واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران - ایرنا -«میهمان ناخوانده وین» و «بی اعتنایی بورس به هیجان مذاکرات» عنوان های مهم روزنامه دنیای اقتصاد در روز دوشنبه است.
روزنامه دنیای اقتصاد تیتر یک را به موضوع میهمان ناخوانده وین اختصاص داد و نوشت: خبر سفر سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان به وین و دیدارش با جان کری، همتای آمریکایی اش موجب جهت گیری افکار عمومی نسبت به روند مذاکرات شد و این سوال را مطرح کرد که ماموریت این مقام بلندپایه سعودی از سفر به وین و دیدار با جان کری چیست. در شرایط فعلی دو سناریو را برای این سفر میتوان در نظر گرفت؛ نخست اینکه به دلیل احتمال بالای حصول توافق میان طرفین، وزیر خارجه ریاض راهی محل مذاکرات شده است تا به متحدان غربی خود در مورد وضعیت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بعد از توافق هشدار دهد و سناریوی دوم نیز این است که عربستان آخرین تلاش هایش را برای برهم زدن توافق هستهای احتمالی با اعزام وزیر خارجه اش به اتریش به کار گرفته است.
این روزنامه به موضوع بی اعتنایی بورس به هیجان مذاکرات پرداخت و نوشت: روز گذشته شاخص کل بورس تهران در شرایطی با رشد 347 واحدی از مرز 74 هزار واحدی فاصله گرفت که 8 روز کاری متوالی را منفی پشت سر گذاشته بود. با این حال در واپسین ساعات مذاکرات ایران و گروه 1+5 کارشناسان حرکت مثبت بورس را نشانه ای بر استقلال تحرکات بازار تلقی کرده و معتقدند بازار سهام از پشتوانه های مناسبی برخوردار است که اخبار مثبت هسته ای می تواند به ظهور و بروز این ظرفیت ها منجر شود و در صورتی که توافق نیز به نتیجه دلخواه نرسد بازار هیجان پایدار و بلندمدتی را تجربه نخواهد کرد که حرکت مستقل امروز بورس این موضوع را تایید می کند.
روزنامه دنیای اقتصاد عنوان موقعیت یابی ارز در تقویم هسته ای را بازتاب داد و نوشت: بررسی های «دنیای اقتصاد» با استفاده از داده های ارزی مربوط به بازه های زمانی نزدیک به ادوار قبلی مذاکرات، نشان می دهد به ویژه پس از مذاکرات و توافق صورت گرفته در ژنو در پاییز سال قبل، از حساسیت بازار ارز به مذاکرات هسته ای کاسته شده است و شدت تغییرات و نوسان های ارزی، وابستگی کمتری به اخبار و رویدادهای دیپلماتیک پیدا کرده است.
این روزنامه عنوان بازیگران پنهان مذاکرات را انعکاس داد و نوشت: در واپسین ساعات منتهی به پایان ضرب الاجل مذاکرات هسته ای، شاهزاده سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان، به طور اعلام نشده به وین سفر و با جان کری، همتای آمریکایی خود دیدار کرد. سفر ناگهانی فیصل به محل مذاکرات هسته ای آن هم در آخرین ساعات این مذاکرات، می تواند نشان دهنده آخرین تلاش های بازیگران ضد توافق برای اثر گذاری بر مذاکرات باشد. به طور کلی می توان بازیگران پنهان مذاکرات هسته ای یا به عبارت دیگر بازیگرانی که در مذاکرات حضور ندارند، اما از طریق لابی های فشرده با مذاکره کنندگان اصلی تلاش می کنند بر مذاکرات اثر گذاری داشته باشند.
**1893**2002
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]