محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844284643
رسانه های اجتماعی، ابعاد و ظرفیت ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مروری بر یک کتاب رسانه های اجتماعی، ابعاد و ظرفیت ها تهران - ایرنا - امروزه با ورود به عصر فرانو، نقش فناوری های تازه، گسترش یافته و دیدگاه های متفاوتی در این زمینه شکل گرفته است؛ کتاب «رسانه های اجتماعی، ابعاد و ظرفیت ها» سعی دارد به طور خاص به موضوع رسانه های اجتماعی از منظرهای متفاوت بپردازد.
جهان به کدام سمت در حال پیشروی است؟ آیا جهانی را که در آن زیست می کنیم کروی شکل است یا مسطح است؟! به نظر می رسد جهان کروی ما، به یک معنا امروز مسطح شده؛ به معنای آن که فناوری های ارتباطی، جهان گستر شده اند؛ جهانی که با گسترده شدن عرصه ی فناوری های نو، مرزها در آن معنای جدیدی یافته است. همزمان، زمان و مکان نیز در حال فشرده شدن هستند و جغرافیای تازه یی در دنیا شکل گرفته است.
با گسترش فناوری های مدرن به ویژه در عرصه ی فضاهای دیجیتال و مجازی، ابزارهای جدیدی وارد حیات بشری شده اند. «شهروند» (citizen) دنیای سنتی تبدیل به «شبکه وند»(netizen) دنیای مدرن شده و با کهکشان ارتباطات فصل تازه یی برای بشر رقم خورده است.
در این میان می توان به رسانه های اجتماعی پرداخت که در برابر رسانه های صنعتی قابل تعریف هستند. رسانه های اجتماعی مبتنی بر «وب2» هستند که در برابر فناوری های نسل اول، وب های رسانه های صنعتی که متکی بر فناوری های نشر چاپی یا انتشار امواج رادیو و تلویزیونی یا ماهواره یی بوده اند متمایز می شوند.
یکی از نخستین کتاب های حوزه ی علوم ارتباطات اجتماعی که با موضوع «رسانه های اجتماعی» در ایران منتشر شده است؛ کتاب «رسانه های اجتماعی ابعاد و ظرفیت ها» است که از سوی انتشارات «دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها» در سال 1392 منتشر شده است.
این کتاب به صورت مقاله وار به «پیشینه، پیدایش و چشم انداز رسانه های اجتماعی»، «شبکه های اجتماعی مجازی در جامعه ی شبکه یی»، «نقش پادقدرت در رسانه های اجتماعی»، «رسانه های اجتماعی و مشارکت اجتماعی»، «تاثیر رسانه های اجتماعی بر خبرنگاری»، «هویت کاربران در شبکه های اجتماعی مجازی»، «شبکه نگاری شبکه های اجتماعی مجازی»، «گونه های در حال ظهور رسانه های شخصی» و ... پرداخته است.
***گونه شناسی و تعریف رسانه های اجتماعی
«منصور ساعی» در مقاله ی «رسانه های اجتماعی و مشارکت اجتماعی» در صفحه 109 کتاب انواع رسانه های اجتماعی را تقسیم کرده و می آورد: «رسانه ای اجتماعی را می توان در دسته های بسیاری تقسیم بندی کرد. اما 7 دسته از مهمترین آن ها عبارتند از:
- شبکه های اجتماعی(Social Networks):شبکه های اجتماعی به اعضایشان اجازه ساخت صفحات شخصی و برقراری ارتباط و شبکه سازی با دوستان آنلاین را می دهند.
-وبلاگ ها(Blogs): شناخته شده ترین نوع رسانه های اجتماعی محسوب می شوند، ژورنال های آنلاینی هستند که با محتواهای جدید کاربران به روز می شوند.
-ویکی ها(Wikis): سایت هایی هستند که به کاربران اجازه اضافه کردن و ویرایش محتوا را می دهند و محتوای تولیدشان حاصل مشارکت اعضاست.
-پادکست ها(Podcasts): فایل های صوتی و تصویری هستند که قابلیت مشترک شدن در اینترنت را دارند.
-فروم ها(Forums): فروم ها از دوران پیش از تولد مفهوم رسانه های اجتماعی فعالیت می کردند، فضایی برای طرح بحث و گفت و گو در موضوعات مختلف محسوب می شوند.
-کامپیونتی های محتوایی(Content Communities): امکان مدیریت و به اشتراک گذاری نوع خاصی از محتوا مانند عکس، فایل های ویدئویی، متن یا لینک را فراهم می کنند.
-میکروبلاگ ها(Microblogging): تلفیقی از شبکه های اجتماعی و وبلاگ های کوچک هستند و با محتواهای کوتاه کاربران به روز می شوند».
وی در صفحه ی 110 کتاب از برخی ویژگی رسانه های اجتماعی همچون «ایجاد گفت و گوی دوطرفه، بازشدن دیالوگ بین مخاطبان، گران نبودن، افزایش اعتبار، اعتدال و برابری، تولید محتوا توسط کاربر، حس مالکیت محتوا و ...» نام می برد.
«حمید ضیایی پرور» هم در مقاله ی «پیشینه، پیدایش و چشم انداز رسانه های اجتماعی» در صفحه 33 کتاب می نویسد: «شبکه های اجتماعی محصول فناوری های وب2است. وب2به آن دسته از فناوری هایی اطلاق می شود که امکان مشارکت کاربر در تولید محتوا و به اشتراک گذاری اطلاعات؛ شامل متن، عکس، فیلم، لینک، فایل و هرگونه داده ی دیگر را فراهم می آورند. فناوری های وب 2 امکان تعامل گسترده میان کاربران اینترنت و تبادل سریع و گسترده ی اطلاعات میان آن ها را ایجاد می کند. به بیانی دیگر وب 2 دنیای کندوهای کاربران در محیط های مجازی است و شبکه های اجتماعی مجازی، بخشی از فناوری های وب2 هستند».
«قدسی بیات» در مقاله ی «شبکه های اجتماعی مجازی در جامعه شبکه ای: زمینه ها، ویژگی ها و کاربردها» در صفحه 55 کتاب با توجه به دسته بندی سایت های شبکه های اجتماعی که توسط «کاچیا» و همکارانش از مرکز مطالعات تکنولوژی اروپا ارائه شده است، مهمترین شبکه های اجتماعی را اینگونه بیان می کند:
«-شبکه اجتماعی پروفایل محور: این گونه سایت های شبکه اجتماعی، علاوه بر افراد ممکن است شامل پروفایل های گروه ها، شرکت ها، رویدادها، سازمان های غیر انتفاعی و یا احزاب سیاسی باشند. فیس بوک و مای اسپس نمونه های خوبی از این شبکه ها هستند.
-شبکه های اجتماعی محتوا محور: در این نمونه شبکه ها نیز کانون اصلی، ارتباط پروفایل کاربر است که بر اساس مشارکت در محتوا سازماندهی می شود. بیشتر شبکه های حرفه یی و تخصصی در این جرگه قرار می گیرند».
-شبکه های اجتماعی همراه: در حال حاضر بیشتر شبکه های اجتماعی مجازی از طریق تلفن همراه قابل دسترسی اند. بسیار هم مورد اقبال اعضای این شبکه ها هستند.»
***خبر و رسانه های اجتماعی
«امید جهانشاهی» در مقاله ی «تاثیر رسانه های اجتماعی بر خبرنگاری» در صفحه 135کتاب می نویسد: «رسانه های اجتماعی تاثیرات زیادی بر شیوه های پوشش خبری گذاشته اند و میزان دسترسی به اخبار را ارتقا داده اند».
وی در صفحه 146 کتاب درباره ی خبرنگاری شبکه ای می نویسد: «به موازات رشد رسانه های اجتماعی، الگوهای ارتباطی پویا و پیچیده شکل می گیرند و به تدریج بر ساختارهای رسانه یی و سازوکارهای خبری تاثیر می گذارند. به عبارت دیگر، خصوصیت شبکه یی ارتباطات در شبکه های اجتماعی، یک ساختار شبکه یی به خبرنگار می دهد که در آن تمرکز زدایی و غیرخطی بودن پارامترهای اصلی خبرنگاری در آغاز قرن 21 است».
جهانشاهی در صفحه 141کتاب درباره عنصر«اعتبار» در عرصه ی تاثیر رسانه های اجتماعی بر خبرنگاران ادامه می دهد: «گذشته از این که برخی خبرنگاران نگاهی بدبین به رسانه های اجتماعی دارند و معتقدند آنچه در شبکه های اجتماعی می گذرد، خبرنگاری نیست و با «وبلاگ»، «توییتر» و دیگر رسانه های اجتماعی تنها می توان محتوایی را منتشر کرد، اما حرفه ی خبرنگاری مستلزم استانداردهای حرفه یی خاص خودش است و هرگز نوشتن در فیس بوک یا توییتر نمی تواند با این حرفه مانند شود».
***هویت کاربران در شبکه های اجتماعی
«قدسی بیات» و«حبیب ا... حبیبی فهیم» در مقاله ی «هویت کاربران در شبکه های اجتماعی مجازی؛ مرز اطمینان و نا اطمینانی» در صفحه 169 درباره ی تعریف هویت می نویسند: «هویت از جمله مفاهیم گسترده، پیچیده و چالش برانگیز در حوزه ی علوم اجتماعی است به ویژه در سال های اخیر که در بستر تحولات فناوری اجتماعی جدید در چهارچوب مفاهیمی چون هویت اجتماعی، هویت گروهی، بحران هویت و ...مورد کنکاش محققان اجتماعی بوده است و از واژه لاتینی«Identitas» مشتق شده که هم زمان به معنی شباهت و تمایز است».
