واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دولت بازار را نظاره می کند، نه نظارت
کد خبر: ۴۵۱۴۱۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱ - 22 November 2014
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس، گفت: در شرایط افزایش سرسام آور قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار ،دولت تنها به نظاره مشغول است و نظارتی در تولید و توزیع محصولات کشاورزی ندارد که این موجب شکل گیری بازار سیاه شده است.
سکینه عمرانی در گفت وگو با خانه ملت با بیان اینکه آشفته بازار قیمتها که شاهد آن هستیم محصول ناهماهنگی بین وزارتخانه های مسئول تنظیم بازار است، گفت: با وجود اینکه قانون انتزاع وظایف بخش کشاورزی تصویب و مسئولیت تنظیم بازار به وزارت جهادکشاورزی سپرده شده است هنوز این موضوع از سوی وزارت خانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تعیین تکلیف نشده و بر این اساس شاهد آشفتگی بازار و نوسانات شدید قیمتها هستیم.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه هنوز مشخص نیست چه کسی مسئول تنظیم بازار و نظارت بر قیمت ها است، تصریح کرد: تیم اقتصادی دولت باید با ابزار قانونی که در اختیار دارد این اوضاع را سامان داده و قیمت ها را کنترل کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس، گفت: دلیل این که چرا دولت بازرسی های لازم از بازار و نظارت بر اجرای قوانین را اجرا نمی کند، دلیلش مشخص نیست که این ناهماهنگی ها شرایط بسیار نامطلوب فعلی را بوجود آورده است.
عمرانی ادامه داد: نبود برنامه ریزی و نظارت از سوی تیم اقتصادی دولت باعث می شود تا زمانی که نیازی به واردات نیست، محصولاتی را وارد و کشاورز را زمین گیر می کنند و در زمان دیگر مثل شرایط فعلی که با کمبود برخی محصولات مواجه ایم واردات کافی نداریم و یا اینکه این موقعیت دراختیار دلالان است که این محصولات را با قیمت های سرسام آور به مصرف کننده عرضه می کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری اینکه اکثریت مردم از دهک های پایین و متوسط جامعه هستند ، افزود: چنین ناهماهنگی ها و افرا و تفریط در واردات به اقتصاد و این گروه از مردم که درآمد خوبی ندارند ضربه می زند.
وی گفت: آنهایی که با استفاده از رانت واردات وسیع می کنند و هم دلالانی که با ایجادبازار سیاه این محصولات را با قیمت سرسام آور به مردم عرضه می کنند، به مردم ضربه می زنند و این شرایط در شان تیم اقتصادی کشوری مثل ایران نیست.
عمرانی تصریح کرد: نوسانات شدید قیمت و ناهماهنگی های موجود زندگی را برای مردم سخت تر کرده که این وضعیت ظلم بزرگی در حق تولید کننده و مصرف کننده است، چرا که در این وضعیت فقط دلالان و رانت خواران که هیچ زحمتی نکشیده اند سود می کنند و برای کشاورزان فقط رنج است که باقی می ماند و از حاصل دست رنجها خبری نیست.
وی تاکید کرد: از وزارت خانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن وتجارت و به طور کلی تیم اقتصادی دولت انتظار داریم در بحث تنظیم بازار و کنترل قیمتها ورد جدی داشته و بر بازار بازرسی و نظارت کنند ، عرضه گوجه با قیمتی بالای 10 هزارتومان به مصرف کننده در حالی که از تولیدکننده با قیمت خیلی پایین تری خریداری می شود به دور از انصاف و غیر قابل قبول است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت مسئول کنترل بازار است ، یادآور شد: دولت باید در تمام طول، سال چه در فصل برداشت وچه در فصل کاهش برداشت محصولات کشاورزی مثل شرایط فعلی، محصولات را با قیمت های منطقی به مردم عرضه کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]