واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: دادستان کل کشور در نشست بزم اندیشه: لازمه نهادینه کردن عدالت در جامعه اجرای قانون است خبرگزاری پانا: دادستان کل کشور گفت: لازمه نهادینه کردن عدالت در صحنه اجرا و عمل، قانون است.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲ آذر ساعت 14:02
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در نشست بزم اندیشه موسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی در جمع فعالان و نخبگان فرهنگی شهر مشهد گفت: در مفاهیم دینی بعد از توحید، هیچ مفهومی به اندازه عدالت فراگیر نیست و تمام مسائل از جمله توحید، رسالت، امامت، معاد و فرج مبتنی بر عدالت است. وی اظهار داشت: فلسفه وجود قیام امام حسین(ع) برای اقامه حق و عدالت بود. آن حضرت قیام کرد تا متن زندگی افراد حسینی شود و امروز گمشده افراد و جوامع فرهنگ عاشورایی و حسینی است. به گفته عضو مجلس خبرگان رهبری بدون تردید نظام مقدس ما نظامی بر مبنای توحید است و روابط اجتماعی و جامعه نیز بر اساس عدالت است. رئیسی افزود: امروز در جامعه اسلامی به هر میزان که به بایدها، نبایدهای و قانونها عمل شود، میتوان گفت که به همان میزان به عدالت رفتار شده است.
این مقام مسئول گفت: برای اجرای قانون در جامعه باید همه افراد و اشخاص خود را ملزم به اجرای قانون بدانند و قانونشکنی نکنند. امر به معروف و نهی از منکر سنگبنای نظام است این مقام مسئول در ادامه سخنانش به اصل نظارت همگانی در جامعه به عنوان یکی از کارآمدترین نظامهای مبتنی به دین اشاره کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک اصل اساسی و جزء سنگبناهای این نظام است. دادستان کل کشور سومین راهکار اجرای قانون در جامعه را نظارتهای نهادینه عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه تمامی دستگاههایی که شأن نظارت دارند وظیفهمندند که نگذارند منکری در سازمانی رخ دهد. تأکید رهبری اصلاح فرآیندهاست این مقام مسئول در ادامه به اصلاح فرآیندها تأکید کرد و گفت: اکثر پروندههای فساد ناشی از برقراری ارتباط با گروهی از دستاندرکان کلیدی و شاخص است و تأکید مقام معظم رهبری نیز بر اصلاح فرآیندهاست. وی اضافه کرد: باید دولت و بخشهای اجرایی کشور جلوی شکلگیری بسترها و نظاماتی که احتمال وقوع فساد را فراهم میکنند را بگیرند. دادستان کل کشور با اشاره به روی کار آمدن جریانهای مختلف سیاسی با سلیقههای گوناگون، خاطرنشان کرد: با این وجود باید همگان و جریانهای مختلف سیاسی خود را ملزم به اجرای قانون بدانند. این کارشناس مذهبی در ادامه سخنانش به موضوع فساد از منظر آیات نورانیبخش قرآن کریم پرداخت و افزود: فساد به معنای خروج از اعتدال است. عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در جامعه اسلامی، ولایت و رهبری محور اعتدال هستند و برای اینکه میزان کندروی یا تندروی افراد را تشخیص داد باید رفتار رهبری را شاخص قرار داد. وی بیان کرد: همه دستگاهها وظیفه پیشگیری بر عهده دارند، صدا و سیما باید به دنبال کاهش ناهنجاریها باشد و دستگاه قضایی نیز اهمیت زیادی به بحث احیای امر به معروف و نهی از منکر میدهد و بنای ما این است که باید از آمران به معروف حمایت زیادی انجام شود. دادستان کل کشور اظهار داشت: کسوت امر به معروف و نهی از منکر کسوت خلافت الهی است و دستگاه قضایی خود را موظف به حمایت از آمر به معروف میبیند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]