تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832717326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا «محمد فرهادی» قفل وزارت علوم را می گشاید؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/پنجشنبه 29 آبان 1393 آیا «محمد فرهادی» قفل وزارت علوم را می گشاید؟ تهران-ایرنا-یک روز پس از رای عدم اعتماد مجلس شورای اسلامی به «فخرالدین دانش آشتیانی» وزیر پیشنهادی علوم، رییس جمهوری، «محمد فرهادی» را به عنوان پنجمین گزینه پیشنهادی برای این وزارتخانه معرفی کرد. روزنامه های امروز در گزارش ها و یادداشت های خود به بررسی و ارزیابی این موضوع پرداختند.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه 29 آبان 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** نگاه ها به معرفی پنجمین گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم
روزنامه ی «آرمان» در یادداشتی با عنوان «تعامل مجلس با دولت» نوشت: در مجموعه وزرای علوم بعد از انقلاب دوران دکتر فرهادی، دورانی بی حاشیه بود چراکه اصولا ایشان اهل حاشیه سازی های سیاسی نبوده و نیست. دکتر فرهادی شخص قوی و مدیر بالیاقتی برای تصدی پست وزارت علوم است. چرا که پیش از این، در کسوت وزارت علوم حضور داشته و در نتیجه با ساختار اداری وزارت علوم آشنایی کامل دارد.
آرمان افزود: اگر نمایندگان مجلس خواستار این باشند که از مجموعه دکتر معین و دکترتوفیقی، فردی برای تصدی وزارت علوم معرفی نشود، باید با معرفی دکتر فرهادی که یک مدیر باتجربه و داناست و ضمن اینکه هیچ گونه تعامل و اشتراکی با مجموعه مدیران مورد نظر مجلسیان ندارد، به او رای اعتماد دهند. مگر اینکه نمایندگان محترم مجلس قصد دیگری را از عدم رای اعتماد به وزیران معرفی شده داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است قصد داشته باشند که به دکتر روحانی اینطور القاء کنند که شخصی ازمیان خودشان را به مجلس معرفی کنند که با رد صلاحیت وزرای پیشنهادی مواجه نشود.
روزنامه ی «اعتماد» هم در مطلبی با عنوان «روحانی با معرفی محمد فرهادی برای وزارت علوم، هواداران و مخالفانش را راضی کرد» نوشت: صلوات نمایندگان بعد از معرفی گزینه جدید وزارت علوم؛ نشانه مثبتی برای اعتماد مجلسی ها به محمد فرهادی است. رای اعتمادی که البته برخی برای آن پیام های منفی هم فرستادند، اصلی ترینش رونمایی از نامه یی است که فرهادی در سال ٨٨ امضا کرده بود. اما همین پیام های منفی هم خودشان نشانه های مثبتی دارند؛ نه آنقدرها جدی هستند و نه گستردگی دفعات قبل را دارند.
اعتماد افزود: نامه معرفی فرهادی به مجلس در حالی قرائت شد که دیگر خبری از هجوم پیامک های تخریبی به تلفن همراه نمایندگان نبود، از «دو، دو» کردن آنها هم همین طور. به جایش عدد «چهار» را فریاد زدند، نماد موافقت در بهارستان. پنجمین گزینه روحانی کمتر جای مخالفت برای منتقدان دولت باقی گذاشته است.
این روزنامه همچنین در ستون «نگاه روز» خود نیز یادداشتی را با عنوان «فرهادی ملاک های اداره وزارتخانه را دارد» منتشر کرد و در آن نوشت: گزینه جدید معرفی شده برای وزارت علوم گزینه بسیار شناخته شده، با تجربه و متخصص و کارآمدی است. اما کم کم داریم عادت می کنیم به اینکه این گزینه های متعهد و متخصص مقبول مجلس واقع نشوند. با این وجود خوب است مجلسی ها دیرتر به فکر این موضوع رسیدند و گرنه در حال حاضر مملکت کاملا تعطیل بود.
اعتماد افزود: فرهادی گزینه باسابقه و شناخته شده یی در دولت های مختلف است. باید ببینیم ملاک نمایندگان چیست. چون با برخوردی که با گزینه های قبلی شد نشان داده اند این معیارها چندان ملاک تصمیم گیری هایشان نیست.
«فتنه افتاد!» هم عنوان سرمقاله ی روزنامه ی «سیاست روز» است که در آن آمده است: سرانجام در واپسین روزهای پایانی قانونی اداره وزارت علوم از سوی سرپرست، رئیس جمهور «محمد فرهادی» را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد تا شاید چهارشنبه هفته آینده، نمایندگان به این گزینه روی خوش نشان دهند. گرچه او هم، همچون وزرای پیشنهادی پیشین خود، اصلاح طلب است، اما نسبت به آنها از مقبولیت بیشتری برخوردار است.
سیاست روز افزود: البته اتفاقی که در این مدت در مجلس شورای اسلامی بر سر وزیر علوم افتاد، با توجه به رویکرد اصلاح طلبان در رسانه های خود باید گفت، «فتنه افتاد، مجلس باز هم به فتنه اعتماد نکرد»، اگر برای اصلاح طلبان موضوع فتنه اهمیت ندارد که البته چنین است، چون آنها خواهان به فراموشی سپردن آن اتفاقات ناگوار هستند،به خاطر این که مسبب آن بودند،اما برای نمایندگان مردم اهمیت دارد، چون به آینده وزارت علوم که با دانشگاه، دانشجو و استاد سروکار دارد، حساس هستند و نمی خواهند آنچه که در سال های 78 و 88 اتفاق افتاد، تکرار شود.
روزنامه ی «جام جم» هم در مطلبی با عنوان «فرهادی قفل وزارت علوم را می گشاید؟» نوشت: پس از چهار بار ناکامی دولت در مجلس در ارتباط با وزارت علوم، رئیس جمهور دیروز در نامه ای به رئیس مجلس، محمد فرهادی را به عنوان گزینه جدید وزارت علوم معرفی کرد که به نظر می رسد این گزینه از مقبولیت مناسبی در میان نمایندگان برخوردار باشد و گره مدیریت این وزارتخانه بالاخره باز شود.
روزنامه ی «جوان» نیز در مطلبی با عنوان «آسمان مجلس چهارشنبه هفته آینده آفتابی است» نوشت: گفت و گوهای منتشره در رسانه ها به نقل از نمایندگان نشان می دهد احتمال اقبال مجلس به این گزینه بیش از گزینه های قبلی است و پیش بینی ها حاکی از آنند که هوای مجلس در روز بررسی صلاحیت این گزینه صاف و آفتابی است.

*** برگزاری همایش ملی اعتدال
روز گذشته ی «همایش ملی اعتدال» با حضور نخبگان، استادان، فعالان سیاسی و مدیران ارشد دولتی در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد. در این مراسم «سیدرضا صالحی امیری» رییس کتابخانه ملی و مرکز اسناد و مشاور رییس جمهوری میزبان فرهیختگان و اندیشمندان حوزه های مختلف بود که برای تعریف و تبیین «گفتمان اعتدال» دور هم جمع شده بودند.
این گردهمایی با محوریت سخنان آیت الله «سید حسن خمینی» نوه ی بنیانگذار جمهوری اسلام بازتاب گسترده یی در صفحه ی نخست روزنامه هایی چون اعتماد، «شهروند»، «فرهیختگان»، «ایران» «ابتکار» و آرمان داشت. این در حالی است که روزنامه ی «کیهان»، «رسالت»، جوان و سیاست روز برگزاری این همایش را بازتاب ندادند.
روزنامه ی آرمان در مطلبی با عنوان «با مشاجره راه به جایی نمی بریم» نوشت: «تمرین اعتدال، گفت وگو است.» این شاه بیت اظهارات یادگار امام(ره) در نشستی است که روز گذشته برای تبیین گفتمان اعتدال برگزار شد. سوق دادن جامعه به سمت گفت وگو موضوعی است که دعوت دیگران به سمت آن تنها از سوی افراد و شخصیت هایی امکان پذیر است که خود بارها برخورداری شان از این مولفه را به اثبات رسانده اند.
آرمان افزود: آنهایی که در مواجهه با تندروی ها و نامهربانی های روزگار خم به چهره نیاوردند بلکه لبخندی شیرین تقدیم مخالفان و منتقدان کرده و آنها را دوستانه به گفت وگو دعوت کردند. این شخصیت ها به خوبی می دانند که نباید با حرکات عجولانه سدی در مسیر اصلی بسازند که همان رسیدن به اعتدال از راه گفت وگوست. از جمله شخصیت هایی که به خوبی به سازوکارهای تعامل با منتقد آشناست و می داند که جز گفت وگو راهی برای رسیدن به تعامل نیست، آیت ا... سیدحسن خمینی است.
روزنامه ی ایران نیز در مطلبی با عنوان «همایشی در ستایش اندیشه اعتدال» نوشت: همایش ملی اعتدال با حضور نخبگان، استادان، فعالان سیاسی و مدیران ارشد دولتی در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد. میان حاضران چهره اندیشمندان مشهوری دیده می شد که مدت ها مهجور گذاشته شده بودند و همین باعث شد بازار دیده بوسی و احوالپرسی گرم باشد. حضور سید حسن خمینی، نوه بنیانگذار انقلاب نیز مورد استقبال گرم و گسترده حضار قرار گرفت و مجموع اینها به مراسم علمی، حال و هوای دیگری داده بود.
«اعتدال؛ راهبردی برای تمام فصول» نیز عنوان یادداشت روزنامه ی آرمان است که در آن می خوانیم: خرداد ماه سال92 یکی از کاندیداهای انتخاباتی محوری ترین شعار خود را اعتدال نام نهاده و اهتمام خود را بر مبنای بازگشت عقلانیت و تدبیر امور در چارچوبی وزین و دور از افراط و تفریط های مرسوم گذاشت. مردم نیز خسته از تندروی ها و بی مبالاتی ها این گفتار را پسندیده و شیخ منادی اعتدال را به کاخ ریاست جمهوری رهنمون کردند. مردم می دانستند که به اعتدال برای «نه» به افراط و تفریط رای داده اند اما واضح و مبرهن بود که در وجه ایجابی نیز لازم است که حدود و ثغور این منش و کنش و رویکرد مشخص شده تا از سوءاستفاده مغرضین از یکسو و نقدهای نامنصفانه منتقدین از سوی دیگر جلوگیری به عمل آمده و آسمان اعتدال ورزی بری از آسیب های تندروی و کندروی باقی بماند و حالت کاریکاتوری به خود نگیرد.
در ادامه آمده است: در همین رابطه همایش ملی اعتدال توسط یاران رئیس جمهوری و با محوریت انجمن های علمی معتبر کشور برگزار شد، اقدامی که می تواند نخستین گام متقن در این مسیر باشد و به شفافیت صورت بندی ها در عرصه سیاسی کشور کمک شایان توجهی کند. اکنون اعتدال یک دستمایه علمی و منطقی برای تعیین چارچوب ها و حدود و ثغور در صحنه سیاسی و اجتماعی کشور دارد و این نکته از خلط مبحث ها و انحراف ها جلوگیری خواهد کرد.
«رونمایی از تعریف عملیاتی اعتدال» نیز عنوان گزارشی در همین زمینه در روزنامه ی «ابتکار» است که در آن می خوانیم: دولت یازدهم با گفتمانی جدید وارد عرصه سیاست داخلی ایران شد. حسن روحانی پیش از انتخابات سال 92 به فراست دریافت که جامعه از اصولگرایانی که پس از 8 سال حمایت از دولت محمود احمدی نژاد، در مقابل اشتباهات وی، به آسانی حمایت خود را انکار کردند و از وی تبری جستند، خسته است. به علاوه وی به عنوان یک اصولگرای سابق که میانه روی پیشه کرده بود دانست که حضور در جمع اصلاح طلبان نیز وی را وارد دشمنی هایی از جنس دشمنی با سید محمد خاتمی خواهد کرد. در نتیجه به درستی تشخیص داد که گفتمان جدید اعتدال می تواند جامعه را به تدبیر دولت امیدوار کند. حال یک سال پس از استقرار دولت یازدهم، همایش ملی اعتدال با هدف تبیین این گفتمان جدید عرصه سیاسی ایران برگزار شده است.

*** گمانه زنی ها درباره ی نشست وین
دور آخر از گفت و گوهایی هسته یی میان ایران و گروه 1+5، همزمان با نزدیکی به ضرب الاجل سوم آذر برای دستیابی دو طرف به توافقی نهایی، در میان گمانه زنی های مختلف در وین در جریان است. این موضوع با بازتاب گسترده ی خبری در روزنامه های امروز، سوژه ی مهم یادداشت های روزنامه ها نیز بود.
روزنامه ی ایران در این ارتباط در یادداشتی با عنوان «نگاه ها به نشست وین» نوشت: محافل سیاسی جهان، مذاکرات هسته ای وین را به عنوان تحولی نه تنها در روابط ایران و غرب بلکه همچون نقطه عطفی در روابط بین الملل می نگرند. هر دو طرف مذاکره، حل این مناقشه ده ساله را گامی به پیش می دانند.
ایران افزود: وین در شرایطی چراغ مذاکره برای حل و فصل مناقشه هسته ای را روشن کرده که جامعه جهانی بیش از هر دوره تاریخ، نگران وضعیت صلح و امنیت است. همه طرف هایی که مشتاقانه پای مذاکره با دیپلمات های ایرانی حاضر شده اند اکنون دست به گریبان موج خشونت و افراط هستند که خاورمیانه عربی کانون آن است. 6 قدرت طرف مذاکره ایران در عین حال که هر کدام منافع خویش را در حل مناقشه هسته ای ایران می جویند اما در یک هدف مهم و عاجل اشتراک نظر دارند و آن بازگرداندن آرامش و ثبات به منطقه ای است که ایران در کانون آن قرار دارد.
«اعتمادسازی در مذاکرات هسته ای؛ سیاسی یا حقوقی؟» نیز عنوان یادداشتی در روزنامه ی «مردم سالاری» است که در آن می خوانیم: مذاکرات هسته ای در حالی به روزهای حساس خود نزدیک می شود که پس از چند دور گفتگوی فشرده و موثر، بنابر شواهد و قرائن موجود، ظاهرا مهمترین مسئله باقی مانده، توافق بر سر الگو و شیوه نامه برداشته شدن تحریم ها است. تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی، در پی رسیدن به راهکاری تضمین شده و بدون ابهام است تا برداشته شدن تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای را به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر و تفسیرناپذیر از هرگونه توافق، در متن نهایی بگنجاند. اینکه پس از قریب به دوازده سال کشمکش بر سر برنامه هسته ای ایران، تیم ایران، توانسته مسیر مذاکرات را به سمت و سویی هدایت کند که بر خلاف مواضع رسمی و کلیشه ای مقامات غربی، این آمریکایی ها هستند که می بایست در حساس ترین برهه مذاکرات، «اعتمادسازی» کنند؛ به کفایت، نشان از هوشمندی و درایت مذاکره کنندگان کشورمان و نیز درس آموزی آنها از راه طی شده پیشین دارد.
مردم سالاری افزود: بازگشت کشور ما به پروسه «اعتمادسازی حقوقی»، که علی رغم برخی ناکامی ها در فاز اجرایی، سیاست اصولی ما در طول همه این سالها بوده است را نیز می توان ناشی از تصمیم مدبرانه و برآورد صحیح مقامات عالی کشور در این باره دانست که تداوم کشمکش در فاز سیاسی، آنهم پس از توفیق در آن و اذعان رقیب، رهاورد بیشتری برای کشور ندارد. این شاید همان فهمی باشد که در میان بخش وسیعی از جماعت مشهور به «دلواپسان» وجود ندارد.
«لطفاً به فکر سقف هم باشید!» هم عنوان «یادداشت روز» روزنامه ی کیهان است که در آن آمده است: تنها چهار روز دیگر تا پایان ضرب الاجل برای رسیدن به توافق بلندمدت هسته ای باقی مانده است و دیگر خبری از پیش بینی های خوشبینانه مبنی بر رسیدن به توافق در تاریخ مذکور (سوم آذر) نیست. اما آیا این وضعیت به ترک اتاق مذاکره و اعلام شکست خواهد انجامید؟ پاسخ منفی به نظر می رسد.
کیهان افزود: باراک اوباما با شعار تغییر پا به کاخ سفید گذاشت. وقتی اوباما به کاخ سفید رفت، مدعی شد می خواهد سیاست خارجی کشورش را براساس دیپلماسی پیش ببرد و جهان را جای امن تری کند. آن زمان هم خاورمیانه گلستان نبود اما با گذشت شش سال، اینک خاورمیانه به دریایی از آتش و خون تبدیل شده که اشتباهات استراتژیک و محوری کاخ سفید در این تراژدی را نمی توان نادیده گرفت. برای چنین سیاستمداری، مذاکرات هسته ای با ایران و نتیجه آن، آخرین شانس است و شکست مذاکرات کلکسیون ناکامی ها را تکمیل می کند.
این روزنامه در ادامه نوشت: دولت یازدهم نیز طی بیش از یک سالی که از عمر آن می گذرد بخش اعظم انرژی و توان خود را معطوف به مذاکرات هسته ای کرده است و اغراق نیست اگر بگوییم به نوعی حیثیت سیاسی خود را به این مذاکرات پیوند زده است. برای چنین دولتی، شکست مذاکرات هسته ای ناکامی بزرگی است.
در بخشی از تحلیل سیاسی هفته ی روزنامه ی «جمهوری اسلامی» نیز در ارتباط با مذاکرات آمده است: این دور از گفتگوها توسط خبرنگارانی که در وین حضور دارند، حساس ترین و مهم ترین مرحله مذاکرات لقب گرفته و دو طرف نیز برای رسیدن به توافق جامع در روزهای پایانی در تلاشند. البته هر چند که در رسیدن به توافق در کلیات، گام های مفید و چشمگیری برداشته شده ولی دستیابی به تفاهم در جزئیات، موضوعی است که در صورت وجود اراده سیاسی در طرف مقابل، می تواند در چند روز آینده شکل بگیرد.

*** کتابفروشی ها امروز میزبان چهره های علمی و فرهنگی هستند
بر اساس فراخوان و ابتکار «احمد مسجدجامعی» عضو کنونی و رییس پیشین شورای اسلامی شهر تهران که با اقبال اصحاب قلم و فرهنگ مواجه شد، امروز پنجشنبه علاقه مندان به کتاب می توانند چهره های علمی، فرهنگی و هنری مورد علاقه شان را در کتابفروشی‏های ببینند.
بر همین اساس امروز روزنامه ی ایران در یادداشتی با عنوان «امروز، روز دیگری است» در ستون اول دفتر خود نوشت: فارغ از اینکه امروز در کتابفروشی های سراسر کشور چه اتفاقی خواهد افتاد و چه جمعیتی امروز به راسته کتابفروشی ها خواهند رفت، آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد، نفسِ این «اتفاق فرهنگی» است که مهم است؛ مهم است چون کتاب خیلی وقت است که از سبد خرید خانوار خداحافظی کرده است؛ مهم است چون کتاب دیگر اولویت و دغدغه اصلی مردم نیست و دیرزمانی است که کتابفروشی های شهر و دیارمان «ازدحام» به خود ندیده است. مهم است چون کتاب سرچشمه «آگاهی» و «دانایی» است و این روزها، دغدغه زندگی روزمره، ضرورت این آگاهی و دانایی را به کناری زده و همچون بختک بر سر مردم خراب شده است.
امروز اما روز دیگری است، بی شک هم روز دیگری است؛ روزی که با کتاب محشور باشد، بی شک آن روز، یک روز معمولی نیست و روزی دیگر است.
«پیوند مبارک با کتاب» هم عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ابتکار به همین بهانه است که در آن آمده است: ایده مسجد جامعی بی شک تازه، بدیع و اثر گذار است و می تواند در صورت جدی گرفته شدن، پای خیلی ها را به صرف دیدن محبوبان ادبیات و هنر به کتابفروشی ها و اماکن عرضه کتاب بکشاند.
ابتکار افزود: بی شک تلاش برای ارتباط توده جامعه با مفهوم مطالعه و بالا نگه داشتن سرانه خوانش، لزوما به معنی پر کردن وقت مرده نیست بلکه به خودی خود زلال فرهیختگی، پختگی و نخبگی را در شریان لایه ها و قشرهای اجتماعی سرریز می کند و رفتارهای اجتماعی و کنش های مدنی - سیاسی مردم را شکل می دهد. جامعه بیگانه از اندیشه ورزی، جامعه ذلیل و عقب مانده است و البته خردگرایی هم جز با آگاهی و دانایی امکان پذیر نیست.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9282**2054


29/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن