واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۷ق.ظ)
نظارت بر ورود و خروج اجزاي تنوع زيستي در کشور مدير کل دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه کاهش چشمگير گونه هاي تنوع زيستي در سالهاي اخير بوفور ديده مي شود، گفت: تدوين دستورالعمل نظارت بر ورود و خروج اجزاي تنوع زيستي در دستور کار سازمان حفاظت محيط زيست قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، فرشاد فتاحي در ارتباط با کاهش گونه هاي جانوري و گياهي و جلوگيري از هرگونه شکار و صيد در يک دوره 5 ساله به منظور بهبود شرايط تنوع زيستي در کشور گفت: متأسفانه به دليل خلاء هاي موجود در قوانين که ضمانت کامل اجرايي را دارا نمي باشند تخريب محيط زيست و به تبع آن زيستگاههاي گونه هاي گياهي و جانوري کشور و کاهش چشمگير گونه هاي تنوع زيستي در سالهاي اخير بوفور ديده مي شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست فتاحي ادامه داد : به منظور حفاظت بهينه از اجزاي تنوع زيستي کشور دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان حفاظت محيط زيست خلاء هاي قانوني موجود و همچنين قوانين تکميلي و دستورالعملهاي جديد مورد نياز را اعلام نموده است و بر طبق شرح وظايف خود ، پايش اجزاي تنوع زيستي ، مستند سازي و ايجاد بانکهاي اطلاعاتي زيست محيطي ، مطالعات پژوهشي و کاربردي و نظارت بر کليه امور مربوط به اجزاي تنوع زيستي را به جد پيگيري مي نمايد .
همچنين به منظور نظارت بر ورود و خروج اجزاي تنوع زيستي و نمونه هاي بيولوژيک جهت حفاظت از تنوع زيستي کشور تدوين دستور العملي تخصصي در دستور کار سازمان حفاظت محيط زيست قرار دارد .
وي با بيان اينکه گسترش فضاي سبز شهري با استفاده از گياهان مقاوم به آلودگي هوا بويژه گياهان جاذب آلاينده ها مد نظر قرار گيرد، گفت: براي مبارزه با ريزگردها مي بايست تسريع در ايجاد کمربندهاي سبز با استفاده از گياهان بومي و مقاوم به شرايط اقليمي مناطق مختلف کشور، احياي تالابهاي فصلي و دائمي در کانون هاي توزيع ريزگردها در داخل کشور و تدوين روشهاي مقابله و مهار ريزگردها در سطح منطقه و تعامل با کشورهاي همسايه در دستور کار قرار گيرد.
همچنين حذف سدهاي غير ضروري جهت جاري شدن مجدد رودخانه ها که شريانهاي حياتي محيط زيست بوده ونقش بسيار بالايي در احياء پوشش گياهي و درنتيجه کاهش ريزگردها دارند، ضروري به نظر مي رسد.
فتاحي با بيان اينکه کشور ايران جهت رشد اقتصادي ذخاير نفتي و گازي استفاده بالاتر از ظرفيت را داشته واز طرفي توسعه اقتصادي از منابع کشور با بهره برداري دراز مدت و حفظ منابع براي سالهاي آتي با چشم انداز بلندمدت مي باشد ، پيشنهاد کرد: از بهره برداري کلان و مستمر معادن به ويژه معادني که در مناطق تحت مديريت سازمان هستند چشم پوشي و ذخيره اي براي آينده گان قرارگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]