واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه علوم قضایی: کشورهای مسلمان منطقه به توسعه روابط نیازمند هستند تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم قضایی گفت: امروز همه کشورهای مسلمان منطقه به یکدیگر و توسعه روابط بویژه روابط فرهنگی و قضایی نیازمند هستند.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، «محمدجواد شریعت باقری» روز دوشنبه در مراسم سخنرانی «علی بن الفطیس المری» رییس دستگاه قضایی قطر در دانشگاه علوم قضایی افزود: امروز به توسعه روابط به خصوص با کشورهای همسایه و مسلمان نیاز داریم و در واقع همه کشورهای مسلمان منطقه برای حرکت کردن در یک مسیر به این توسعه روابط نیاز دارند.
وی علاوه بر روابط در صحنه های سیاسی و اقتصادی، از جمله روابط بین کشورها را روابط فرهنگی و قضایی بین نظام های قضایی کشورها دانست.
رییس دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه در دو دهه گذشته با تعداد زیادی از کشورهای منطقه اسلامی از جمله قطر موافقتنامه های قضایی امضا کرده ایم، افزود: چند سال پیش دو موافقتنامه همکاری قضایی بین ایران و قطر امضا و در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد.
شریعت باقری درباره دانشگاه علوم قضایی و ویژگی های آن گفت: دانشگاه علوم قضایی که نظیر آن البته با تفاوت های در کشورهای مختلف دنیا وجود دارد، ویژگی هایی دارد که مختص کشور ما است.
وی ادامه داد: در برخی کشورها دانشگاه علوم قضایی به صورت مرکزی برای آموزش قضات است اما دانشگاه علوم قضایی ایران با سابقه 31 سال فعالیت، در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو جذب می کند.
به گفته شریعت باقری، حدود 1500 دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند و از بین این افراد دانشجویان مقطع کارشناسی از طرف قوه قضاییه بورسیه می شوند تا در آینده به عنوان قاضی در دستگاه قضایی کشور خدمت کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه ما تمام شرایط، ضوابط، قوانین و مقررات مربوط به دانشگاه های معتبر دولتی در ایران و بطور کلی در جهان را دارد.
رییس دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه این دانشگاه در ابتدا دانشکده بوده، گفت: افزایش تخصص و بیشتر شدن زیرمجموعه های رشته حقوق و وجود رشته های میان رشته ای موجب شد تا این دانشکده به دانشگاه تبدیل شود و امروز می توان گفت، برای داشتن قاضی خوب به چیزی بیشتر از مدرک دوره کارشناسی نیاز است.
وی اضافه کرد: در این دانشگاه همه دروس حقوق دانشگاه های کشور تدریس می شود و حتی به مباحث بیشتری مانند حقوق اسلامی، علم فقه و علم اصول تاکیدات بیشتری داریم چون طبق قانون اساسی، قاضی در سکوت قوانین یا اجمال در قوانین باید حکم را از منابع معتبر استنباط کند.
شریعت باقری، ابتکار مهم قانون اساسی را اختیارات مربوط به امر قضا و دادگاه ها و قوه قضاییه دانست و گفت: اختیارات مربوط به این قوه طبق قانون از دولت یعنی قوه مجریه گرفته و به خود این قوه قضاییه سپرده شده است.
وی افزود: به همین دلیل در قانون آورده شده که وزیر دادگستری رابط بین قوه قضاییه و مجریه و وظایفش در همین حد تعریف شده است.
رییس دانشگاه علوم قضایی خاطرنشان کرد: البته باز در کشور این درخواست مطرح است که قوه قضاییه به استقلال بیشتری از قبیل بودجه و تشکیلات نیاز دارد.
شریعت باقری ضمن آمادگی همکاری بیشتر با قطر گفت: امیدواریم توافقنامه هایی با قطر امضا شود و در راستای این تفاهمنامه ها سمینارهای مشترک برگزار و دانشجویان این دانشگاه برای سفر به قطر اعزام شوند.
اجتمام(3) ** 9317 ** م.ب ** 1071
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]