تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799065464




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بودجه درمان روستا‌ها به جيب پزشكان متخصص رفت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بودجه درمان روستا‌ها به جيب پزشكان متخصص رفت
به‌رغم اما و اگر‌هاي فراوان گام سوم طرح تحول سلامت در اجراي كتاب جديد تعرفه‌ها، ‌معاون آموزش وزير بهداشت از اجراي گام چهارم طرح تحول سلامت با اجراي قانون تمام‌وقتي جغرافيايي اعضاي هيئت علمي‌، از اصلاح كيفيت هتلينگ بيمارستان‌هاي آموزشي خبر داد. اين در حالي است كه به نظر مي‌رسد ‌مناطق محروم از توجه به طرح تحول سلامت محروم مانده‌اند.
نویسنده : زهرا چيذري 
به‌رغم اما و اگر‌هاي فراوان گام سوم طرح تحول سلامت در اجراي كتاب جديد تعرفه‌ها، ‌معاون آموزش وزير بهداشت از اجراي گام چهارم طرح تحول سلامت با اجراي قانون تمام‌وقتي جغرافيايي اعضاي هيئت علمي‌، از اصلاح كيفيت هتلينگ بيمارستان‌هاي آموزشي خبر داد. اين در حالي است كه به نظر مي‌رسد ‌مناطق محروم از توجه به طرح تحول سلامت محروم مانده‌اند.

گام سوم طرح تحول سلامت با بودجه‌اي بالغ بر 2 هزار ميليارد تومان و افزايش 120 تا 300 درصدي تعرفه‌ها در حالي اجرا شد كه با وجود افزايش نجومي تعرفه‌ها همچنان تفاوت ميان دستمزد پزشكان در بخش خصوصي و بخش دولتي پابرجاست و همين مسئله موجب مي‌شود پزشكان بخش دولتي همچنان در بخش خصوصي حضور داشته باشند و تخلفاتي همچون بيمار‌ربايي، كاهش كيفيت خدمات رساني و آموزش نيروي انساني همچنان ادامه دارد. از سوي ديگر بنا به تأكيد مسعود پزشكيان، وزير اسبق بهداشت و عضو كنوني كميسيون بهداشت مجلس منابع كلان ديده شده از سوي مجلس براي اجراي طرح تحول سلامت بنا بود در چارچوب قانون و براي روستاها و شهرهاي زير 20‌هزار نفر هزينه شود، در حالي كه هم اكنون بخش اعظم اين بودجه صرف بالا بردن تعرفه‌ها و راضي نگه داشتن پزشكان متخصص شده است. اما حالا گام چهارم با اهدافي نظير تأمين نيروي انساني، ‌ارتقاي هتلينگ بيمارستان‌هاي آموزشي و تمام وقتي اعضاي هيئت علمي اجرا مي‌شود.

    طرح تحول سلامت در چارچوب قانون اجرا نمي‌شود
به گفته پزشكيان، مجلس منابعي را براي نظام سلامت مشخص كرده است؛10درصد از منابع اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها و يك درصد ارزش افزوده منابعي است كه كميسيون بهداشت براي تزريق به نظام سلامت مصوب كرد و وزارت بهداشت مجري اجراي طرح تحول سلامت شد اما اين طرح در چارچوب قانون اجرا نمي‌شود.

اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «جوان» درباره حركت خلاف قانون وزارت بهداشت اينچنين توضيح مي‌دهد: هم در سياست‌هاي كلي سلامت و هم در قانون برنامه بايد پرداخت‌ها صرفاً در چارچوب سطح‌بندي خدمات درمان و نظام ارجاع باشد. همچنين مطابق قانون يك درصد ارزش افزوده صرفاً براي روستاها و شهرهاي زير 20 هزار نفر جمعيت و مناطق محروم در نظر گرفته شده است. اين بدين معناست كه بايد پول‌ها را به سمتي سوق بدهيم كه محروميت وجود دارد و هدف مجلس از اختصاص چنين بودجه‌هايي اين بوده است كه مناطق محروم به يك حداقلي برسند.

