پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848054480
سرنوشت خلبانان ایرانی در انتظار دانشمندان؟! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرنوشت خلبانان ایرانی در انتظار دانشمندان؟!
کد خبر: ۴۵۰۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۵ - 19 November 2014
اخیرا تغییر و تحولاتی در برنامه های فضایی کشور در دولت تدبیر و امید رخ داده است. اینکه ما بیاییم اولویت اعزام فضانورد به فضا را کنار بگذاریم و فقط به طراحی و ساخت ماهواره وتوسعه خدمات فضایی بپردازیم خطر بزرگی است که به طور کلی ما را از رسیدن به این هدف کلان که مورد تاکید مقام معظم رهبری و شاخصی برای اندازه گیری سطح تکنولوژی در کشورمان است باز می دارد.
به گزارش جهان نیوز، چند روز پیش محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از چند پاره یکی از سازمان هایی داد که بسیاری از پیشرفت های فضایی کشور مدیون آن است. وی در گفتگو با روزنامه شهروند گفت: این سازمان برای ماهوارههای مخابراتی و سنجش از راه دور تأسیس شده است. در دولت قبل سازمان فضایی را به همراه بخشهایی در وزارت کشاورزی و وزارت علوم ادغام کردند و در نتیجه سازمانی که حدود ٢٧٠ یا ٢٨٠ نفر پرسنل داشت درحال حاضر بیش از ١٣٠٠ نفر نیرو دارد که کل این نیروها برای ما مفید نیستند.
وزیر ارتباطات درباره تعیین تکلیف این سازمان نیز تصریح کرده است: جلساتی را در این رابطه تشکیل دادهایم و قرار است بهزودی آقای رئیسجمهوری درباره سرنوشت سازمان فضایی تصمیمگیری کند به این صورت که احتمالاً بخشی از آن به زیرمجموعه وزارت ارتباطات بیابد بخشی زیرمجموعه وزارت علوم قرار بگیرد و بخش دیگری هم به بخشهای ذیربط منتقل بشود.
محمود واعظی میگوید: رئیسجمهوری قرار است درباره آن بخشهایی که مفید است یعنی آنچه مربوط به ماهوارههاست تصمیمگیری کند و اگر تصمیمگیری و تعیین تکلیفی که گفتم انجام بشود بخشهای مختلف این سازمان تقسیمبندی خواهند شد و به زیرمجموعه نهادهای مربوطه خواهند رفت.»
اما محمد شریعتمداری رئیس فعلی سازمان فضایی کشور بر خلاف وزیر ارتباطات معتقد است: «به هیچوجه یکپارچگی سازمان و وجود مرکزیت برای هدایت، سیاستگذاری و حمایت از برنامههای فضایی کشور متوقف نخواهد شد اما در حوزه صف بخشی از امور را به دانشگاهها میسپاریم و خود را از تصدیگری در حوزه ساخت و تولید تا جایی که مقدور است جدا میکنیم اما قدرت اسمبلینگ و جمع کردن فعالیتهای تولید در حوزههای مختلف فضایی را همچنان در سازمان حفظ خواهیم کرد و همه این فعالیتها در یک حوزه واحد همچنان در اختیار نهاد ریاستجمهوری باقی خواهد ماند.»
اما یکی از کارشناسان فضایی کشور نسبت به آنچه در این سازمان در حال وقوع است ابراز نگرانی می کند. محمدحسین ذوالفقار طراح کپسول زیستی حامل موجود زنده به فضا و طرح ملی ارتقاسازمان فضایی کشور و کارشناس ارشد هوافضا است. وی در تحلیلی به بحران مهمی که پیشرفت های فضایی کشور را تهدید می کند پرداخته است. یادداشت وی را در ادامه می خوانید:
* * *
بحران در پیشرفت های فضایی کشور که ریشه آن مسائل مدیریتی است، از دو وجه خارجی و داخلی قابل بررسی است.
