واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۳۳ب.ظ)
حجت الاسلام والمسلمين خسروشاهي : نامه هاي آيت الله آصفي ونقش آن در روابط حوزه هاي علميه قم ونجف استاد حوزه علميه قم با اشاره به نامه هاي ردوبدل شده ميان وي با آيت الله آصفي، به نقش اين نامه ها در روابط حسنه حوزه هاي علميه قم ونجف اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، استاد حوزه علميه قم در پاسخ به سوالي درخصوص نحوه آشنايي با آيت الله آصفي تصريح کرد: ايشان بي ترديد به بيش از نيم قرن پيش برمي گردد و نامه ها وتاريخ نامه هاي تبادشده اين حقيقت را نشان مي دهد كه بيشتر جنبۀ «تبادل ثقافي» دارد والبته از سويي ديگر نشان از روابط حسنۀ «حوزۀ علميه قم» با «حوزۀ علميه نجف اشرف» هم مي تواند باشد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد هادي خسروشاهي افزود:البته در اين راستا بنده نوعاً کتاب ها و نشريات جديد حوزۀ علميه قم را به ايشان مي فرستادم و ايشان هم متقابلاً افزون بر منشورات جديد حوزه نجف، بعضي از کتاب ها و مجله هاي جديد چاپ شده در بلاد عربي ديگر را به درخواست اينجانب به گونه اي تهيه و ارسال مي کرد يا به دوستان خود در بيروت اطلاع مي داد که آنها را براي من بفرستند.
اين استاد حوزه ادامه داد:اين البته نوعي آشنايي فکري، از راه دور و مکاتبه و مبادله بود و آشنايي حضوري و عيني هم در ايران و عراق و لبنان بارها و بارها در همان دوران به عمل آمد که داستانش طولاني است.
وي بيان داشت: نامه هاي زيادي بين بنده وآيت الله آصفي در طول اين نيم قرن ردّ و بدل شده که به نظرم بعضي از آنها جنبۀ تاريخي دارد و نشان دهندۀ ارتباط فکري ـ فرهنگي بين حوزۀ علميۀ نجف اشرف و حوزۀ قم را نشان مي دهد.
حجت الاسلام والمسلمين خسروشاهي خاطرنشان کرد:البته متأسفانه بنده رونوشت نامه هاي خود که به ايشان فرستاده ام را ندارم؛ مانند صدها نامه ديگري که به شخصيت ها و رهبران حرکت هاي اساسي معاصر نوشته ام و رونوشت آنها را ندارم؛ اما تعدادي از نامه هاي آيت الله آصفي را در آرشيو خود داشتم که توفيق يار شد و آنها را از بايگاني راکد درآوردم.
وي اضافه کرد:البته در اين گفتگو، نقل همۀ آن نامه ها مقدور نيست؛ همان طور که توضيح و تفسير و نقل شأن نزول آنها مقدور نيست؛ اما چند نمونه از متن آن نامه ها را در پايان اين گفتگو مي آورم که محتواي آنها خود گوياي مسائل است و اميدوارم در کتاب مستقل خاطرات مستند همۀ آنها را بياورم و توضيحات لازم را هم اضافه کنم.
اين استاد حوزه علميه قم بيان داشت: اشاره کنم نخستين نامه اي که از ايشان دريافت نمودم و بين اوراق پيدا شد، تاريخ 13/11/1381 قمري را دارد که در واقع مربوط به 55 سال پيش است، بعضي نامه ها هم تاريخ ندارد؛ ولي از موضوعات مطرح شده در آنها مي توان زمان تقريبي آنها را حدس زد.
وي خاطرنشان کرد:دربارۀ نامه اي که ساواک روي آن گزارش تهيه نموده، پس از بازرسي نامۀ واصله از آيت الله آصفي که در آن ايام در کويت اقامت داشت تهيه شده، محتواي اصل نامه نشان مي دهد که دربارۀ مسئله شهادت گروهي از اعضاي برجسته حزب الدعوة توسط رژيم بعثي عراق است.
حجت الاسلام والمسلمين خسروشاهي گفت:آيت الله آصفي ضمن ارسال گزارشي از ماجراي شهادت اين مجاهدان راستين، به همراه عکس و شرح حال مختصر آنها توسط يک برادر کويتي، از من خواسته بودند در ايام حج و از طريق دوستان اسلام گرا يا حتي مؤسسه «رابطة العالم الاسلامي» اقداماتي عليه جنايت نابخشودني صدام حسين عفلقي به عمل آورم و من هم در مکه و مدينه و در ديدار با شخصيت هاي برجسته جهان اسلام که در مراسم حج شرکت کرده بودند، در حد توان خود به افشاگري پرداختم و البته مسائل امنيتي مورد نظر آيت الله آصفي ـ که در نامه به آن اشاره دارد ـ را کاملاً مراعات مي کردم.
وي گفت: متأسفانه ملاقات با دبير کل مؤسسۀ «رابطة العالم الاسلامي»، همراه شيخ خليل الحامدي معاون جماعت اسلامي پاکستان و دوست قديمي من که خود عضو رابطه بود، سودي نداشت و دبير کل اعلام نمود که «رابطه...» در امور سياسي دخالتي نداردو البته اخذ مجوز از پليس سعودي هم براي نشر اعلاميه اصلاً مقدور و عملي نبود.
اين استاد حوزه اضافه کرد: ولي ما توسط دوستان بعضي از کاروان ها، اعلاميه اي را در رابطه با شهادت فرزندان اسلام در عراق، به شکل «پلي کپي» آماده کرده و به طور مخفيانه توزيع کرديم که بي شک روشنگر بود و البته گزارش کار را به آيت الله آصفي فرستادم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]