    مناطق محروم همچنان محرومند
 بنا به تأكيد وزير بهداشت اسبق كشورمان در بسياري از مناطق محروم كشور يك پزشك يا پرستار و حتي يك دستگاه فشارسنج هم وجود ندارد، اين در حالي است كه مجلس قانون را نوشته و جهت را هم مشخص كرده است. پزشكيان تصريح مي‌كند:‌منابع بايد در جهت حذف بي‌عدالتي و پوشش مناطق محروم هزينه شود. وي در برابر اين نكته كه دولت يازدهم بيمه همگاني را اجرا كرده است، مي‌گويد:‌دفترچه بيمه بدون تسهيلات و پزشك به چه دردي مي‌خورد؟ بنا بود اين پول‌ها براي بسترسازي و تدارك زير‌ساخت‌هاي سلامت هزينه شود. وي خاطر‌نشان مي‌كند: ‌يك درصد ارزش افزوده بودجه‌اي معادل 3 هزار ميليارد است كه مي‌توان با چنين پولي بسياري از مشكلات نظام سلامت را حل كرد.

    گام چهارم براي رفع كمبود نيروي انساني
يكي ديگر از اشكالات طرح تحول سلامت كمبود نيروي انساني لازم براي ارائه خدمات متناسب با افزايش مراجعه كنندگان است؛ ‌خلأيي كه حالا قرار است با گام چهارم پر شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از آغاز اجراي بسته آموزشي ضميمه طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: اين بسته را مي‌توان به نوعي گام چهارم طرح تحول نظام سلامت دانست.
به گفته «اميرمحسن ضيايي» با اجراي اين بسته، نيروي انساني مورد نياز طرح تحول سلامت از حوزه آموزش تأمين مي‌شود. وي با يادآوري اينكه برنامه‌هاي بلندمدت و كوتاه‌مدتي در بسته آموزشي طرح تحول نظام سلامت درنظر گرفته شده، گفت: همچنين با اجراي بسته آموزش پزشكي، تجهيزات با تكنولوژي بالا براي بيمارستان‌هاي آموزشي تأمين مي‌شود و كيفيت هتلينگ اين بيمارستان‌ها نيز ارتقا مي‌يابد. معاون وزير بهداشت اظهار اميدواري كرد با اجراي اين بسته در مورد تمام‌وقتي جغرافيايي اعضاي هيئت علمي با توجه به قانون اصلاح تعرفه‌ها، وزارتخانه بتواند آنان را به طور تمام‌وقت پشتيباني كند.
ضيايي با اشاره به توسعه فيزيكي و جغرافيايي فضاهاي آموزش پزشكي در اجراي اين بسته نيز تصريح كرد: پيش از آنكه بخواهيم مراكز آموزش پزشكي را توسعه فيزيكي دهيم بايد به افزايش كيفيت فيزيكي فضاهاي موجود بپردازيم و به منابع حوزه آموزش نيز توجه داشته باشيم. ضيايي با بيان اينكه بسته آموزش پزشكي يك بسته ادامه‌دار است و نمي‌توان براي آن آغاز و پاياني متصور شد، گفت: اين بسته در حقيقت پشتيبان دو فاز بهداشت و درمان در طرح تحول سلامت به شمار مي‌رود.
   
حل مشكلات مناطق محروم احتمالاً در سال‌هاي آينده
به گفته وزير بهداشت نيز آموزش پزشكي در اين سال‌ها به خاطر گسترش بي‌رويه كمي، آسيب‌هاي جدي ديده است و با اينكه زيربناي اين حوزه اخلاق است، نگاهي كمي‌نگر دارد. بنابراين ضروري است مسير را تغيير دهيم و اين كار دشواري است.
سيد‌حسن قاضي‌زاده هاشمي حضور پزشكاني كه در طرح تمام‌وقتي جغرافيايي خدمت مي‌كنند را در حوزه آموزش و پژوهش بسيار مهم دانست. به باور وي علاوه بر اين، طرح تحول پذيرش دستيار را نيز بايد در اولويت قرار داد. اين موضوع با توجه به حضور دستياران در مناطق محروم اهميت دارد. هاشمي ابراز اميدواري كرد طي سال‌هاي آينده مشكل تأمين نيروي انساني در مناطق محروم برطرف شود.
وي در ادامه با اشاره به اينكه در مناطق محروم و در زمينه‌هاي مختلف از جمله غربالگري بيماري‌هاي صعب‌العلاج بايد امكانات لازم را براي پزشكان فراهم كرد، گفت: تجهيزات در اين مناطق بايد به حدي باشد كه امكان ارائه خدمت براي همكاران را فراهم كند. در غير اين صورت بدبيني در كل نظام آموزش پزشكي حاصل خواهد شد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن