واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خراسان جنوبی: کلید توسعه استانها به دست استانداران سپرده شود بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ملاقات اخیر خود با رییس جمهوری گفت: در این دیدار از رییس جمهور تقاضا کردم کلید توسعه و تحول استان ها را به دست استانداران و مدیران آن بسپارید، زیرا در مقابل مردم شرمنده شده ایم که دائم برای هر تصمیم و اقدام کوچکی به تهران برویم.
"وجه اله خدمتگزار" روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز صادرات استان در بیرجند افزود: زمانی برخی وزیران می گفتند اگر به مدیران استانی اختیار بدهیم، محو می شویم و امروز مردم در استان هایی چون خراسان جنوبی باید تاوان ترس از همین کم رنگ شدن ها را بدهند.
وی با بیان اینکه ما دولتی ها تاکنون در مقابل خدمات و ایثار بخش خصوصی، جز بخشنامه و دستورالعمل هیچ پاسخ روشن و منطقی نتوانسته ایم ارایه کنیم، خطاب به میهمانانی که از سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی ایران به بیرجند آمده بودند، گفت: تا کی قرار است این دیوار بی اعتمادی به استان ها را پابرجا نگه دارید؟
خدمتگزار به سفر تیرماه امسال هیات تجاری استان خراسان جنوبی به کشور جمهوری اسلامی افغانستان اشاره کرد و افزود: هنوز در انتظار تحقق مصوبات آن سفر مانده ایم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه حجم ذخیره قطعی معادن استان بالغ بر 1.5 میلیارد تن برآورد شده گفت: در سطح استان 1200 محدوده معدنی داریم که دو پهنه مستعد را برای شناسایی مناطق مستعد نگه داشته ایم و بقیه را آزاد و به بخش خصوصی واگذار کرده ایم.
"نعمت الله حقیقی" از طلا، آهن، سرب، روی و مس به عنوان پنج فلز مهم استان یاد کرد و افزود: بیشترین مواد معدنی استان به ترتیب حجم استحصال ˈبنتونیتˈ با 74 معدن، ˈگرانیتˈ با 69 معدن، ˈمنیزیتˈ با 30 معدن، ˈسنگ لاشهˈ با 24 معدن، ˈخاک نسوزˈ با 21 معدن و ˈزغالسنگˈ با 20 معدن می باشد.
وی به محدودیت های سرمایه گذاری در استان و به خصوص در حوزه معدن اشاره کرد و اظهار داشت: فاصله زیاد بین تولید کننده و مصرف کننده نهایی، فقدان موسسات هندلینگ یا پشتیبانی سرمایه گذاری، پایین بودن متوسط میزان سرمایه گذاری در این استان نسبت به دیگر استانها و نیز فقدان مشوق های قانونی برای جذب سرمایه گذار می باشد.
حقیقی در مقابل به نقاط قوت سرمایه گذاری در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: وجود 460 کیلومتر مرز مشترک و البته بسیار امن و مطمئن با کشور جمهوری اسلامی افغانستان از بزرگترین فرصت های سرمایه گذاری می باشد که به ندرت در دیگر استان های شرقی کشور میسر است.
وی در ادامه به حوزه صنعت استان پرداخت و گفت: در حال حاضر 466 پروانه بهره برداری معتبر با حجم سرمایه گذاری 7534 میلیارد ریال در استان صادر شده که میزان اشتغالزایی آن ها 10 هزار و 654 نفر می باشد.
حقیقی افزود: در حوزه صنعت، برخی صنایع شیوه های سنتی را در پیش گرفته اند و ما نمی توانیم به چنین صنایعی کمک کنیم.
وی در بخش دیگری به حوزه بازرگانی و تجارت خارجی پرداخت و با بیان اینکه 30 درصد صادرات کشور به افغانستان از گمرکات خراسان جنوبی صورت می گیرد و افزود: طی هفت ماهه امسال حدود 97 میلیون دلار صادرات از استان با 16 درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال داشتیم.
به گفته حقیقی، بیشترین حجم صادرات به ترتیب مربوط به محصولات صنعتی، پتروشیمی و کشاورزی بوده و در مقابل تنها بیش از 224 هزار دلار واردات به استان داشته ایم.
وی افزود: البته میزان صادرات دیگر استان ها که از بازارچه های خراسان جنوبی صورت گرفته، 377 میلیون دلار می باشد.
در این مراسم از هشت صادرکننده نمونه و شش دستگاه خادم برتر در حوزه تجارت خارجی تجلیل شد.666 /665
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]