واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صربستان با وام یک میلیار یورویی از برشکستگی مالی نجات پیدا می کند بلگراد- صربستان که به دلایل بحران مالی اخیرا مجبور شد که لایحه ترمیم بودجه کسری ده درصدی شاغلین دوایر دولتی را در مجلس به تصویب برساند با موافقت صندوق بین المللی پول برای دریافت وام یک میلیارد یورویی از برشکستگی مالی دور شد.
به گزارش ایرنا، پس از چند روز مذاکرات بین هیات صندوق بین المللی پول و هیات دولت صربستان سرانجام این نهاد بین المللی مالی به منظور کمک به برنامه های اجرایی و اصلاحات اقتصادی در صربستان با پرداخت وام یک میلیارد یورو به مدت 3 سال موافقت کند.
"زوزانا مورگاسووا" رییس هیات اعزامی صندوق بین المللی پول در جمع خبرنگاران در بلگراد با اشاره به اینکه می بایستی این توافق نامه از طرف مسئولین و کمیته اجرایی صندوق بین المللی پول مورد تایید قرار بگیرد، افزود: هدف از اعطای وام یک میلیارد یورویی به صربستان ایجاد فضای مساعد برای رشد اقتصادی، فرصت های شغلی از طریق اجرای اصلاحات زیر ساختاری در این کشور است.
وی همچنین افزود که صربستان برای بهبود اوضاع اقتصادی خود می بایستی در کنار کاهش هزینه های عمومی در کشور اصلاحات گسترده ای را که موجب تقویت اعتماد به بازار تجاری و تشویق سرمایه گذاری در بخش های خصوصی شود، در مدت کوتاهی انجام بدهد.
رییس هیات صندوق بین المللی پول همچنین کاهش هزینه نهادهای دولتی، کاهش حقوق بگیران از بودجه کشور، کاهش یارانه، بهبود سیستم مالیاتی و کنترل هزینه های کلی و بازسازی ساختار نهادهای بزرگ دولتی را از جمله اصلاحات ضروری در کشور برشمرد.
دوشان وویوویچ وزیر دارایی صربستان نیز در این رابطه با اشاره به اینکه بر اساس توافقی که با هیات صندوق بین المللی پول در بلگراد حاصل شده است، گفت: بخشی از وام یک میلیارد یورویی از اول ژانویه سال 2015 پرداخت می شود و همچنین در صورت لزوم بخشی از این وام برای تقویت ارزی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
"یورگووانکا تاباکوویچ" رییس بانک مرکزی صربستان که در نشست هیات این کشور با هیات صندوق بین المللی پول حضور داشت دستیابی به توافق با این نهاد بین المللی مالی را برای ثبات مالی کشور مهم دانست و تاکید کرد که بانک مرکزی صربستان با اقداماتی که در دست دارد تلاش می کند که با اعطای وام به صنایع داران و صاحبین کارخانه در کشور در بالا بردن رشد اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی جدید در کشور سهیم باشد.
آلکساندر ووچیچ نخست وزیر صربستان با اشاره به اقداماتی که دولت صربستان برای رفع معضلات و شکوفایی اقتصادی در کشور انجام داده است، گفت که هدف حکومت بلگراد این است که صربستان به کشوری با داشتن امکانات رقابت اقتصادی تبدیل شود و قادر باشد تا نیازهای مالی کشور را تامین و یک زندگی خوب برای شهروندان فراهم کند.
وی نیز در این راستا افزود برای چنین فضای خوب اقتصادی به زمان نیاز است که صندوق بین المللی پول به بهبود فضای اقتصادی در صربستان برای سال 2017 امیدوار است و لی فکر می کنم که سال 2016 سال بهبود اقتصادی برای صربستان باشد.
دولت صربستان اخیرا لایجه ای را برای ترمیم بودجه کشور برای سال 2014 میلادی به تصویب رساند که در آن کاهش 10 درصدی حقوق شاغلین دوایر دولتی و بازنشستگان اشاره شده است که چنین اقدامی نارضایتی مردم را موجب شد.
اروپام**1**436**1547
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]