینو" خواسته بود حملات مرگبار به روزنامه نگاران را "فاجعه ملی" اعلام کند و آن را "تهدید آزادی های مدنی" بداند.
از سال 2010 میلادی تا سال گذشته دستکم 27 روزنامه نگار در دوران قدرت "آکینو" در فیلیپین کشته شده اند.
آمار دیگری نشان می دهد نزدیک به 160 روزنامه نگار در فیلیپین از زمان سقوط "فردیناند مارکوس" در سال 1986 به قتل رسیده اند.
آزادی مطبوعات و سایر نهادهای دموکراتیک در فیلیپین پس از سقوط و پایان دیکتاتوری "مارکوس" در سال 1986 بهتر شد، اما روزنامه نگاران این کشور همچنان دچار مشکل هستند و به قتل می رسند.
بسیاری از روزنامه نگاران علت این مشکل را در سیستم قضایی این کشور جستجو می کنند و برخی نقش و اراده دولت را در آن می یابند.
در گزارش سال 2012 میلادی گزارشگران بدون مرز، فیلیپین به عنوان هفتمین مکان خطرناک برای روزنامه نگاران شناخته شد. بحرین، ساحل عاج، مصر، لیبی، مکزیک، پاکستان، فیلیپین، سومالی، سوریه و یمن رتبه اول تا دهم خطرناک ترین کشورهای جهان برای فعالیت روزنامه نگاران را به خود اختصاص دادند.
آساق**241**1611
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]