در ادامه در صفحه 176 درباره ی عناصر ساخت هویت می آورند: «بسیاری از نظریه پردازان که مدعی فرا رسیدن دوره یا عصری جدید هستند و از پست مدرنیته، عصر جهانی و تجدد پیشرفته سخن می گویند، هویت سازی متمایز را هم از ویژگی های این عصر جدید به شمار می آورند. هویت ها جملگی ساخته می شوند و هر چند طبیعی به نظر می رسند، ولی در واقع طبیعی و ذاتی نیستند. فضا و به طور خاص مکان، زمان و فرهنگ، مصالح اصلی ساخت هویت به شمار می روند».
در پایان مقاله در صفحه ی 188 کتاب درباره ی هویت مجازی آورده شده: «ارتباطات در فضای مجازی، مبتنی بر واقعی فرض کردن مجاز است و تکامل اشکال جدید ارتباطی که بر ملزومات زمان و مکان غالب می شود، مبنای جدید برای هویت ارائه می دهد. حتی اگر کاربر هویتی حقیقی داشته باشد، فضای بی زمان و بی مکان شبکه، بر ادراک کاربر از خود و هویتی که از خویش سراغ دارد تاثیر می گذارد».
در پایان باید گفت این کتاب در نوع خود جزو اولین هاست که رسانه های اجتماعی را از چند منظر مورد بررسی قرار داده است. اما به نظر می رسد اگر مطالعات آماری، موردی و انضمامی در کنار مطالعات انتزاعی بیشتر مد نظر قرار می گرفت بار محتوایی را غنی تر می کرد.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**م.س**2054
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
رسانه های استان البرز از ظرفیت همجواری با پایتخت استفاده کنند -
بازدید استاندار البرز از نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها رسانه های استان البرز از ظرفیت همجواری با پایتخت استفاده کنند استاندار البرز در بازدید چند ساعته خود از نمایشگاه مطبوعات و بازدید از غرفه خبرگزاری مهر به تشریح مهمترین اولویت های خود در استان البرز پرداخت و در خصوص نمایشگاهضرورت بهره گيري از ظرفيت هاي رسانه اي براي تبيين نقش دامپزشکي در سلامت و بهداشت غذا
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۷ ۴۰ب ظ وزير جهاد کشاورزي تاکيد کرد ضرورت بهره گيري از ظرفيت هاي رسانه اي براي تبيين نقش دامپزشکي در سلامت و بهداشت غذا وزير جهاد کشاورزي صبح امروز سه شنبه در نشست با مديران ارشد سازمان دامپزشکي اظهار داشت سازمان دامپزشکي در ساختار تشکيلاتي دولت سازماني گمنامقائم مقام صدا و سیما مازندران: برای توسعه مازندران از ظرفیت رسانهها استفاده نشده است
قائم مقام صدا و سیما مازندران برای توسعه مازندران از ظرفیت رسانهها استفاده نشده استقائم مقام صدا و سیمای مازندران با اشاره به اینکه از ظرفیت رسانه برای توسعه استان استفاده بهینه نشد گفت رسانهها برای توسعه استان دغدغه دارند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری تقی صمدی ظهرظرفیت های رسانه ای اسرائیل در اختیار داعش/ایران در حوزه های دفاعی به خودکفایی رسیده است -
سردار شریف ظرفیت های رسانه ای اسرائیل در اختیار داعش ایران در حوزه های دفاعی به خودکفایی رسیده است کرمان - خبرگزاری مهر مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به حمایت های رژیم صهیونیستی از داعش گفت این گروه تروریستی از امکانات نظامی و رسانه ای اسرائیل بهرهمعاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت تعاون: استفاده از ظرفیت رسانهها در راستای معرفی خدمات وزارت تعاون ضر
معاون امور مجلس حقوقی و استانهای وزارت تعاون استفاده از ظرفیت رسانهها در راستای معرفی خدمات وزارت تعاون ضروری استمعاون امور مجلس حقوقی و استانهای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در بندرعباس بر استفاده از ظرفیت رسانهای در راستای معرفی خدمات وزارت متبوع تاکید کرد به گزارش خبفرماندار ویژه آبادان:خبرگزاری ظرفیت رسانه ای ارزشمند برای نظام است
فرماندار ویژه آبادان خبرگزاری ایرنا ظرفیت رسانه ای ارزشمند برای نظام است دزفول - ایرنا - معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه آبادان از خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان ظرفیتی ارزشمند در حوزه رسانه برای نظام نام برد و گفت ایرنا بیشترین ظرفیت رسانه ای در کشور استان خوزستان و شهنباید سیاسیکاریها مانع از ایفای نقش اصلی رسانهها شود
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ دبیر ائتلاف اسلامی زنان گفت وابستگی به دولتمردان و جناحیگری و سیاسی کاریها نباید مانعی برای ایفای نقش اصلی رسانهها شود متأسفانه گاهی دیده میشود که رسانه ابزاری در اختیار سیاست میشوند توران ولیمراد در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویاضرغامی کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشت/ نقش سرافراز بر کرسی ریاست رسانه ملی مثبت خواهد بود
