واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین تنش در مناسبات جاکارتا – کانبرا در دولت جوکووی/ سفیر استرالیا احضار شد کوالالامپور– ایرنا – وزارت امور خارجه اندونزی روز جمعه پس از نخستین تنش در مناسبات جاکارتا - کانبرا در دولت "جوکو ویدودو" معروف به جوکووی رییس جمهور جدید اندونزی با احضار سفیر استرالیا از سیاست کانبرا برای ممنوعیت ورود پناهجویان جدید از اندونزی به این کشور انتقاد کرد.
به گزارش ایرنا، "اسکات موریسون" وزیر مهاجرت استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور از جولای سال آینده (تیر ماه سال 1394) پناهجویانی که توسط آژانس پناهندگان سازمان ملل در اندونزی ثبت نام شده اند را برای اقامت در استرالیا نمی پذیرید.
این سیاست جدید استرالیا به نوشته روز جمعه تارنمای "مردکا" اندونزی مورد انتقاد وزارت امور خارجه این کشور جنوب شرق آسیا قرار گرفت.
دولت اندونزی سفیر استرالیا در جاکارتا را برای توضیح دلایل کانبرا در خصوص این "تصمیم یک جانبه و نادیده گرفتن مقررات بین المللی" احضار کرد و از وی توضیح خواست.
"رنتو لستاری پریانساری مرسودی" وزیر امور خارجه جدید و 52 ساله اندونزی، گفت که استرالیا نمی تواند به طور یک جانبه در خصوص عدم پذیرش پناهجویان تصمیم بگیرد و هر تصمیمی در خصوص مهاجران باید با همفکری باشد.
وی گفت که کمیساریای امور پناهندگان و اندونزی در خصوص جریان مهاجران غیرقانونی که تلاش می کنند از راه اندونزی به استرالیا وارد شوند، بی تفاوت نیست.
وزیر امور خارجه اندونزی همچنین اعلام کرد سفیر استرالیا برای انتقال نگرانی جاکارتا در این خصوص احضار شده است.
استرالیا اجرای این طرح را بخشی از تلاش های دولت کانبرا برای جلوگیری از قاچاق انسان و توقف جابجایی انسان از مسیر اندونزی به استرالیا اعلام کرده است.
وزیر مهاجرت استرالیا اعلام کرده است کانبرا در تلاش است از گسترش این تفکر که پناهجویان می توانند اندونزی را سالن انتظار برای ورود به استرالیا قرار دهند، جلوگیری کند.
سیاست های جدید و سختگیرانه دولت استرالیا از سال گذشته مانع از ورود قایق پناهجویان به خاک استرالیا شده است و بسیاری از پناهجویان که خود را به خاک استرالیا رسانده اند نیز به بازداشتگاه هایی در پاپوآ گینه نو انتقال یافته اند.
ممانعت از ورود پناهجویانی که در آژانس پناهندگان سازمان ملل ثبت نام کرده اند نیز مرحله بعدی سیاست کانبرا برای مقابله با پناهجویانی است که قصد ورود به استرالیا را دارند.
حزب سبز استرالیا که از مخالفان دولت این کشور است این اقدام را تصمیمی نادرست عنوان کرد که پناهجویان عراق و افغانستان را تحت تاثیر قرار می دهد.
تاکنون صدها نفر که قصد مهاجرت غیرقانونی به استرایا از مسیر اندونزی و با قایق های غیراستاندارد را داشته اند، کشته شده اند.
مرگ ده ها ایرانی هنگام مهاجرت غیرقانونی به استرالیا، فشار کانبرا به مهاجران در بازداشتگاه های "مانوس" و "نائورو" و خلاء های قانونی برای مقابله با پدیده قاچاق انسان که بازار سوداگران انسان را در منطقه جنوب شرق آسیا داغ کرده است باعث شد چندی پیش وزارت امور خارجه ایران نیز به کسانی که قصد دارند به صورت غیرقانونی به کشورهایی از جمله استرالیا مهاجرت کنند، هشدار دهد.
وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده بود انسان های سودجو، جوانان ما را اغفال می کنند و با بهشت نمایی کشورهایی مانند استرالیا آنان را در دام انداخته و تلاش دارند به صورت غیرقانونی به خارج از کشور ببرند.
طی سال های اخیر بسیاری از خبرها در خصوص کشته شدن مهاجران غیرقانونی در مسیر اندونزی به استرالیا منتشر شد و تیترهای زیادی از رسانه ها را به خود اختصاص داد.
دولت استرالیا از سال گذشته با اعمال سیاست های سختگیرانه تلاش کرد مانع از حرکت قایق های قاچاقچیان انسان از اندونزی به سمت این کشور شود و بنا به ادعای مقامات استرالیایی این سیاست ها توانسته است ورود پناهجویان غیرقانونی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
آساق**1611
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]