تهدیدات خارجی اثرگذار بر برنامه فضایی کشور
در بعد خارجی می توان به اولین پرتاب ماهواره درکشور اشاره نمود که بازتاب این گام بلند علمی در سطح کشورهای منطقه و به خصوص اسلامی منجر به الگو قرار گرفتن کشورمان درحوزه تکنولوژی شد. این بازتاب به گونه ای بود که طی بیداری اسلامی که در سال ۸۹ به اوج خود رسید، سران این انقلاب ها عنوان کردند ایران به عنوان کشوری که تحت شدیدترین تحریم ها قرارگرفته بود توانست بدون دخالت کشورهای قدرتمند و با تکیه بر توان داخلی به فناوری ساخت ماهواره و از همه مهمتر پرتابگر دست پیداکند. این موضوع به شاخصی در راستای شناساندن پیشرفت های کشورمان در میان ملل اسلامی منطقه تبدیل شد.
تلاش جهان عرب برای رویارویی فضایی با ایران
پس از این دستاورد مهم، پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده به فضا، اهمیت این مسأله را دو چندان کرد و برخی کشورهای منطقه را که در حوزه سخت افزار نتوانسته بودند با کشورمان و اهداف دوربرد و تأثیرگذار آن در منطقه به مقابله بپردازند وارد یک رویارویی معنوی و الگوسازی مصنوعی برای جهان عرب در تقابل تکنولوژی با جمهوری اسلامی ایران نمود.
از آن جمله می توان به نقش امارات در این راستا اشاره کرد. چرا که این کشور در مدت کوتاهی با طرح اتحادیه فضایی کشورهای عربی و تشکیل سازمان فضایی در فاصله زمانی بسیار کوتاه و اعلام حجم سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلاری در بعد «اعزام انسان به مریخ» یک هدف گذاری غیرممکن از لحاظ فنی را برای خود ترسیم کند تا بتواند با استراتژی پرتاب موجود زنده به زیر مدار که قبل از اعزام انسان به فضا توسط این کشور صورت میپذیرد، اعزام انسان به مریخ را در میان افکار عمومی جهان عرب بقبولاند و خود را یک سر و گردن بالاتر از کشورمان نشان دهد. دلیل آن هم این است که هدف گذاری کشورمان در حوزه اعزام موجود زنده به فضا، «قراردادن انسان در مدار زمین» است و این در حالی است که چشم انداز فعالیت فضایی امارات، «فرود انسان در مریخ» است.
این منطق بیان و طرح تکنولوژی، یک تضاد را در میان افکار عمومی در راستای قبول قدرت برتر علمی منطقه ایجاد خواهد کرد. پس می توان گفت کشوری در آینده نفوذ و تاثیرگذاری لازم را خواهد داشت که بتواند این برند و علامت تکنولوژی پیشرفته را در درون خود ایجاد کند و در نهایت آن را حفظ نماید.
نگاهی به تغییر برنامه های فضایی کشور در دولت جدید
اما اخیرا تغییر و تحولاتی در برنامه های فضایی کشور در دولت تدبیر و امید رخ داده است. اینکه ما بیاییم اولویت اعزام فضانورد به فضا را کنار بگذاریم و فقط به طراحی و ساخت ماهواره وتوسعه خدمات فضایی بپردازیم خطر بزرگی است که به طور کلی ما را از رسیدن به این هدف کلان که مورد تاکید مقام معظم رهبری و شاخصی برای اندازه گیری سطح تکنولوژی در کشورمان است باز می دارد. چرا که با توقف تحقیقات و فعالیت های سازمان فضایی در اعزام محموله زیستی به فضا، دانشمندان ما بیکار خواهند شد و همان ماجرای جذب خلبانان خطوط هوایی کشور توسط برخی از کشورهای منطقه با دستمزدهای کلان، این بار در ابعاد بسیار وسیعی برای جذب دانشمندان فضایی تکرار خواهد شد.
با این استراتژی سازمان فضایی حتی نخواهد توانست شرایط کنونی خود را حفظ کند و دلیل روشنی که احتمال وقوع این اتفاق بد را قوی می کند این است که کشورهای اطراف ما ـ که ادعاهای بلند پروازانه کرده اند ـ نیروی انسانی متخصص در این حوزه را ندارند. پس می بایست اقدام به تامین این نیروها از کشورهای دیگرکنند.
اما از سوی دیگر دولتمردان ما در سرمایه گذاری از بودجه بیت المال در پی یک دستاورد تجاری، مفید و ملموس برای کشور هستند که پرداختن به این پروژه این هدف را ارضا نمی کند. ولی در این راستا می توان میزان گردش مالی را که در فوتبال وجود دارد با گردش مالی طرح کلان ملی اعزام فضانورد به فضا مقایسه کرد که ما را یقیناً به یک شاخص تعجب آور ده ها برابری خواهد رساند. این درحالی است که دست آورد این دو مورد از زمین تا آسمان برای کشورمان متفاوت است.
طرحی برای گردش مالی مؤثر در سازمان فضایی
در طرح ارتقای سازمان فضایی که درسال ۸۷ تکمیل شد و در اختیار ریاست جمهوری قرار گرفت برای ایجاد یک گردش مالی مؤثر در خصوص پروژه های فضایی، پیشنهادی داده شد که بتوانیم در بعد بین المللی این فرایند را ایجاد کنیم. بر این اساس کشورها به سه دسته:
۱. صاحب فناوری
۲. هم سطح فناوری
۳ . فاقد تکنولوژی هوافضا
تقسیم بندی شدهاند.
۱. کشورهای صاحب فناوری
مكانیزم جذب سرمایه در امور بین الملل به این صورت تعریف می گردد که ابتدا کشورهای صاحب فناوری ملی كه در رشته مهندسی هوا فضا صاحب فناوری های نوین دنیا بوده و دارای اقتدار صنعتی و صادراتی هستند شناسایی میگردند. امور بین الملل سازمان با بررسی این كشورها در قالب فنی و حقوقی اقدام به اجرای پروژه های آموزشی و پژوهشی فناوریمحور از طریق دانشگاههای این كشورها مینماید و یک بازار گسترده برای ورود این فناوریها و بومیسازی آنها تعریف میکند.
۲. كشورهای هم سطح فناوری
كشورهایی كه از لحاظ فناوری و پژوهشی هم سطح با كشورمان هستند. سازمان با این كشورها اقدام به انجام پروژه های صرفا مشترک پژوهشی فناورمحور با سرمایه و امتیاز مشترك مینماید. کشورهایی مثل اندونزی، مالزی و آرژانتین مثال خوبی برای این بخش هستند.
۳. كشورهای فاقد تکنولوژی هوافضا
كشورهایی که فاقد قدرت پژوهش، دانشگاه و فناوری هوافضایی هستند. با این كشورها سازمان اقدام به انجام پروژه های پژوهشی با قراردادهای تضمین صرفا مالی از طرف این ملل می نماید بدین صورت كه سیستم اقدام به انجام پروژهای پژوهشی در داخل كشور نموده و این كشورها صرفا تامین كننده منابع مالی برای طرحها بوده و از محصول این پژوهش ها که همان فناوری و امتیاز تکنولوژی است به طور مساوی با كشورمان بهره مند میشوند. در این راستا باید به کشورهای آمریکای لاتین مثل ونزوئلا توجه ویژه صورت گیرد چرا که مقام معظم رهبری هم طی فرمایشات اخیر خود بر نقش این کشورها در راهبرد نظم نوین جهانی تاکید ویژهای داشتند.
فواید طرح
امروزه در دنیا عمدتا فناوریها و محصولاتی كه تولیدكننده آنها ابرقدرتها هستند خودشان نیز صاحب امتیاز استانداردگذاری نیز هستند. با پیادهسازی این سیستم، سازمان فضایی اقدام به استانداردگذاری مشترك در پژوهش های فناوریمحور و محصولات آن می نماید و یک برند جدید و قدرتمند را در بازار ارائه میکند که با یک سطح فناوری متوسط، جایگاه مناسبی برای این سازمان در بهرهبرداری از فضای ماورای جو، شکل می گیرد و مشکل گردش مالی نیز تا حد زیادی برطرف میشود.
مشکلات داخلی سازمان فضایی
متاسفانه بزرگترین مشکل این سازمان، مدیریتی است که از دولت دهم در این سازمان همچنان پا برجاست. چرا که این مدیریت قابلیت دفاع قاطع در خصوص طرح پیاده شده در خصوص ارتقای ساختار و مکانیزمهای اجرایی این سازمان را نداشت و عملاً موجب ایجاد تردید در خصوص جایگاه و ساختار سازمان فضایی در دولت جدید گردید. دلیل بروز این مشکل، کپیبرداری محض از طرحی بود که اینجانب به دولت قبل ارائه نموده بودم.
اخیراً شاهد این هستیم که برخی از صاحب نظران محترم در علوم فضایی، جایگاه و عملکرد پژوهشکدههای سازمان را نقد کرده و خواستار جدا شدن این پژوهشکدهها از سازمان و پیوستن آن به وزارت علوم و ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند.
هدف از ایجاد پژوهشگاه و پژوهشکده زیر نظر مستقیم سازمان که ساختار را از حالت آژانس خارج نمود این بود که در دانشگاهها و مراکز پژوهشی ما، علوم بین رشتهای هنوز قابلیت شکلگیری ندارد. برای اینکه بتوان در یک پروژه فضایی چندین تخصص را کنار هم مدیریت نمود، نیازمند اشرافیت هستیم تا بتوانیم یک محصول را طراحی کرده و بسازیم. حال آنکه قابلیت هر دانشکده به صورت جداگانه در یک رشته و گرایشهای مرتبط آن ایجاد گردیده است، بنابراین ما باید بتوانیم در یک ساختار فرادست پژوهشی به صورت هرمی (مدیریت بر اساس دستور از بالا و اجرای امر مافوق) خروجی ساختار ماتریسی (تشکیل کارگروه های هم عرض) دانشکدهها را که در قالب پژوهشکدههای جوار صنعت، تعریف میشوند را مدیریت کرده و اقدام به تدوین استاندارد و مهمتر از همه علوم فناورمحور، بینرشتهای نماییم. با این مکانیزم خلا ایجاد پژوهشکده زیر نظر سازمان فضایی کشور نمایان میشود. اما متاسفانه این طرح بدون دخالت و کوچکترین نظرخواهی از طراح آن، درحال اجرا است.
عدم استفاده بهینه از نیروی انسانی
از دیگر مشکلات مدیریتی سازمان عدم استفاده بهینه از نیروی انسانی است. همانگونه که در سایت سازمان گفته شد، در وزارت دفاع و سازمانهای هوافضایی تابعه، آن دهها هزار نفر نیروی متخصص چنان بهینه مدیریت میشوند که خروجی این مدیریت کلان، صدها پروژهای است که صنعت دفاعی کشور را واقعاً بالنده کرده است. اما دولت محترم، سازمان فضایی را با حدود ۲۰۰۰ نفر پرسنل، نیازمند چابکسازی میداند و این یعنی مدیریت فعلی سازمان قابلیت پایش و بهرهبرداری هدفمند این نیروی انسانی محدود را هم ندارد. جالب اینجاست که دستاوردهای مهم این منابع انسانی، نیز فقط بنام مدیران این مجموعه تمام میشود و موجبات دلسردی کارکنان این مجموعه میگردد.
امیدوارم دولت محترم، فرصتی را در شورای عالی فضایی بدهد که به صورت موشکافانه، تدبیر به کار رفته در طرح ملی ارتقای سازمان فضایی را در حضور صاحب نظران این رشته به درستی تشریح نمایم تا بتوانیم سازمان فضایی کشورمان را از این شرایط بحرانی خارج کرده و راه پیشرفت و بالندگی را با قدرت طی نماییم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ریشهکنی آنفلوآنزایمرغی بهدست دانشمندان ایرانی |اخبار ایران و جهان
ریشهکنی آنفلوآنزایمرغی بهدست دانشمندان ایرانی ویروس مزبور به دلیل انتقال احتمالیاش به انسان و امکان همهگیرشدن آن در صورت جهشیافتن به شکلی که به آسانی از پرندگان به انسان و سپس از انسانی به انسان دیگر شود به دغدغهای جهانی تبدیل شده است کد خبر ۴۴۶۵۱۲ تاریخ انتشار ۱۱ آباننقاشیهای سه بانوی ایرانی در «بوم» |اخبار ایران و جهان
نقاشیهای سه بانوی ایرانی در بوم نخستین نمایشگاه گروهی گالری بوم با نمایش آثار سه بانوی نقاش برپا میشود کد خبر ۴۵۰۱۵۶ تاریخ انتشار ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۷ - 17 November 2014 نخستین نمایشگاه گروهی گالری بوم با نمایش آثار سه بانوی نقاش برپا میشود به گزارش ایسنا این ششمین نچهار سرطان شایعه ایرانیان در آینده را بشناسید |اخبار ایران و جهان
چهار سرطان شایعه ایرانیان در آینده را بشناسید کد خبر ۴۴۹۸۰۳ تاریخ انتشار ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ - 16 November 2014 رئیس انجمن توانبخشی قلبی ایران با تشریح چهار سرطان شایعه ایرانیان در آینده از جمله سینه کولون سرویکس و پروستات از ایجاد مراکز اطلاعات درمانی خبر داد به گزارش تسنیسرنوشت فرزندان رضا شاه |اخبار ایران و جهان
سرنوشت فرزندان رضا شاه کد خبر ۴۴۷۶۶۸ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۵ - 08 November 2014 رضاخان 11 و به روایتی 12 فرزند داشت که نخستین پسرش محمد رضا بعد از او به سلطنت رسید به گزارش جام جم محمدرضا پس از فرار از ایران و سقوط رژیمش به سرعت تنها شد و سران رژیم های مصر و اتجلیل شورای عالی ایرانیان از پروفسور میرزاخانی |اخبار ایران و جهان
تجلیل شورای عالی ایرانیان از پروفسور میرزاخانی لوح سپاس شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور ریاست جمهوری به پاس کسب بالاترین جایزه علمی ریاضیات جهان به پروفسور مریم میرزاخانی اهدا شد کد خبر ۴۴۷۰۰۰ تاریخ انتشار ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۷ - 05 November 2014 لوح سپاس شورای عالی امچه کسی و چگونه اطلاعات ایرانی ها را سرقت و به فروش میرساند؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی و چگونه اطلاعات ایرانی ها را سرقت و به فروش میرساند چگونه افرادی به شکل متمرکز و سازماندهی شده اقدام به سرقت هویت و اطلاعات افراد میکنند و به همین سادگی برای محصول خود بازاریابی میکنند آیا فروش اطلاعات کاربران اینترنت به یکی از کسب و کار های رسمی در کشور تبدیل شده استتجهیز حماس به پهپادهای مسلح «ابابیل» ایرانی |اخبار ایران و جهان
تجهیز حماس به پهپادهای مسلح ابابیل ایرانی یک وبگاه خبری آمریکایی از ساخت و پرواز اولین پهپاد مسلح نیروهای مقاومت بر اساس دانش و کمک ایران در جهت ضربهزنی به مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد کد خبر ۴۴۶۶۲۶ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۴ - 02 November 2014 یک وبگاه خبری آمریکاییقرائت گزارش تخلف بزرگ در انتظار دستور لاریجانی |اخبار ایران و جهان
قرائت گزارش تخلف بزرگ در انتظار دستور لاریجانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش بررسی رانت 7000 میلیاردی که در دولت قبل رخ داده بود نهایی شده است گفت قرائت این گزارش در انتظار دستور رئیس مجلس است کد خبر ۴۴۹۲۹۲ تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۴ - 14سه طلا در انتظار کاراته ایران |اخبار ایران و جهان
سه طلا در انتظار کاراته ایران کد خبر ۴۴۷۷۰۷ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ - 08 November 2014 مرحله مقدماتی رقابتهای کاراته قهرمانی جهان در حالی به پایان رسید که از 16 فرصت کسب مدال تیم اعزامی کشورمان می تواند به سه مدال دست پیدا کند به گزارش مهر این دوره از رقابتهای قهرمانپخش فیلمهای ایرانی از تلویزیون آذربایجان |اخبار ایران و جهان
پخش فیلمهای ایرانی از تلویزیون آذربایجان کد خبر ۴۴۷۱۶۱ تاریخ انتشار ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۴ - 06 November 2014 تعدادي از شبكههاي تلويزيوني جمهوري آذربايجان به مناسبت ايام محرم و عاشوراي حسيني از يك هفته قبل شروع به نمايش فيلمهاي ايراني نمودند به نوشته جمهوری اسلامی نمايش اين فچند درصد ایرانی ها خانه شخصی دارند |اخبار ایران و جهان
چند درصد ایرانی ها خانه شخصی دارند بانک مرکزی اعلام کرد بررسی نحوه تصرف محل سکونت خانوارها در سال 92 نشان می دهد که 64 4 درصد از خانوارها در مسکن شخصی مالک نشین 25 8 درصد در مسکن اجاری 0 8 درصد در مسکن در برابر خدمت و 9 درصد در مسکن رایگان سکونت داشته اند کد خبر ۴۴۸۸۹۰ تاخانوارهای ایرانی بیشتر چهار نفری هستند |اخبار ایران و جهان
خانوارهای ایرانی بیشتر چهار نفری هستند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد بعد خانوار متوسط تعداد افراد در سال گذشته 3 47 نفر بود که این شاخص نسبت به سال 91 رشد داشته به طوری که خانوارهای چهار نفره با 29 8 درصد بیشترین تعداد از کل خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص داده اندتکذیب حضور دانشمندان هسته ای ایران در سوریه |اخبار ایران و جهان
تکذیب حضور دانشمندان هسته ای ایران در سوریه معاون کنسولی مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه گفت هیچ دانشمند هستهای ایرانی در سوریه حضور نداشته است کد خبر ۴۴۸۹۶۰ تاریخ انتشار ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۲ - 12 November 2014 معاون کنسولی مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وسکوت در برابر طرح ابهامات عجیب درباره سرنوشت تحریمها |اخبار ایران و جهان
سکوت در برابر طرح ابهامات عجیب درباره سرنوشت تحریمها تنها دو هفته مانده به پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع در مذاکرات هستهای برخی رسانههای داخلی در حال طرح ادعاهایی درباره سرنوشت تحریمها هستند که اگر چه غالب آن به روشنی با متن توافق ژنو به عنوان سند راهنمای توا«دیمونا» زیر بُرد دقیقترین موشک ایرانی |اخبار ایران و جهان
دیمونا زیر بُرد دقیقترین موشک ایرانی نمونههای مختلف موشک فاتح با بُردهای 250 تا 300 کیلومتر دارای محموله انفجاری شدید به جرم 500 کیلوگرم است که سرعت آن به 1 5 کیلومتر بر ثانیه میرسد کد خبر ۴۴۹۹۴۰ تاریخ انتشار ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ - 17 November 2014 نمونههای مختلف موشک فادرخواست گوگل از ایرانیها |اخبار ایران و جهان
درخواست گوگل از ایرانیها گوگل قصد دارد با کمک کاربران فارسی زبان سطح کیفی ترجمههای انجام شده در سرویسهای خود از جمله Google Translate را بهبود بخشد کد خبر ۴۴۶۸۳۱ تاریخ انتشار ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۵ - 04 November 2014 گوگل قصد دارد با کمک کاربران فارسی زبان سطح کیفی ترجمههامقاصد بیشترین نخبگان ایرانی مهاجر کجاست؟ |اخبار ایران و جهان
مقاصد بیشترین نخبگان ایرانی مهاجر کجاست قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان این که این بنیاد در حال بررسی آخرین وضعیت خروج نخبگان از کشور است تصریح کرد آخرین آمار از وضعیت خروج نخبگان از کشور تا دو ماه آینده نهایی و اطلاعرسانی خواهد شد کد خبر ۴۴۸۵۶۴ تاریخ انتشار ۲۰ آبان ۱۳۹-