واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 17 هزار هکتار از باغ ها و مزارع خراسان شمالی زیرپوشش آبیاری نوین است بجنورد-ایرنا- مدیرکل جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اکنون تنها 17 هزار هکتار از باغ ها و مزارع این استان زیر پوشش سامانه آبیاری نوین است.
"عبدالله یوسفی" روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این در حالی است که خراسان شمالی 344هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان 307هزار هکتار زراعت با 32گونه زراعی و 38هزار هکتار باغ با 28گونه باغی است.
وی ظرفیت و استعداد این استان برای اجرای طرح های آبیاری نوین را تا 50 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: مابقی زمین های این استان به علت خرده مالکی مانع اجرا این طرح ها است.
وی گفت:60میلیارد ریال اعتبار امسال برای اجرای طرح های آبیاری نوین در این استان دو میلیون و 33هزار هکتاری اختصاص یافته است.
وی افزود: دولت برای اجرای طرح های آبیاری نوین 85 درصد هزینه را تقبل کرده است و کشاورز 15 درصد مابقی را پرداخت می کند که هم اکنون این یک فرصت است تا کشاورزان از تسهیلاتی که در اختیار این قشر گذاشته می شود استفاده کنند.
مدیرکل جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: یکی از اولویت های بخش کشاورزی
در سال جاری افزایش بهره وری از آب و خاک است که اجرای طرح های آبیاری نوین یکی از این مهم است که باید مورد توجه مسوولان و کشاورزان قرار گیرد.
وی افزود: کشاورزان باید برای بهره وری از آب و خاک و اجرای طرح های آبیاری بارانی و قطره ای با هم مشارکت داشته باشند و زمین های خود را یکپارچه کنند.
وی گفت: در هر هکتار طرح آبیاری نوین چهار هزار و 200 متر مکعب آب صرفه جویی می شود که علاه بر صرفه جویی ذخیره آب می توان سطح بیشتری از اراضی را زیر کشت برد.
یوسفی افزود: با اجرای طرح های آبیاری نوین عملکرد آبیاری 50 درصد و میزان محصول تولیدی 30 درصد افزایش یافته و هزینه های آبیاری نیز تا 80 درصد کاهش می یابد.
وی بر ضرورت اجرای طرح های آبیاری نوین در زمین های کشاورزی این استان تاکید کرد و گفت: با توجه به پدیده خشکسالی و کمبود آب، باید روند آبیاری اراضی کشاورزی در این استان از سنتی به صنعتی تغییر یابد.
مدیرکل جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: همچنین دولت اعتبارات خوبی برای اجرای طرح های کانال کشی، بتنی کردن نهرهای خاکی، لوله گذاری و ایجاد بندخاکی در نظر گرفته است.
یوسفی از کشاورزان خواستار استفاده از این اعتبارات نیز شد و افزود: هم اکنون اولویت دولت در زمینه افزایش بهره وری و تولید در واحد سطح است.
وی افزود: با اجرای هر کیلومتر کانال انتقال آب پنج هزار متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد.
وی استفاده بهینه از آب کشاورزی و جلوگیری از هدر رفت آب و جلوگیری از نفوذ آب در خاک را از مهم ترین اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
استان خراسان شمالی امسال در زمره سه استان نخست کشور است که با بحران خشکسالی و پیامدهای آن مواجه شده است.ک/3
7184/330
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]