واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سالانه 40 تن ارده از دشتستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود بوشهر- ایرنا - رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دشتستان گفت: این شهرستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده ارده در جنوب کشور سالانه 40تن ارده به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می کند.
شهسوار قائدی روزچهارشنبه درگفت وگو با ایرنا، افزود: ارده یکی از مشتقات مهم و پرخاصیت دانه روغنی کنجد است که مورد استقبال خوب مردم بویژه جنوبی ها و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وی اضافه کرد: ارده دشتستان به دلیل خاص بودن و کیفیت و مزه بسیار خوب آن علاوه بر مصرف داخلی استان بوشهر و سایر استانهای همجوار نظیر فارس، خوزستان، اصفهان و هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادر می شود.
قائدی ادامه داد: با وجود اینکه از کنجد در موارد متعددی نظیر کارگاه های روغن گیری، حلواسازی و شیرینی سازی استفاده می شود اما بخش عمده کنجد تولیدی دشتستان برای تولید ارده به مصرف می رسد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان گفت: هم اکنون 11کارگاه تولیدی ارده در دشتستان فعال است و از هر یک کیلوگرم کنجد 600 تا 650 گرم ارده تولید می شود.
وی بیان کرد: سابقه تولید ارده در دشتستان که در استان بوشهر خاص این شهرستان است به 150 سال پیش بازمی گردد که برای اولین بار توسط سالم خان زیارتی تولید شد.
قائدی با اشاره به اهمیت و ارزشمند بودن این صنعت به لحاظ غذایی، دارویی، اقتصادی، اشتغال زایی و حوزه صادرات گفت: اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان برای حمایت از توسعه کارگاه های ارده سازی و سایر مشتقات کنجد نظیر حلوا و روغن آن آمادگی دارد.
قائدی افزود: این محصول بویژه در فصل پاییز و زمستان از بازار خوب داخلی و خارجی برخوردار است و برای توسعه فضا و تجهیزات کارگاهی و چند منظوره کردن آن به متقاضیان تسهیلات پرداخت می شود.
رییس اداره تولیدات گیاهی و دامی جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان گفت: ارده یکی از فرآورده های مهم محصول کنجد است که درشهرستان دشتستان کشت و برداشت می شود.
علی رحیمی افزود: دشتستان بزرگترین تولید کننده کنجد در استان بوشهر است که سالانه یکهزارو200 تن کنجد در این شهرستان تولید می شود و عمده کنجد تولیدی شهرستان تبدیل به ارده، روغن کنجد و فرآورده های آن می شود.
وی در باره خاصیت های درمانی و دارویی ارده اظهار کرد: استفاده از این ماده در برطرف کردن قولنج یا گردن گرفتگی، گرفتگی صدا، نرم کننده دستگاه گوارش، معده و روده، کاهش فشار خون بالا، ضد روماتیسم و ناراحتی کیسه صفرا و کاهش دردهای مفصلی بسیار مفید است.
رحیمی، روغن کنجد را نیز یکی دیگر از فرآورده های همراه با تولید ارده عنوان کرد و افزود: روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می شود و بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.
وی بیان کرد: روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطان های خفته در بدن می شود.
رحیمی یادآورشد: کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا، جلوگیری از بروز آب مروارید چشم، جلوگیری از بیماری های مفصلی، انعطاف پذیری مفاصل با ماساژ کردن با روغن کنجد، بهبود سوختگی ها و کاهش دردهای مزمن و گرفتگی عضلات از مهمترین خواص روغن کنجد است.
رحیمی اضافه کرد: ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.
یکی از تولیدکنندگان ارده در شهر برازجان گفت: 35سال است که در این حرفه مشغول فعالیت هستم.
امرالله ذکاوت زاده افزود: روزانه 300 تا 400 کیلوگرم ارده تولید می کنیم چهارنفر به طور مستقیم در این کارگاه مشغول کار هستند که کارهای سفیدکردن، شستشو، تفت دادن و آسیاب کردن را با کمک دستگاه های کوره و آسیاب انجام می دهند.
وی بیان کرد: از این شغل بسیار راضی هستم، درآمد خوبی دارد اما یک کار فصلی و مقطعی در دو فصل پاییز و زمستان انجام می شود، نیازمند حمایت بیشتر برای توسعه کار و چند منظوره کردن آن هستیم.
ذکاوت زاده با اشاره به اینکه دشتستان به عنوان قطب کشاورزی استان است یادآورشد: کنجد یکی از محصولات بسیار با کیفیت این شهرستان است.
شهرستان دشتستان با مرکزیت شهر برازجان قطب اول کشاورزی استان بوشهر است. ک/3
7213/539
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]