واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جلسه شبانه «حلقه نه» برای مخالفت با فرهادی تهران - ایران - روزنامه اعتماد می نویسد :طبقه سوم یک ساختمان حزبی واقع در خیابان هشت بهشت. وجود این ساختمان در چنین خیابانی عادی است اما جلسه یی که شب گذشته در آن برگزار شد کمی غیرعادی است.
«حلقه نه» شب گذشته بهترین محل برای یک رایزنی همه جانبه در مورد پنجمین گزینه دولت برای وزارت علوم را همین ساختمان دانست.
ساعت ١٨ تا ١٨:٣٠ هشت نماینده مجلس پله های همین ساختمان را به مقصد اتاق جلسات طبقه سوم بالا رفتند. دستور کار جلسه «تصمیم گیری در مورد نحوه مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت علوم». شرکت کنندگان«برخی نمایندگان مجلس و چند فعال حزبی» و نتیجه جلسه «مخالفت گسترده با گزینه پیشنهادی وزارت علوم در جلسه رای اعتماد».
این تنها یک برنامه ریزی برای پنجمین گزینه یی است که حسن روحانی به مجلس معرفی کرده است. «محمد فرهادی» شب گذشته از سوی همان هایی که گزینه های پیش از او را رد کرده بودند مورد حلاجی قرار گرفت. تمام جنبه های شخصیتی و کارنامه کاری اش که امکان مخالفت با آنها وجود دارد را نیز مورد بررسی قرار دارند تا پنج روز پیش از جلسه رای اعتماد یک برنامه ریزی کامل داشته باشند.
برنامه ریزی برای مخالفت و همان طور که در گزارش پیشین «اعتماد» گفته شد «نه» گفتن به همه گزینه ها و برنامه های دولت یازدهم. اعضای حلقه مسرور از پیروزی هفته گذشته شان در مورد عدم اعتماد مجلس به دانش آشتیانی، این بار برای فرهادی برنامه دارند. تعدادشان این بار کمتر شده است. آنهایی که به جلسه آمدند بسیار کمتر از آن تعدادی بودند که به جلسه دعوت شده بودند اما اعضای حلقه ناامید نشدند. برنامه ریزی را انجام دادند و تلاش کردند تا جلوی فرهادی هم یک سد بزرگ ایجاد کنند تا نتواند به وزارت علوم برسد.
تزلزل در «حلقه نه»
این بار میان نمایندگان مجلس اختلاف نظر است. معرفی محمد فرهادی به عنوان جدیدترین گزینه دولت برای وزارت علوم خیلی ها را بر سر دوراهی قرار داد که این بار باید با گزینه جدید دولت موافقت کرد یا نه؟ اختلاف نظر جدی است.
تعداد حامیان فرهادی این بار یا بنا به آنچه که مصلحت در نظر گرفته می شود یا بنا به آنچه که تامین نظر نمایندگان مجلس عنوان می شود نسبت به دانش آشتیانی بیشتر است. همین افزایش نسبت حامیان موجب تزلزل در جبهه مخالفانی از دولت شده که در ماه های اخیر در مجلس شورای اسلامی حلقه موسوم به «حلقه نه» را تشکیل داده اند.
حلقه نه این بار به خوبی متوجه شد که شرایط برای مخالفت شان به مساعدی دوره دانش آشتیانی، نیلی، فرجی دانا و میلی منفرد نیست. مجلس به یک عدم رای اعتماد دیگر در این شرایط کمی حساس است. دولت در مسیری که مخالفانش در نظر داشتند جلو نرفت و مجموعه این شرایط موجب شد که آنچه حلقه نه برای آینده وزارت علوم در نظر داشتند ایجاد نشود.
حلقه نه اما در این روزها متشکل از حلقه یی از اعضای جبهه پایداری، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به طور خاص و ویژه و همچنین اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی است. افراد اصلی حلقه نزدیک به ١٠ نفر هستند. حلقه یی که بیرون از مجلس هم نیرو دارد و تلاش می کند تا نحوه مخالفت با دولت در همه شرایط را ساماندهی کند؛ ساماندهی که به زعم آنان طی ماه های اخیر حداقل در حوزه وزارت علوم با موفقیت مواجه شده است.
جلسه در «هشت بهشت»
جلسه شب گذشته حلقه نه در خیابان هشت بهشت اما پیام های بسیاری دارد. اصلی ترین پیام شاید این باشد که جلسه شب گذشته آنقدر اهمیت داشته است که اعضای حلقه نه فرصت صبر کردن تا امروز صبح برای برگزاری اش در مجلس شورای اسلامی را نداشته اند. از سوی دیگر می توان این گونه هم تحلیل کرد که مفاد جلسه قابلیت مطرح شدن حتی در گوشه و کنار مجلس شورای اسلامی را نداشته است.
مجموعه همین شرایط است که نشان می دهد اعضای حلقه نه یا برای رای دادن به فرهادی مردد هستند یا آنکه برای رای ندادن به او آنقدر مطمئن هستند که وارد یک فاز جدید عملیاتی برای رای نیاوردن فرهادی شده اند. اما در جلسه شب گذشته اعضای حلقه نه چه گذشت؟ بنا به شنیده ها اعضای حلقه نه شب گذشته بحث های مفصلی در مورد گزینه جدید دولت برای وزارت علوم داشته اند. بحث هایی که احتمال دوم در مورد نظر آنان را بیشتر تقویت می کند.
بنا به آنچه شنیده شده اعضای حلقه نه بحث های مفصلی در مورد «عملکرد فرهادی در دولت سیدمحمد خاتمی، استعلام او از وزارت اطلاعات و نوع عملکردش در سازمان هلال احمر» داشته اند؛ مباحثی که با نگاه کاملا منفی به گزینه دولت انجام شده است و نظر کلی بر رای نیاوردن محمد فرهادی است. این بار هم اما اعضای حلقه نه دست از مباحث مربوط به حوادث سال ٨٨ برنداشته اند و با یک نگاه جزیی به دنبال برخی سرنخ ها از حضور یا مشارکت فرهادی با این حوادث هستند.
مجموعه عوامل و محتویات جلسه شب گذشته اعضای حلقه نه نشان می دهد که آنها خیال کوتاه آمدن در شرایط فعلی را هم در مقابل دولت ندارند. جلسه شب گذشته اما تنها به رایزنی در مورد وزیر پیشنهادی علوم نگذشته است. بحث در مورد مذاکرات هسته یی و تلاش و برنامه ریزی برای حضور دلواپسان نیز از دیگر برنامه های جلسه شب گذشته بوده است. مجموعه شرایط نشان می دهد که اعضای حلقه نه برنامه های جدی تری برای مخالفت با دولت را دارند و این مخالفت ها تنها به مباحث مربوط به وزارت علوم ختم نمی شود که با توجه به احتمال تمدید مذاکرات یا حصول توافق چنانچه این گروه مجددا گزینه پیشنهادی دولت را رد کند، شرایط جدیدی میان مجلس و دولت ایجاد خواهد شد.
منبع: روزنامه اعتماد
اول **
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]