واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماران سرطانی سلول بنیادی خون ساز می خواهند تهران - ایرنا - این روزها انتشار گسترده پیام هایی در فضای مجازی در خصوص کمبود ذخایر خونی کشور و فراخوان برای مراجعه و اهدای نمونه خون در بیمارستان شریعتی تهران، سوالات و ابهامات زیادی را در اذهان عمومی ایجاد کرده است.
به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان انتقال خون، آنطور که از متن این پیام ها پیداست، تولید و انتشار این خبر با نیت انساندوستانه و به منظور کمک به درمان بیماران انجام شده است اما نادرست و یا ناقص بودن بخشی از اطلاعات ارایه شده، علاوه بر ایجاد نگرانی و سردرگمی در افکار عمومی، مشکلات عدیده ای را نیز برای سازمان انتقال خون ایران به وجود آورده است.
رییس مرکز سلول های بنیادی غیرخویشاوند سازمان انتقال خون در این باره گفت: آنچه باید فراخوان شود و بیماران سرطانی به آن نیاز مبرم دارند، خون نیست بلکه سلول های بنیادی خون ساز است.
«مژگان شایگان» افزود: در رابطه با این موضوع نخستین گام ، بررسی آنتی ژن های HLA خواهر و برادر بیمار و سپس سایر اعضای خانواده اش است زیرا بیشترین امکان شباهت بین افراد خانواده وجود دارد که پیوند را میسر می سازد.
وی تصریح کرد: اما اگر بیماری در بین فامیل خود ، فرد سازگاری نداشته باشد ، باید از افراد علاقه مند به اهدای این سلول ها که تطابق HLA با بیمار دارند، پیوند سلولی دریافت کند.
وی با بیان اینکه در برخی منابع احتمال سازگاری آنتی ژن های HLA بین دو غیر خویشاوند یک در 10 هزار مطرح می شود، ادامه داد: سازمان انتقال خون ایران در سال 1389 در یک طرح ملی مرکز اهداکنندگان سلول های بنیادی خونساز را تاسیس کرد که تا سال 1392حدود سه هزار و 300 تن را جذب و تعیین HLA کرده است.
شایگان افزود: تاکنون نیز پنج اهداکننده غیر خویشاوند با سازگاری کامل آنتی ژنی به بیمارستان شریعتی معرفی و اهدای سلول های بنیادی آن ها انجام شده است.
وی تکنیک (فن) نمونه گیری از بزاق را یکی از روش های نمونه گیری برای بررسی این سیستم آنتی ژنی عنوان کرد و افزود: این روش در برخی نقاط دنیا انجام می شود اما در کشور ما این سیستم ، هنوز از همان نمونه گیری خون، بررسی می شود.
رییس مرکز سلول های بنیادی غیرخویشاوند سازمان انتقال خون اظهارداشت: درزمان حاضر مراکز سپاس و خون بند ناف سازمان انتقال خون ، دو مرکز گردآوری سلول های بنیادی برای کمک به بیماران به شمار می آیند.
وی تصریح کرد: سلول های بنیادی خونساز در مرکز سپاس ، از خون محیطی اهدا کننده جمع آوری می شود. البته در مرحله نخست، اطلاعات اهداکننده در بانک اطلاعات ثبت می شود و تنها وقتی بیماری سازگار با HLA اهدا کننده داشته باشیم برای او فراخوان اهدای خون ارسال می شود.
شایگان افزود: اهدای خون بند ناف راه دیگر اهدای سلول بنیادی به غیرخویشاوند است که در این راستا 6 پیوند در بیمارستان شریعتی از واحد های جمع آوری شده در بانک خون بند ناف سازمان تا آبان 93 انجام شده است.
وی ادامه داد:شمار نمونه های خون بند ناف با احتساب نمونه های بانک های خون بند ناف در سازمان انتقال خون، بیمارستان شریعتی، موسسه رویان و افرادی که تمایل خود را به اهدای سلول بنیادی به غیر خویشاوند اعلام کرده و ثبت نام شده اند، کمتر از 20 هزار مورد تا زمان حاضر است.
رییس مرکز سلول های بنیادی غیرخویشاوند سازمان انتقال خون افزود: هر چه تعداد نمونه های خون بند ناف و یا افراد داوطلب بیشتر باشد، شانس نجات بیماران نیازمند پیوند سلول های بنیادی خون ساز افزایش می یابد.
وی توصیه کرد: برای نجات جان بیماران سرطانی باید بدانید آنها به چه چیزی نیاز دارند سپس به مراکزی که برای اهدای سلولهای بنیادی خونساز یا پلاکت تأسیس شده اند، مراجعه کنید.
شایگان در ادامه شمار داوطلبان اهدای سلول بنیادی غیرخویشاوند در کل دنیا را حدود 27 میلیون تن عنوان کرد و گفت : این در حالی است که شمار داوطلبان اهدای سلول های بنیادی خون ساز در آلمان حدود پنج میلیون تن اعلام شده است.
اجتمام**7268**1776
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]