واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حصر اطلاع رسانی در انزواهای مدیریتی /مظفر عدالت نسب مقوله ضعف اطلاع رسانی و بیان نشدن خدمات دولت از سوی رسانه ها در روزهای اخیر در قالب برگزاری دو نشست روابط عمومی ها وشورای اطلاع رسانی کهگیلویه وبویراحمد مورد بررسی قرار گرفت و برخی مسئولان اجرایی از کاستی های این بخش انتقاد کردند.
وجود برخی کاستی های مدیریتی نسبت به جایگاه اطلاع رسانی درحالی است که تاکید معمار کبیر انقلاب برضرورت "بیان خدمات نظام و دولت به مردم " و این کلام گهربار مقام معظم رهبری " دنیای امروز، دنیای مصاف خبری است "، اهمیت این مقوله را بیش از پیش آشکار می کند.
مدیران اجرایی بویژه استاندار کهگیلویه وبویراحمد معتقد است کارهای خوبی در یک سال گذشته از فعالیت دولت تدبیر و امید در این استان انجام گرفته و یا درحال اجراست ولی کمتر برای مردم بازگو شده اند.
این گله مندی مدیریت اجرایی در کهگیلویه وبویراحمد در حالی است که اطلاع رسانی یک مقوله چند بعدی است و تحقق آن تنها متوجه تلاش اصحاب رسانه نیست، بلکه تا حدود زیادی تحقق این مهم به نگرش های رسانه ای مدیریت ها و بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای از سوی روابط عمومی ها نیازمند است.
اگرچه در کهگیلویه وبویراحمد به لحاظ شاخص برخورداری از رسانه بویژه فعالیت 30 وب سایت و 50 نشریه شامل روزنامه، هفته نامه،هفته نامه محلی و فعالیت نمایندگی های خبرگزاری های کشوری یک وضعیت مطلوبی وجود دارد، ولی بررسی اطلاع رسانی با رویکرد حرفه ای بیانگر این واقعیت است که بین آنچه که باید باشد و آنچه هست، وضعیت مطلوبی نیست.
به رغم همه تلاشها و رقابت هایی که برحسب وظبقه ذاتی و رسالت حرفه ای و رسانه ای بین اصحاب قلم وجود دارد،ولی ضعف اطلاع رسانی در برخی بخش ها بویژه انعکاس خدمات دولت ، دستگاههای اجرایی و از طرفی بیان مطالبات مردمی،تنگناها و پتانسیل های اقتصادی مناطق مختلف استان کاستی های انکارناپذیری وجود دارد.
اگرچه رسانه ها حلقه ارتباطی خوبی برای ایجاد ارتباط مطلوب و غیرمستقیم بین مردم و مسئولان هستند ولی این مهم زمانی می تواند در فرایندی مطلوب تحقق یابد که مدیران با رویکردی رسانه ای با این هدف همسو شوند،مقوله ای که دراین استان کمرنگ باقی مانده است.
این درحالی است که اطلاع رسانی در انزوای برخی مدیریت ها که چندان انگیزه ای برای تعامل رسانه ای و برگزاری نشست های خبری ندارند به حصر بی انگیزشی و انزوا گریبانگیر شده است.
به طورکلی، یکی از ویژگی های مدیران ساعی و به روز بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای است اما در کهگیلویه وبویراحمد نگاه برخی مدیران چیزی برعکس این فرایند است و به رسانه به دید یک مقوله مزاحم و آسایش سلب کن برای مدیران نگاه می شود.
وقتی پرکارترین دستگاه های اجرایی ، سازمانهایی که بیشترین حجم طرحهای عمرانی و خدمات رسانی را دارند حتی برای یک بار به میان رسانه نمی آیند و برای دادن نیمچه آمار و اطلاعاتی هزار بهانه می آورند،چگونه باید انتظار اطلاع رسانی مطلوب از خدمات دولت را داشت.؟
یکی از ارکانی که در تشکیلات اداری نقش مکمل کار رسانه ها را دارد، روابط عمومی است ، روابط عمومی هایی که در دنیای مدرن میراث دار سایت های اختصاصی هستند، اما دریغ از اینکه اکثر سایت های دستگاههای اجرایی در دنیای بی خبری خود آرام گرفته اند.
ضعف آمار و اطلاعات یکی از مهمترین چالش و مشکلاتی است که همواره جامعه رسانه ای با آن مواجه اند و در کش و قوص تبادل اطلاعات، مدیرانی که به عبارتی مدیر پروژه اند، هرگز به لحاظ داشتن آمار و اطلاعات به روز نیستند و به جای دنبال رسانه بودن برای تبلیغات کارهای خود مجال تهیه خبر و گزارش را به دلیل ضعف آماری از رسانه می گیرند.
برخی مدیران در طول چند سال فعالیت خود حتی یکبار پا به رسانه نمی گذارند،البته برخی از آنها فقط منتظر دوربین هستند، که این نقیصه خود بیانگر مشی مدیرانی است که هنوز به درک درستی از فضای ارتباطی مدرن ، رسانه و اهمیت ورود در فضای مجازی برای معرفی سازمان وخدمات خود نرسیده اند.
اینک برای عبور از وضعیت منفعل اطلاع رسانی بویژه درحوزه خدمات دولت و همچنین بیان تنگناهاها و پتانسیل های اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد به نگاه ویژه مدیران به مقوله اطلاع رسانی ، کارکرد رسانه گرایی و فعالیت بیش از پیش روابط عمومی ها،به روز نمودن اطلاعات و اخبار سایت های دستگاههای اجرایی ،درج شناسنامه طرحهای عمرانی ،اولویت ها و چالش های بخشهای مختلف نیازمند است.
رییس ایرنا مرکز یاسوج
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]