واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دولت اقدامات ارزنده ای را برای توسعه صادرات غیرنفتی کشورآغازکرده است یاسوج - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: یکی از دغدغه های اصلی دولت یازدهم توسعه روزافزون صادرات غیرنفتی کشور بوده و اقدامات ارزنده ای را نیز در این زمینه آغاز کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین شافعی عصر شنبه در نشست مشترک شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد افزود: از مهمترین اقدامات دولت در این راستا می توان به اعطای جوایز صادراتی و پرداخت تسهیلات کم بهره به صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور اشاره کرد.
وی بیان کرد: بسترهای لازم برای کاهش مشکلات موجود بر سر راه توسعه صادرات غیرنفتی کشور به ویژه در استان های کمتر توسعه یافته تا حد قابل ملاحظه ای از سوی دولت یازدهم فراهم و حمایت های مورد نیاز در این زمینه نیز انجام شده است.
شافعی اظهار کرد: روش های بازاریابی و تعیین بازارهای هدف برای معرفی و فروش تولیدات کهگیلویه و بویراحمد از سوی مسوولان اجرایی این استان مغفول مانده است.
وی عنوان کرد: اتاق بازرگانی ایران آماده تامین پیش نیازهای لازم به منظور رفع این مشکل اساسی در کهگیلویه و بویراحمد است.
شافعی ابراز داشت: این اتاق برای کمک به رونق هر چه بیشتر صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد و رفع موانع موجود در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: تلاش برای رفع مشکلات صادرات غیرنفتی این استان در وهله نخست باید از درون استان آغاز شده و سپس به اطلاع مسوولان کشوری برسد.
سید موسی خادمی بر لزوم هدف گذاری همراه با تقسیم وظایف و برنامه ریزی اصولی در زمینه کاهش مشکلات صادرات غیرنفتی این استان تاکید کرد.
وی افزود: از مسوولان اتاق بازرگانی ایران انتظار می رود برای معرفی هر چه بیشتر ظرفیت های صادراتی کهگیلویه و بویراحمد و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در این استان بیش از پیش بکوشند.
خادمی بیان کرد: تاکنون تلاش های ارزنده ای در زمینه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در کهگیلویه و بویراحمد و معرفی قابلیت های اقتصادی حوزه های مختلف این استان انجام شده ولی ناکافی به نظر می رسد و باید این روند تداوم داشته باشد.
وی اظهار کرد: ایجاد و راه اندازی نمایشگاه دایمی در مرکز کهگیلویه و بویراحمد و سایر شهرهای این استان در معرفی تولیدات و افزایش صادرات غیرنفتی آن موثر است.
خادمی عنوان کرد: اعزام هیات های تجاری در حوزه های مختلف اقتصادی به ویژه در بخش کشاورزی به کهگیلویه و بویراحمد نیز می تواند به توسعه صادرات غیرنفتی استان کمک کند که انتظار می رود مسوولان اتاق بازرگانی ایران اقدامات لازم برای تحقق این امر مهم را انجام دهند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست بدون اشاره به آمار، گفت: پایین بودن میزان صادرات غیرنفتی سالانه استان از مشکلات مهم اقتصادی آن به شمار می رود.
جبار کیانی افزود: با وجود برخورداری کهگیلویه و بویراحمد از قابلیت ها و توانمندی های چشمگیر در بخش های مختلف اقتصادی این استان در زمینه میزان صادرات غیرنفتی فاصله قابل توجهی با سایر استان های کشور دارد.
وی بیان کرد: با یک برنامه ریزی مدون، ارایه راهکارهای مناسب و کمک دولت و بخش خصوصی می توان وضعیت نابسامان صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد را تا حدودی بهبود بخشید.
کیانی اظهار کرد: رونق صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد مستلزم نگاه ویژه دولت به تولیدات و اقتصاد این استان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: مشکلات متعددی در زمینه زیرساخت های صادراتی در استان وجود دارد که یکی از عمده ترین آنها نبود نمایشگاه دایمی است.
داریوش دیودیده افزود: توانمندی های صادراتی چشمگیر کهگیلویه و بویراحمد در حوزه های مختلف هنوز به طور شایسته به بازارهای جهانی معرفی نشده و استان در این زمینه جایگاه خاصی بین سایر استان های کشور ندارد.
وی خواستار رفع مشکلات موجود در زمینه اعزام هیات های تجاری از کهگیلویه و بویراحمد به کشورهای مختلف دنیا شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: شکاف قابل ملاحظه ای بین ظرفیت های اقتصادی استان و میزان صادرات غیرنفتی آن وجود دارد که برای رفع چنین مشکلی باید راهکارهای اساسی ارایه داد.
ابراهیم کشاورز با اشاره به اینکه تولیدات کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های مختلف نیازمند خروج از رکود است، افزود: تحقق این امر مهم منجر به افزایش میزان صادرات غیرنفتی استان و رونق روزافزون اقتصاد آن می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: سیب درختی از مزایای مهم صادرات غیرنفتی استان است که باید رونق صنایع تبدیلی آن مورد توجه جدی مسوولان استانی و کشوری قرار گیرد.
جعفر گوهرگانی افزود: در این صورت سیب درختی کهگیلویه و بویراحمد درآمدزایی چشمگیری برای این استان و باغداران آن به دنبال خواهد داشت.
در این نشست صادرکنندگان و تولیدکنندگان بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد به بیان مهمترین مسایل و مشکلات توسعه صادرات غیرنفتی این استان از جمله فراهم نبودن زیرساخت های لازم پرداختند و در زمینه راهکارهای رفع این مشکلات نیز بحث و تبادل نظر شد.
7535/671 **1917
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]