واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تجلیل از کتابفروشی های شیراز درهفته کتاب؛ مریدی: اصحاب فرهنگ، ادب و هنر در خدمت تبلیغ کتاب باشند خبرگزاری پانا: مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان فارس در مراسم تجلیل از کتاب فروشی های فعال شیراز با تاکیدبراینکه فروش کتاب، هنر میخواهد، افزود: ناشران و کتابفروشان، راههای جدید تبلیغ و بازاریابی کتاب در ایران را تجربه کنند.
۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر ساعت 11:30
به گزارش خبرگزاری پانا،بهزادمریدی با اشاره به اینکه کتاب اگر چه کالایی فرهنگی است، اما مثل محصولات صنعتی، غذایی، مصرفی و... برای معرفی در سطح جامعه و فروش بهتر به تبلیغ نیاز دارد، گفت: بازاریابی، یکی از حلقههای مفقوده تجارت کتاب در ایران به شمار میآید که هنوز بطور شایسته، جدی گرفته نشده است.
این مقام فرهنگی پایین بودن شمارگان کتابهای منتشر شده، ضعف بنیه مالی ناشران و گران بودن تبلیغات رسانهای و محیطی را از جمله دلایل کمرنگ بودن بازاریابی تجاری در عرصه نشر کشور دانست و گفت: فروش کتاب به 2 معناهنر است؛ اول آن که تبلیغ و ارائه کتاب باید با ظرافتهای هنری، ابتکاری و جذاب همراه شود و دوم آن که کاری سخت است و به اصطلاح هنر میخواهد.
کتاب نیاز به حمایتهای دولتی دارد
مدیرکل فرهنگ وارشادفارس اظهارداشت: با آن که ناشران خصوصی در شیوههای جدید بازاریابی خود چندان به حمایتهای دولتی چشم ندوختهاند، اما بیشک با ورود نهادهای دولتی به این روند، این جریان شتاب فزونتری یافته و موفقیت بیشتری پیدا میکند. بویژه این حمایت میتواند در وادی اطلاعرسانی و نقد و بررسی کتابها در رسانههای عمومی و مراکز فرهنگی دولتی اتفاق بیفتد..
او ادامه داد: ایجاد فضای گرم کتابخوانی، اطلاعرسانی در باره عناوین چاپ شده، نقد و بررسی کتابهای روی پیشخوان کتابفروشیها و... تبلیغاتی از این دست وظیفه مسلم نهادهای دولتی است.
مریدی افزود: البته با توجه به آمار بالای چاپ کتاب در کشور، طبیعتا اطلاعرسانی درباره تمام کتابها خارج از توان نهادهای دولتی است و برای همین باید دست به انتخاب بزنند. این انتخاب باید ملاک و معیاری داشته باشد که کیفیت برتر، مهمترین عامل آن است.
وی ابرازداشت: برای مثال کتابهای زیادی در جایزههای دولتی مقام کسب کردهاند، اما فروششان دوچندان نشده است یا حتی اگر در رسانههای مختلف دولتی معرفی شدهاند، اما همچنان دور از سلایق عموم جامعه باقی ماندهاند.
اصحاب فرهنگ وادب وهنر در خدمت تبلیغ کتاب قرارگیرند
مدیرکل فرهنگ وارشادفارس اتفاق دیگر در حوزه تبلیغ کتاب را معرفی آن از سوی چهرههای هنری و اصحاب فرهنگ وادب دانست، گفت: با بیان و ارتباط تبلیغی و اطلاع رسانی توسط رسانه ها، فکر و احساس این فرهیختگان مردمی را می توان درباره کتاب شرح داد تا ازاین طریق به میزان فروش کمک کرد.
رونمایی کتاب بازار داغی دارد
این مقام مسئول درجوزه فرهنگ استان ادامه داد: رونمایی کتاب که امروزه بازار داغی دارد و معمولا در خبرها شاهد اطلاعرسانی درباره آن هستیم، از کارهای جدید عرصه اطلاعرسانی است که ناشران برای معرفی کتابهایشان می توانند با تاثیر بر مخاطب آنان را به آگاه برای کتاب وخریداری کنند.
