واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پس از 15 سال
آثار غلامحسین امیرخانی به نمایش گذاشته شد/ فروش نیمی از آثار در روز افتتاحیه
نمایشگاه انفرادی آثار غلامحسین امیرخانی استاد خوشنویسی ایران پس از حدود 15 سال روز پنجشنبه 29 آبانماه در گالری «ساربان» و با حضور چهرههای فرهنگ و هنر، مدیران نگارخانهها و مجموعهداران افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در این نمایشگاه 46 اثر از تازهترین آثار این چهره با سابقه خوشنویسی ایران در 2 بخش مجموعه شخصی و آثار قابل فروش ارائه شده است که بیشتر آثار بخش دوم در روز افتتاحیه، توسط علاقهمندان به هنر خط خریداری شدند. قیمت آثار این نمایشگاه بین 8 تا 35 میلیون تومان بود. از جمله بازدیدکنندگان این نمایشگاه میتوان به چهرههایی مانند حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی، محمد سلحشور، مرتضی کاظمی، مجید سرسنگی، علیرضا سمیعآذر، حبیبالله صادقی، علی شیرازی، کیوان ساکت، کاوه تیموری، رضا رینهای، سعید معیری زاده و مدیران گالریهای «والی» و «بوم» اشاره کرد.امیرخانی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه درباره سالهایی که فرصت نمایش آثار را نداشته، گفت: از اول انقلاب اسلامی من مسئولیت انجمن خوشنویسان ایران را پذیرفتم و پس از آن هم از بدو تاسیس خانه هنرمندان ایران در آنجا عهدهدار مسئولیت شدم، در نتیجه مسئولیتهای اجرایی و مدیریتی فرصت کمی برای پرداختن به علقه اصلی را در اختیار من میگذاشت به همین دلیل حدود 15 سال است که نمایشگاه انفرادی برگزار نکردم.
وی افزود: شرایط آن روز اقتضای خودش را داشت، آنهایی که خاطره آن تاریخ را دارند، میدانند که دشواریها آنچنان مملکت را در موقعیت سختی قرار داده بود که در تمام زمینهها یک جور به هم ریختگی و تلاطم وجود داشت که اصلا کارهای عادی هم با دشواری روبه رو بود چه رسد به کارهای فرهنگی و مدیریت در فضایی که شرایط کار به هیچ عنوان مهیا نبود. بنابراین من به لحاظ اینکه احساس وظیفه میکردم در آن زمان مسئولیت انجمن را پذیرفتم، با وجود اینکه مجبور بودم از صبح زود تا حدود 10 شب حضور فیزیکی داشته باشم و تمام جنبههای لازم را در یک انجمن فراگیر بسنجم و دنبال کنم.رئیس سابق شورای عالی خانه هنرمندان وی با اشاره به تحولات 15 سال اخیر هنرهای تجسمی ایران، گفت: به نظر من باید با این نکته برخوردی همه جانبهنگر داشته باشیم و ببینیم ما در کجای جریان هنرهای تجسمی و به طور کلی هنر در عرصه جهانی هستیم و چه اندازه باید خودمان را متصل کنیم به این جریان و متاثر باشیم از این جریانات جهانی مثل کریستیز، یا برنامه هایی در امارات، یا برنامه هایی که در خود ایران به وجود آمده است. ما باید به صورت کارشناسانه بازتعریفی داشته باشیم و البته جریان را از یک طرف کاملا آزاد ببینیم زیرا جریانات فرهنگی و هنری با هیچ دستور، قاعده و یا جلسهای قابل تنظیم نیست و باید خودش در فضای فکری و عاطفی و علمی یک جامعه راهش را پیدا کند. با وجود همه اینها در عرصههای مختلفی به دلیل آن قابلیت ذاتی و نیرومندی درونی فرهنگ و هنر ایران و تاریخ ایران با هر مانعی که در طول مسیر مواجه شدهایم، فرهنگ و هنر ایران بالیده و از دشواری برای خودش رشد، توسعه و تعالی به وجود آورده است.امیرخانی درباره چرایی برگزار نکردن نمایشگاه آثار خود در خانه هنرمندان علیرغم حضورش به عنوان رئیس شورای عالی این نهاد هنری، یادآور شد: طبیعی است که بهترین جا برای من خانه هنرمندان ایران است و اصلا حق هم بر این بوده اما مناسباتی که در گالریها وجود دارد و کسانی که در این زمینه فعال اند، فعلا تعیین کننده هستند. یعنی مدیران این مجموعهها با طالبان هنر در ارتباط هستند که ما امیدواریم که با همین وسعت این اتفاق در خانه هنرمندان ایران هم رخ دهد. خوشبختانه اخیرا در جریان هستم که اتفاقات موثر و تخصصیای در زمینه نگارخانههای خانه هنرمندان در حال وقوع است که امیدوارم باعث شود در بحث اقتصاد هنر نیز مثل زمینههای دیگر هنری و فرهنگی خانه هنرمندان ایران حرف اول را بزند.
عضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران با اشاره به تفاهم نامهای که طی آن قرار است هر استان صاحب یک خانه هنرمندان شود، گفت: این موضوع آرزوی همه ما بوده که بتوانیم گستردگی مناسب با شأن فرهنگ و هنر ایران را برای مردم ایجاد کنیم. خوشبختانه اولین شعبه خانه هنرمندان ایران در سنندج در حال تاسیس است و آن استان عزیز و نازنین شروع کننده راه است و امیدواریم در سایر استان ها هم به سرعت این اتفاق بیفتد و این مرکز گرایی بیجا و بیدلیل برطرف شود و عزیزان و هنرمندان مجبور نباشند این همه راه را طی کنند تا به یک مرکز برسند و آثار هنری را ببینند و از آن استفاده کنند. این گسترش حق جوانهای ایرانی است برای اینکه فرصتها و امکانات در نزدیکترین جای ممکن در اختیارشان قرار گیرد.این نمایشگاه تا 20 آذرماه در گالری ساربان دائر خواهد بود و علاقه مندان میتوانند برای بازدید از این آثار همه روزه غیر از سهشنبهها از ساعت 16 تا 20 به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی (مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره 8 مراجعه کنند.
عکس: لیلا ابراهیمی
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]