طاهری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ضرغامی کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشت نقش سرافراز بر کرسی ریاست رسانه ملی مثبت خواهد بود سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت مهندس ضرغامی در توسعه کمّی شبکههای استانی و ملی بسیار خوب عمل کرده و در تبیین ابعاد مختلف جریان فتنه 88 دستهای پبزرگترین رویدادرسانه ای مازندران درهمایش بسیجیان صاحب نظر برگزارمی شود
تا ساعتی دیگر با حضور خبرنگاران بسیجی بزرگترین رویدادرسانه ای مازندران درهمایش بسیجیان صاحب نظر برگزارمی شود خبرگزاری پانا بزرگترین رویداد فرهنگی و رسانه ای مازندران در همایش بسیجیان صاحب نظر برگزار می شود ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان ساعت 08 11 به گزارش خبرگزاری پانا دبیر همایش براهبردهاينظام در رسانهملي چگونه اجرا ميشود؟ |اخبار ایران و جهان
راهبردهاينظام در رسانهملي چگونه اجرا ميشود با حکم مقام معظم رهبري آقاي محمد سرافراز براي يک دوره پنج ساله به رياست سازمان صدا و سيما منصوب شد ايشان يکي از باتجربه ترين خوشنام ترين و خوش سابقه ترين مديران سازمان صدا و سيما هستند که بيش از بيست سال در بالاترين سطوح مديريتيمشکلات مالی برخی از رسانهها را وابسته افراد و اشخاص کرده است
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۴ دبیرکل سازمان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد سادا گفت متأسفانه شاهدیم که برخی از رسانهها به دلیل مشکلات مالی وابسته به افراد و اشخاص و یا مجیزگوی آنها شدهاند حامد دلفاردی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهاررسانهها برای حفظ انقلاب اسلامی باید جلوی انحرافات را بگیرند
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۷ یک عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها معتقد است که رسانهها برای حفظ انقلاب اسلامی باید جلوی انحرافات را بگیرند نجفقلی حبیبی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با حضور در غرفه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد وحدت ملی وطرح داعش برای ترور 20 روزنامهنگار و چهره رسانهای عراق
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۷ براساس سندی که رسانههای محلی منتشر کردند گروه تروریستی داعش برای ترور 20 روزنامهنگار و اصحاب رسانه از جمله مدیران نهادهای خبری سردبیران و مجریان برنامههای تلویزیونی برنامهریزی میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبهمایش بسیج و رسانه در کردستان برگزار میشود
سهشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ همایش بسیج و رسانه استان کردستان امروز 20 آبان با حضور سردار شریف برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا همایش بسیج و رسانه استان کردستان با هدف ترویج فرهنگ و تفکر بسیج و بهره گیری از ظرفیت رسانه امروز 20 آبان بانمایشگاه مطبوعات فرصتی برای نقد رسانه از خود است/ بازسازی تئاتر شهر بهمن ماه تمام میشود
مرادخانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد نمایشگاه مطبوعات فرصتی برای نقد رسانه از خود است بازسازی تئاتر شهر بهمن ماه تمام میشود معاون هنری وزیر ارشاد گفت رسانه که وظیفه نقد را دارد این فضا شرایطی را فراهم می کند که نقدی را هم نسبت به خودداشته باشد علی مراد خانی معاتنها راه ملی پوش شدن همان فرآیند انتخابی است/موضوع لشکری مورد خاصی نبود که رسانهای شود
رضا لایق تنها راه ملی پوش شدن همان فرآیند انتخابی است موضوع لشکری مورد خاصی نبود که رسانهای شود مربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان گفت همچون سال گذشته تنها راه رسیدن کشتی گیران به دوبنده تیم ملی حضور در مسابقات انتخابی است رضا لایق در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران ضمن بمدیرکل تعاون و کار هرمزگان: دستگاههای اجرایی از تمام ظرفیتها برای ایجاد اشتغال استفاده کنند
مدیرکل تعاون و کار هرمزگان دستگاههای اجرایی از تمام ظرفیتها برای ایجاد اشتغال استفاده کنندمدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت اگر دستگاهها از توان و ظرفیت قانونی خود برای ایجاد مشاغل متعدد استفاده کنند تعداد زیادی از جمعیت بیکار استان وارد بازار کار میشوند به گزار-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها