واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور وزیر آموزش و پرورش:داشتن علم و دانش بدون تزکیه برای جامعه مضر است مشهد- ایرنا- مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت : داشتن علم و دانش بدون تزکیه برای جامعه مضر است.
مجتبی ملکی روز چهارشنبه در گردهمایی دبیران کمیته های ستادی و استانی همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش سراسر کشور در مشهد، افزود:اگر فرهنگ دینی و اسلامی به درستی در جامعه اجرا نشود، ضربه سختی به کشور وارد می شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ مبتنی بر دین و قرآن باید اساس فعالیتهای جامعه باشد، تصریح کرد: تعلیم و تربیتی مفید واقع می شود که نظام آن بر پایه مبانی قرآنی و دینی پایه ریزی شده باشد.
ملکی ادامه داد: برای تحقق تحول بنیادی در نظام فعلی آموزش و پرورش باید رویکرد تربیت محور جایگزین دانش محور شود.
دبیر ستاد همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش گفت: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، باید اساس محور تعلیم و تربیت این نظام قرآن و سنت پیامبر باشد که برای تحقق این امر تعامل روحانیون و حوزویان با آموزش و پرورش ضروری است.
ملکی ادامه داد: تعلیم و تربیت امری تدریجی است و نباید با شتاب زدگی آن را از مسیر اصلی خود منحرف ساخت.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه کشور نیز در این نشست گفت: نیازسنجی پژوهشی از گامهای اساسی برای ایجاد تغییر در نظام فعلی آموزش و پرورش است.
حجت الاسلام سید علی عماد با اشاره به طراحی سامانه ملی نیازسنجی پژوهشی در عرصه دین در حوزه علمیه، افزود: با اجرایی شدن این سامانه بسته های تحقیقی در عرصه تعلیم و تربیت بر اساس نیازهای جامعه تعریف و مشخص می شود.
وی بر مشارکت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه برای اجرایی شدن اصولی این طرح تاکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این گردهمایی گفت: بر اساس اسناد بالادستی و تحول بنیادین باید برای تربیت دانش آموزان موقعیت های جدید یادگیری خلق کرد.
سید جواد حسینی اعزام 30 هزار دانش آموز به راهیان نور، برپایی9 هزار جلسه گفتمان دینی، تشکیل کارگاه های عفاف و حجاب، اعتکاف دانش آموزی ، تقویت 540 هیئت دانش آموزی و حضور 11 هزار روحانی در حلقه صالحین بسیج را از برنامه های آموزش و پرورش خراسان رضوی در سال جاری برای خلق موقعیتهای جدید یادگیری عنوان کرد.
وی گفت : برای اینکه دیوارهای آموزش و پرورش برداشته شود باید دستگاه ها توان خودشان را در تعلیم و تربیت به کار ببندند.
همچنین در این گردهمایی پیام مشترک علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور به این نشست قرائت شد.
در بخشی از این پیام آمده است: بدون شک، موفقیت جامعه در عرصه های گوناگون، رهین موفقیت در عرصة فرهنگ است که شاکلة اصلی آن در دورة کودکی و نوجوانی شکل می گیرد، دوره ای که خانواده معظم آموزش و پرورش متکفّل برنامه ریزی و اجرای برنامه های تربیتی و آموزشی آن بر محور اصول و ارزش های اسلامی - انقلابی است.
در بخش دیگر این پیام بیان شده: بی شک، آنچه حرکت مقدّس تعلیم و تربیت را در مسیر صحیح خود یعنی فراهم نمودن زمینة شکوفایی و رشد استعدادهای فطرت الهی انسان قرار می دهد، حرکت قطار آموزش و پرورش بر ریل اهداف، مبانی و اصول وحیانی قرآن و سنّت معصومین علیهم السّلام است که در قالب سیاست های ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین به عنوان میثاق ملی و فصل مشترک آموزش و پرورش و همهء افراد و دستگاه ها تدوین و ابلاغ گردیده است.
در پایان این پیام آمده است: دستیابی به اهداف تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور نیازمند همراهی و همکاری همة ارکان، دستگاه ها و نهادهای تربیتی، فرهنگی و آموزشی است.
هشتمین هم اندیشی دبیران کمیته های ستادی و استانی با حضور 80 کارشناس تربیتی از حوزه های علمیه و آموزش و پرورش سراسر کشور تا 29 آبان در مشهد ادامه دارد.
7505/522
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]