تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831471128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محبیان: اصولگرایان دچار رخوت سیاسی شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محبیان: اصولگرایان دچار رخوت سیاسی شده اند تهران- ایرنا- «امیر محبیان» فعال سیاسی اصولگرا در گفت وگو با روزنامه «اعتماد» معتقد است: «اصولگرایان دچار رخوت سیاسی شده اند».


اعتماد می نویسد: «اصولگرایان نیاز به نوسازی دارند.» این جمله را نه یک اصلاح طلب که یک اصولگرای تمام عیار می گوید. امیر محبیان که از جمله تحلیلگران خوش فکر جناح راست به شمار می آید یکی دو سالی است که از ضرورت آسیب شناسی گفتمان اصولگرایی سخن می گوید. این فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که تحول در گفتمان و عملکرد جناح اصولگرایی یک ضرورت غیرقابل انکار است. وی اعتقاد به انعطاف پذیری، مردم گرایی و نوگرایی در جریان اصولگرایی دارد.
متن این گفت وگو به شرح ذیل است:

* امروز اصولگرایان در چه وضعیتی به سر می برند؟
- متاسفانه در حال حاضر اصولگرایان دچار رخوت سیاسی شده اند و بخش عمده یی از اصولگرایان یا بر اساس سیاست صبر و انتظار منتظر هستند که نتیجه فعلی وضعیت دولت چه خواهد شد یا به دلیل اینکه محوریت فضای سیاسی از مسائل داخلی تغییر کرده و به سمت مسائل خارجی رفته و در حوزه مذاکرات و امثالهم نیاز به وحدت ملی است، سکوت اختیار کرده اند و منتظرند ببیند که نتیجه مذاکرات چه خواهد شد. البته از سوی دیگر با توجه به اینکه از دو قطبی اصولگرایی- اصلاح طلب خارج شدیم و به یک مفهوم، تابعی از دو قطبی اعتدال و افراط شدیم: بخش عمده یی از جریان اصولگرایی تا حدود زیادی ساکت هستند.

* به نظر شما اصولگرایان برای بازیابی قدرت خود و بازسازی در اذهان عمومی چه کار باید بکنند؟
- در حال حاضر از لحاظ تشکیلاتی و تولید گفتمان به شکل منسجم که دو محور اساسی برای فعالیت تشکیلاتی است از سوی اصولگرایان دیده نمی شود و با توجه به اینکه هر روز به انتخابات مجلس نزدیک تر می شویم ضرورت دارد جریان اصولگرایی به بازیابی دقیق خود بپردازد زیرا درغیر این صورت جریاناتی که کوچک بوده و بدنه اجتماعی بسیار ضعیفی دارند فرمان اصولگرایی را در دست می گیرند.

* اصولگرایان در این سال ها و ساز و کارهای انتخاباتی همواره موضوع وحدت را بیان می کنند آیا امکان وحدت میان اصولگرایان کهنه با نو وجود دارد یا اختلافات به حدی زیاد است که این وحدت امکان پذیر نیست؟
- وحدت مطلوب ترین و آرمانی ترین موقعیت در جریان اصولگرایی است. اصولگرایان اول باید بر وحدت گفتمانی و تئوریک خود ایستادگی کنند اما همان طور که می بینیم و این مشکل عدم وحدت در این زمینه وجود دارد، اصولگرایان با عدم تنازع با هم هماهنگ شوند. اصولگرایان باید روی رقیب واحد تمرکز کنند.

* بایسته های بازیابی و بازتعریف اصولگرایی چیست؟
- جریان اصولگرایی در تمام سال های گذشته موفقیتی از مفاهیم کلیدی و تعاریف واژه های گفتمان خود نداشته است. مفاهیمی مانند عدالت، شایسته سالاری، مقابله با اشرافی گری، فامیل بازی، مبارزه با فساد، تعاریف متعددی از سوی افراد مختلف در جبهه اصولگرایی دارد و همین تناقض میان تعاریف اصولگرایان بیش از گذشته ضرورت بازتعریف بسیاری از مفاهیم را به جریان اصولگرا یادآوری می کند. یکی از مشکلات بزرگ اصولگرایان در حال حاضر نداشتن فصل الخطاب است. باید دید اصولگرایی عنوانی برای جریان سیاسی است یا یک رویکرد است. رهبر معظم انقلاب اصولگرایی و اصلاح طلبی را یک رویکرد می دانند، در واقع یک فرد هم می تواند اصولگرا باشد و هم اصلاح طلب و این منافاتی با هم ندارد. اما اگر منظور جریان سیاسی اصولگرایی است که باید اصولگرایی به طور روشن تعریف و مرزهایش مشخص شود: نه اینکه گروهی آنچنان آن را تنگ بگیرند که غیر خودشان چند نفر دیگر در این دایره نگنجند و از سوی دیگر یک گروه آنچنان این دایره را فراخ و گسترده بگیرند که عملا اصولگرایی معنا پیدا نکند. دوم اینکه باید ببینیم اصولگرایان از نظر تشکیلاتی در چه وضعیتی هستند، تشکل های بسیار قوی درجناح اصولگرایی وجود دارد اما رفتار این تشکل ها با هم چگونه است؟ آیا این تشکل ها همواره می توانند هویت خودشان را حفظ کرده و در کنار یکدیگر با حفظ چارچوب های شان در یک دیدگاه کلان باقی بمانند؟ از سوی دیگر باید رقیب خود را مشخص کنند. برخی اوقات آنچنان اختلافاتی در این جناح به وجود می آید که اصولگرایان رودر روی هم قرار گرفته اند و فراموش کرده اند که رقیب و دشمن اصولگرایی کیست. به نظر من ابتدا باید اصولگرایان تصویری دقیق از خود ترسیم کنند سپس به بازیابی یا بازسازی اصولگرایی بپردازند.

* آیا با عملکرد امروز جریانات درون اصولگرایی و تشکل هایی که وجود دارند و مواضعی
که در مقابل هم دارند و روش هایی که اتخاذ کردند باز هم می توانند موفق باشند یا نیاز به اصولگرایی نو وجود دارد؟
- اولا اصولگرایان باید از حالت نامتحد بیرون بیایند و در ابتدا وضعیت عدم تخاصم را اعلام
کنند. به این معنی که جریانات درونی دیگر با هم درگیر نشوند و با نزدیک شدن به هم و تاکید بر اصول خود سعی در همگرایی داشته باشند. اگر اصولگرایان به این موضوع توجه نکنند امکان فروپاشی آنان وجود دارد. امروز ساماندهی جریان اصولگرا و حتی اصلاح طلب ها باید یک پروژه ملی تلقی شود و حتی جریانات نیز با هم به نوعی تعامل داشته باشند تا نقش های شان را به درستی تعریف کنند.اصولگرایان باید با انعطاف پذیری، مردم گرایی و نوگرایی به جای تصلب رفتاری و عقیدتی، شخص گرایی و تکرار تجربیات شکست خورده گذشته برای نوسازی خود عمل کنند. تغییر و تحول در اصولگرایی باید هواداران را درگیر خود کند نه آنکه بر آنها تحمیل شود. نیاز به تغییر و تحول در میان بخشی از نخبگان اصولگرا احساس شده است اما باید این احساس عمومیت یافته تا به حرکت بینجامد. همچنین مسوولیت تغییرات مشخص باشد.
همچنین در روش و مدل ایجاد تغییرات باید روش های نرم را در نظر گرفت زیرا برای مدیریت تحولات در اندازه اجتماعات بسیار بزرگ خردمندانه تر و موثرتر است. تغییر در ظاهر و قاب اصولگرایی نیز متناسب با تحولات داخلی و جهانی برای پاسخگویی نیازهای امروز اجتماع ایران ضروری باشد: به ویژه که خطر گسترش روز افزون سکولاریسم و نگرش های مادی در جامعه ایران فقط بخشی از تهدیداتی هستند که امروز ضرورت سنگربندی جدید اصولگرایان را یادآور می شود!
منبع: اعتماد
اول**1368**


01/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن