واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قوت گرفتن انتخاب یک وزیر اصولگرا توسط هیات عالی حل اختلاف
بعید نیست در صورت اصرار طرفین کار به هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه حواله شود. این شورا پیش از این نیز در جریان اختلافات میان احمدی نژاد و روسای قوای مقننه و قضاییه ورود کرده بود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز به نقل از افکار، چنانکه انتظار می رفت دانش آشتیانی نتوانست از فیلتر سرسخت بهارستان عبور کند و کار وزارت علوم باردیگر به اما و اگرهای قانونی کشید. در حالی که حتی خوشبین ترین هواداران دولت نیز پیش بینی نمی کردند دانش آشتیانی بتواند از مجلس رای اعتماد بگیرد این سوال باقی است که روحانی با چه تدبیری وی را به مجلس معرفی کرد.
حالا دولت کمتر از ۲۴ ساعت دیگر فرصت دارد تا گزینه جدید را به مجلس معرفی کند و از آنجا که طبیعتاً مراحل معرفی وزیر و تایید ابتدایی مجلس بیش از این ها زمان خواهد برد احتمالاً با اتمام مهلت قانونی سرپرست وزارت علوم سرنوشت این وزارت خانه نیز در هاله ای از ابهام فرو خواهد رفت.
مطابق قانون اساسی سرپرست وزارت خانه تنها مدت ۳ ماه می تواند در این سمت قرار بگیرد و در این مدت دولت باید گزینه ای را برای رای اعتماد به مجلس معرفی کند حال آنکه دولت با معرفی افرادی که نمایندگان از ابتدا مخالفتشان را با آنان ابراز کرده بودند وضعیت را عملاً به بن بست قانونی کشانده است.
چنانکه سید شریف حسینی عضو هیات رئیسه مجلس گفته بود رئیس جمهور از این پس سمت سرپرستی وزارت علوم را بر عهده خواهد گرفت این در حالی است که عباسعلی کدخدایی سخنگوی سابق شورای نگهبان گفته بود از آنجا که مطابق قانون رئیس جمهور نمی تواند دو شغله باشد موضوع سرپرستی وی بر وزارت خانه ها نیز منتفی خواهد بود.
روز گذشته و پس از تعیین تکلیف دانش آشتیانی بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس تصریح کرد که از این پس رئیس جمهور باید با حکم حکومتی مقام معظم رهبری مهلت سرپرستی نجفی را تا معرفی وزیر جدید تمدید کند اما سوال اینجا است که این سرپرستی تا چه زمانی تمدید خواهد شد و چنانچه گزینه بعدی دولت نیز مجدداً نتواند رای اعتماد مجلس را کسب کند در آن صورت تکلیف وزارت خانه چه خواهد شد؟
در مورد سوال نخست باید گفت قانون اساسی در این مورد سکوت کرده و مطابق برخی تحلیل ها هنگامی که قانون اساسی در یک مورد خاص راهکاری را تدارک ندیده شورای نگهبان وظیفه تفسیر را بر عهده خواهد گرفت. چنانکه از قرائن بر می آید شورای نگهبان نیز در نهایت کار وزارت خانه و سرپرستی نجفی را به حکم حکومتی موکول خواهد کرد اما حتی در این صورت نیز تکلیف وزارت علوم مشخص نخواهد شد چرا که تا این لحظه نه مجلس و نه دولت نشانی از عقب نشینی از مواضع پیشین خود بروز نداده اند.
روحانی در جلسه رای اعتماد دانش آشتیانی تاکید کرد از سوی جناح و جریان خاصی برای تعیین وزیر تحت فشار نبوده و به این صورت مسئولیت انتخاب دانش آشتیانی را شخصاً بر عهده گرفت با این اوصاف بعید به نظر می رسد چرخش خاصی در مواضع روحانی برای تعیین وزیر بوجود بیاید. تکلیف مجلس نیز مشخص است. نقوی حسینی روز گذشته در مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور گفت: اگر ۲۰ وزیر دیگر هم با همین خط فکری انتخاب شوند مجلس مخالفت خواهد کرد، به طور طبیعی نیز دانش آشتیانی ۹ رای کمتر از نیلی کسب کرد و نشان داد روند حمایتی از دولت در مجلس رو به کاهش گذاشته است.
بنابراین بعید نیست در صورت اصرار طرفین کار به هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه حواله شود، نهادی که آیت الله هاشمی شاهرودی در راس آن قرار گرفته و افراد دیگری چون حجت الاسلام سيدمحمد حسن ابوترابي (نایب رئیس اول مجلس)، سيدمرتضي نبوي(عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیر مسئول روزنامه اصولگرای رسالت)، عباسعلي کدخدائي (سخنگوی سابق شورای نگهبان) و سيدصمد موسوي خوشدل (از مسئولین حقوقی دفتر مقام معظم رهبری) در آن عضویت دارند.
این شورا پیش از این نیز در جریان اختلافات میان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق و روسای قوای مقننه و قضاییه ورود کرده بود و حالا به نظر می رسد در هفته های پیش رو می تواند گره از کار فروبسته وزارت علوم نیز بگشاید اما حتی در صورت محول شدن کار به این شورا نیز این سوال پیش می آید که آیا در نهایت رئیس جمهور برنده کشمکش با مجلس است و یا با توجه به ترکیب شورا باید منتظر یک وزیر معتدل در رای وزارت علوم بود؟ وزیری که به احتمال زیاد فاصله بسیاری با وزرای معرفی شده توسط حسن روحانی خواهد داشت. 29
۲۸/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]