واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لطفا پیامک ارسال نکنید- محسن بهاروند* با پیشرفت علم همه چیز علمی و مجازی شده حتی دعوت از افراد برای شرکت در مراسم اعم از دولتی و خصوصی و حتی شرکت در مراسم ختم و عزا و عروسی که این می تواند هم خوب باشد و هم بد.
![لطفا پیامک ارسال نکنید- محسن بهاروند*](http://img7.irna.ir/1393/13930830/81395251/81395251-6090965.jpg)
خوب بودن این موضوع از این لحاظ است که فرد دعوت کننده با کمترین هزینه مادی و معنوی با سرعت هر چه تمامتر نسبت به انجام وظیفه محوله اقدام می کند و در سه سوت! طرف را به خواسته خود دعوت می کند.
پیش از این برای دعوت از یک فرد ، طرف می بایست یا حضوری و به قول فرنگی ها فیس تو فیس دعوت خود را انجام می داد و یا این که بصورت نامه ، دعوتنامه ، نمابر ویا انجام تلفن اقدام به این کار می کرد اما امروزه افراد با یک سامانه اینترنتی آسایش را از افراد می گیرند بطوریکه ممکن است یک سامانه در هر روز بیش از 100 پیامک برای مخاطب یا مخاطبان خود ارسال کند.
این سامانه ها که معمولا فقط فرستنده هستند توجهی به مخاطب خود ندارند که آیا این مخاطب از این همه پیامک انبوه راضی است یا خیر و آیا این پیامکها مورد آسایش است یا فقط خوره روح افراد شده وسلب آسایش می کنند.
بعضی از متولیان این امر اینقدر نسبت به لیست مخاطبان خود هم بی تفاوت هستند که گمان نمی کنند این مخاطب آیا در حوزه جغرافیایی مربوطه هست یا خیر فقط ارسال پیامک را یاد گرفته اند و پیامک انبوه ارسال کردن را!
از حدود 8 سال پیش تاکنون که در استان های مختلف مشغول به خدمت هستم و تقریبا هر سال یا دو سال یک بار جابجا شده ام اما هنوز از استان هایی که سال ها قبل درآن خدمت می کردم پیامک سامانه ای از ادارات دریافت می کنم برای شرکت در جلسات ادارات!
در یکی از این دعوت های پیامکی برای دعوت کننده نوشتم دوست عزیزم بسیار خوشحال می شدم در نشست شما شرکت کنم ولی فاصله من با جلسه شما حدود 900 کیلومتر است اگر اجازه بفرمایید نیابتا کسی را به جلسه تان بفرستم! اما امان از این پاسخ روزهای بعد تعداد پیامک های این سامانه نه تنها قطع نشد که چند برابر هم شد!
هر چند تعداد این سامانه ها کم نیست تلفن را برداشتم با کلی پیگیری به متولیان یاد شده زنگ زدم که به دادم برسید من با این حجم انبوه پیامک دارم روانی می شوم با این همه پیامکی که به من مربوط نمی شود و شما را به خدا شماره من را از سامانه حذف کنید!
بعضی از آنها بعد از چند ماه لطف کردند و حذف کردند ولی بعضی های دیگر معتقدند که مرغ یک پا دارد و پیامک پشت پیامک!
نکته جالبتر اینکه هنوز این فرهنگ در کشور ما حاکم نشده است که قبل از قرار دادن یک فرد در لیست سامانه پیامکی از آنها اجازه بگیرند و هر کسی و هر گروهی بدون توجه به مخاطب اقدام به تشکل گروه و ارسال پیامک برای آن می کند.
صرف نظر از این همه مزاحمتی که برای روح و روان آدمها در این نوع پیامک دادنها ایجاد می شود آیا برای همین سامانه ها که اغلب هم دولتی هستند وظیفه شرعی ایجاد نمی شود که چرا روزانه این همه پول بیت المال را به هدر می دهند بدون اینکه کمترین بهره ای عایدشان شود.
آقایان مدیران ارگان های دولتی! برای یکبار هم که شده به همین متولیان سامانه اینترنتی خود دستور دهید هر شش ماه یکبار لیست خود را بررسی کنند که آیا این پیامها درست به مقصد می رسد یا خیر!
وقتی از این موضوع نا امید شدم به سراغ بر و بچه های مخابرات رفتم که چه نشسته اید؟! کاری کنید که هم خدا را خوش آید و هم بندگان خدا. که گفتند تنها یک راه دارد و آنکه با ارسال یک کد، تمام سامانه های پیامکی خود را قفل کنید که هیچ پیامکی از طریق سامانه برایتان نیاید!
کسی نیست متذکر شود که آیا این شد راه حل! اگر فردا بانک و یا جاهای حیاتی نیاز بود از سامانه پیامکیشان استفاده کنید تکلیف پیامک هایتان چه می شود!
پیامک های ناشناس که دیگر هیچ! از آنها نگو که تقریبا برای همه دارندگان تلفن همراه در کشور عادی شده است که هر روز باید تعدادی از این پیامک ها را بدون خواندن باید حذف کنند.
نتیجه اینکه فرهنگ سازی این تکنولوژی هنوز در کشور انجام نشده و نیاز به بازبینی دارد تا ضمن صرفه جویی در هزینه ها ، وقت افراد به هدر نرود و مایه صیقل روح افراد نیز نشود.
* رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان خوزستان
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]