بودن، یا نبودن کتابخانه ها و فروشگاه های کتاب
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان فارس، اظهارداشت: با اینکه هنوز کمتر کتابخوانی حاضراست لذت گشتن در کتابفروشی ها را با چیز دیگری عوض کند و کمتر کتابفروشی را می شود سراغ گرفت که نخواهد فرصت گپ وگفت با خریدار کتاب را از دست بدهد، اما دغدغه ها و دلمشغولی های جوامع مدرن، مجال و شتاب بیشتری را برای سرو کله زدن با مظاهر فناوریهای نوین می طلبد و از این رو خیلی ها ایستادن بی دردسر در پشت پیشخوان این گونه فروشگاه ها را ترجیح می دهند که می توان برای آن باجذاب کردن اینگونه ویترینها به فروش و ترغیب مخاطب کمک کرد.
اشتیاق در مخاطب کتاب ایجاد شود / معرفی کتاب در سایت های پرمخاطب
دکترمریدی افزود: حتی در کشورهایی که دارای صنعت نشر پیشرفته هستند، آنها ابتدا آشنایی با کتاب پیدا میکنند و وقتی ابراز علاقه کردند، مطالب بیشتری از آن کتاب را به صورت ترجمه در اختیارشان قرار میدهند و این مذاکرات ادامه دارد و معمولاً هم اینطوری نیست که قراردادی منعقد شود بلکه اول تلاش میشود این اشتیاق در مخاطب ایجاد شود و به نوعی مخاطب را مجاب میکنند که این اثر قطعاً برای او قابل استفاده است و بعداً هم موضوع با مخاطب پیگیری میشود.
مدیرکل فرهنگ وارشادفارس گفت: همه کتابهایی که در فروشگا های کتاب ارائه می شود، بایستی در سایت های پرمخاطب و معروف معرفی تا هر کس با یک جستجوی ساده در کتابهای ارائه شده، به اطلاعات کتابهایی که می خواهد، دسترسی پیدا کند.
جلد كتاب ویترینی برای معرفی است / جلد كتاب یك رسانه است
وی باتاکیدبراینکه جلد كتاب فقط نقش محافظت را به عهده ندارد بلكه ویترینی برای معرفی كتاب است، تصریح کرد: بارها پیش آمده به کتابفروشی رفتهایم و کتابهایی را خریدهایم که شناختی از نویسنده آن نداشتهایم و فقط به خاطر طراحی خاص جلد آن را انتخاب کردهایم و بایددرعرصه محصولات فرهنگی کشور شیوههای برنامهریزی شدهای برای بازاریابی و فروش کتاب خلق شود، تابار اصلی فروش کتاب فقط به دوش خود نویسنده و ناشران نباشد.
بهزاد مریدی یکی از شیوههای افزایش فروش در حوزه فرهنگی را جلد کتاب برشمرد وادامه داد: جلدهای کتاب برای افزایش فروش به کمک نویسندگان و ناشران میآیند و اگر کتاب نویسنده مشهور و بنامی داشته باشد، این طراحی مکملی قوی برای فروش خواهد شد، ولی اگر نویسنده تازهکار بوده و بنام نباشد کار طراحی جلد کتاب سختتر میشود.
وی دراین باره با بیان این مطلب که تحقیقات نشان داده است، بیش از 70درصد فروش و موفقیت یک کتاب، جلد آن است و در ایران بیشتر مردم برای خرید کتاب بهشدت به جلد و رنگ و لعاب آن توجه میکنند. می گوید: جلد كتاب فقط نقش محافظت را به عهده ندارد بلكه ویترینی برای معرفی كتاب است و جلب توجه مخاطب و انعكاسی از چكیده كتاب، از مهمترین خصوصیت طرح جلد است؛ كتابی كه در ویترین كتابفروشی قرار میگیرد باید نگاه بیننده را جلب كرده و انعكاسی از موضوع كتاب یا فضای كلی آن را در خود داشته باشد.
گفتنی است، دکتربهزادمریدی مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان فارس به همراه عبدالنبی سلامی مشاورفرهنگی، احمدرضاسهرابی مسئول امورشهرستانهای فارس و سیدعلی اصغر محدث مدیرروابط عمومی فرهنگ وارشادفارس از تعدادی کتاب فروشی های سطح شهر بازدید و به مناسبت هفته کتاب، فعالان این عرصه راشناسایی و موردتجلیل قرار داده که این آیین در طول ایام برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب فارس ادامه دارد و به پاس تلاش فعالان عرصه فروش کتاب در فارس مستمر خواهدشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]