تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849684462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از آغاز انتشار روزنامه مجلس تا کشف الکتریسیته


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امروز در تاریخ؛
از آغاز انتشار روزنامه "مجلس" تا کشف الکتریسیته
آغاز انتشار روزنامه "مجلس"، افتتاح شبکه تهرانِ سیما ، درگذشت احمد آقالو، کشف الکتریسیته و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 3 آذر 1393 خورشیدی برابر با 30 محرم 1436 هجری و 24 نوامبر 2014 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:



آغاز انتشار روزنامه "مجلس" در تهران (1285 ش)
پس از صدور فرمان مشروطیت و تشکیل مجلس شورای ملی و ازدیاد قدرت روحانیت، از طرف مظفرالدین شاه قاجار، فرمانی مبنی بر تاسیس و انتشار روزنامه‌ای به نام مجلس صادر شد. در این میان صریحاً امر داده شده بود که دولت حق سانسور مندرجات روزنامه را ندارد. این روزنامه یکی از روزنامه‌های معتبر و پرمطلب دوران مشروطیت به شمار می‌رود. روزنامه مجلس که به صورت خبری، سیاسی و اجتماعی، در هشت صفحه با چاپ سربی، هفته‌ای چهار شماره منتشر می‌شد، علاوه بر درج اخبار داخلی و خارجی، کلیه مذاکرات مجلس شورای ملی ایران را منعکس می‌کرد. سردبیری این روزنامه برعهده ادیب الممالک فراهانی از ادبا، شعرا و نویسندگان مشهور آن زمان بود.

تعطیلی مسجد جاوید تهران به دلیل انجام فعالیت‌های ضد رژیم پهلوی در آن (1353 ش)
در زمانی که سالیانی از تبعید حضرت امام خمینی (ره) به نجف اشرف می‌گذشت و اختناق حاکم بر کشور اجازه فعالیتی علیه رژیم پهلوی را به کسی نمی‌داد، آیت‌اللَّه دکتر محمد مفتح از روحانیان شاخص و مبارز پیرو امام، علاوه بر فعالیت‌های پراکنده در مجامع مذهبی و علمی، امامت مسجد جاوید تهران را برعهده گرفت. وی این مکان را به صورت محلی برای تجمع و تشکل نیروهای مسلمان و مبارز تبدیل کرد و آن را به سنگری دیگر در راه دفاع از ارزش‌های اسلامی و انقلابی قرار داد. دراین زمان، شهید مفتح یک هسته مقاومت را متشکل نمود و مبارزان سرشناسی از قبیل آیت‌اللَّه شهید مرتضی مطهری و دکتر باهنر و... را برای سخنرانی به مسجد جاوید دعوت می‌کرد. در این مسجد، جوانان مذهبی و نسل تحصیلکرده دانشگاهی، علاوه بر استفاده از محضر سخنرانان، از کتابخانه مجهز و پر بار آن و نیز کلاس‌های گوناگون که در رشته‌های تفسیر قرآن، نهج البلاغه، اصول عقاید، اقتصاد اسلامی، تاریخ ادیان و جامعه‌شناسی و... بهره می‌بردند. حضور شورانگیز و پرنشاط نسل جوان، سخنرانی‌های روشنگرانه انقلابیون، فعالیت‌های وسیع ضد رژیم و انتشار اعلامیه‌های گوناگون از این مکان، بر رژیم طاغوت گران آمد و باعث شد تا سرانجام در سوم آذر 1353 ش، پس از سخنرانی آیت‌اللَّه خامنه‌ای در آن، مسجد جاوید با هجوم مزدوران ساواک تعطیل گردد و امام جماعت آن، آیت‌اللَّه شهید مفتح، دستگیر و زندانی شود.

افتتاح شبکه تهرانِ سیما در محل استودیو صبا (1374 ش)
شبکه تهران سیما درراستای پاسخگویی به نیازهای شهری اجتماعی، فرهنگی، دینی، سیاسی استان تهران و انعکاس، تبیین و مسایل وموضوعات مربوط به آن در آذرماه 1374 تاسیس شد این شبکه تلویزیونی در قالب های مختلف وموضوعات مختلف و متنوع نسبت به تهیه، تولید و پخش برنامه مبادرت می نماید.

رحلت آیت‌اللَّه «سیدمهدی روحانی» عضو مؤسس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۳۷۹ ش)
آیت‌اللَّه سید مهدی روحانی در سال ۱۳۰۳ ش در شهر مقدس قم به دنیا آمد. آیت‌اللَّه روحانی در ۱۹ سالگی جهت ادامه تحصیل علوم دینی راهی نجف گردید. ایشان سپس در قم به درس حضرات آیات عظام: سیدحسین بروجردی، سیدمحمد محقق داماد، سیدمحمد حجت کوه‌کمره‌ای، سید محمدتقی خوانساری و علامه طباطبایی حضور یافت و مدارج علمی را پیمود. آیت‌اللَّه روحانی از آن پس به تدریس سطوح عالیه و خارج فقه و اصول همت گماشت و بیش از پنجاه سال به مباحثه فقه و حدیث و تفسیر با دیگر استادان، مشغول بود. وی سالیانی قبل از آغاز نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، به همراه دوستان قدیمی و هم‌فکر خویش، شالوده تأسیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را فراهم آورد و بعدها در تشکیلات ضدرژیم پهلوی به فعالیت پرداخت. همچنین از این فقیه وارسته آثاری بر جای مانده که تاریخ فِرق و مذاهب اسلامی در ۲ جلد، تفسیر سوره فجر و احادیث اهل البیت عن طریق اهل السنة از آن جمله‌اند. سرانجام این یار وفادار امام و انقلاب در سوم آذر ۱۳۷۹ ش در ۷۶ سالگی به دیدار معبود شتافت و در حرم حضرت معصومه (س)، به خاک سپرده شد.

درگذشت احمد آقالو؛ بازیگر توانمند (۱۳۸۷ ش)
احمد آقالو در سال ۱۳۲۸ ش در قزوین به‌دنیا آمد. وی فعالیت حرفه‌ای خود در تئاتر را از دهه ۱۳۵۰ ش آغاز کرد. او که از شاگردان حمید سمندریان - کارگردان و مدرس مطرح تئاتر - بود، در نمایش‌های بسیاری به ایفای نقش پرداخت. «همشهری پرسه» (مهدی هاشمی)، «ازدواج می‌سی‌سی‌پی» (حمید سمندریان)، «یادگار سال‌های شن» (علی رفیعی)، «آئورا» (آتیلا پسیانی)، «مکتب» و «تراژدی کسرا» (مجید جعفری) از جمله آثار تئاتری آقالو محسوب می‌شوند. بازی آقالو در مجموعه تلویزیونی «سلطان و شبان» در نقش کاتب بود که باعث شد چهره‌اش شناخته‌تر شود. آقالو در سینما طی نزدیک به ۲۵ سال فعالیت خود، نظر بسیاری از منتقدان و اهالی سینما را به خویش جلب کرد.
از جمله فیلم‌های شاخصش می‌توان به «تمام وسوسه‌های زمین» (حمید سمندریان)، «عبور از تله» (غلامرضا رمضانی)، «مهره» (محمدعلی سجادی)، «گاهی به آسمان نگاه کن»، «یک تکه نان» و «پاداش» (هر سه به کارگردانی کمال تبریزی) اشاره کرد. بیماری سرطان استخوان نتوانست هم‌چون گذشته فعال باشد و تنها به حضور در بخش نمایش‌های رادیویی اکتفا کرد. احمد آقالو بازیگر شناخته‌شده تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون سرانجام در ساعت ۹: ۳۵ روز سوم آذرماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی در سن پنجاه و نُه سالگی دار فانی را وداع گفت. حضور در نمایش «آنتیگونه در نیویورک» به کارگردانی هما روستا (در سال ۱۳۸۶ ش) از جمله واپسین فعالیت‌های وی در عرصه بازیگری بود.

مرگ «ژرژ کِلْمانسو» سیاست‌مدار و نخست وزیر فرانسه (۱۹۲۹ م)
ژُرژْ کِلْمانْسو، در ۲۸ سپتامبر ۱۸۴۱ م در فرانسه به دنیا آمد. وی از سال ۱۸۷۶ م عضو مجلس نمایندگان فرانسه شد و در سال ۱۹۰۲ م، به سناتوری رسید و از سال ۱۹۰۶ م نیز به مدت سه سال به نخست‌وزیری فرانسه انتخاب شد. وی در این دوره، دست به اقداماتی زد که خاتمه دادن به اعتصاب کارگران معدن در فرانسه و جداسازی امور کلیسا از دولت، از آن جمله است. بدین ترتیب بود که از زمان وی، دین از سیاست جدا شد. کلمانسو در سال ۱۹۱۷ م و در کشاکش جنگ جهانی اول، مجدداً به نخست‌وزیری رسید و به همراه دیگر کشورهای متفقین بر نیروهای متحد پیروز شد. کلمانسو پس از جنگ، کنفرانس صلح ورسای را تشکیل داد و در مراسم قرارداد صلح، یکی از سه شخصیت اصلی و یکی از تنظیم‌کنندگان این قرارداد بود. کلمانسو در سال‌های پایانی عمر، از امور سیاسی کناره‌گیری کرد و به سیر و سفر و تألیف و نگارش مشغول شد. مهم‌ترین اثر وی «در غروب اندیشه‌ام» نام دارد که خطابْ گونه‌ای از یک فیلسوف پیر به نسل جوان می‌باشد. ژرژ کلمانسو که به سبب دفاع از فرانسه به ببر فرانسه معروف شده بود سرانجام در ۲۴ نوامبر ۱۹۲۹ م در ۸۸ سالگی درگذشت.

کشف الکتریسیته توسط "مایکل فارادِی" دانشمند انگلیسی (1831 م)
مایکل فارادِی، فیزیک‌دان شهیر انگلیسی، به علم الکتروشیمی علاقه فراوانی داشت. وی در این راه تجربه‌های زیاد آموخت و موفق به کشف قوانین الکترولیز شد. او هم‌چنین دست به آزمایش‌های گوناگونی زد و در این آزمایش‌ها، در زمینه شیمی، متالوژی و ساختن لامپ‌های الکتریکی پیشرفت و موفقیت‌های بسیاری به دست آورد. از کارهای دیگر این فیزیک‌دان، اختراع موتور الکتریکی بود که در آن، برای اولین بار در تاریخ علم، نیروی مغناطیسی به نیروی الکتریکی تبدیل گردید. با این حال، کار مهم فارادِی در زمینه الکتریسیته بود که در 24 نوامبر 1831 م موفق به کشف آن شد. البته کشف نیروی برق مربوط به قرن شانزدهم و هفدهم است و نخستین وسایل برقی نیز در قرن هجدهم و نیمه اول قرن نوزدهم مورد استفاده قرار گرفته است. در این میان، مایکل فارادِی، نخستین اکتشافات مهم خود را در زمینه الکترومغناطیس و روش انتقال نیروی برق و استفاده از آن برای ایجاد حرارت و روشنایی، در نیمه اول قرن نوزدهم عرضه کرد.



برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید







تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن