واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رایزنی های پرتنش درباره کره شمالی در سازمان ملل متحد خبرگزاری پانا : گفتگوهای پرتنشی روز سه شنبه در سازمان ملل متحد درباره قطعنامه ای که جنایات منتسب به کره شمالی را محکوم می کند، شکل گرفت.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان ساعت 03:19
به گزارش خبرگزاری پانا، در مذاکرات مشاجره آمیزی که روز سه شنبه درباره نقض حقوق بشر در کره شمالی و جنایات منتسب به این کشور در سازمان ملل متحد جریان داشت، کوبا به کمک پیونگ یانگ آمد. اگر قطعنامه ای که در این زمینه درباره کره شمالی تهیه شده است، تصویب شود مقامات پیونگ یانگ باید در دیوان کیفری بین المللی پاسخگوی جنایات بر ضد بشریت باشند. در این نشست پرتنش، نماینده کوبا خواستار ایجاد اصلاحات در قطعنامه پیشنهادی مربوط به کره شمالی شد تا بلکه بتواند بندی را که در آن از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است رژیم کره شمالی را به علت ارتکاب جنایت بر ضد بشریت در دیوان کیفری بین المللی محاکمه کند، حذف کند.
رودولفو رییس رودریگز در کمیسیون مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تاکید کرد این گونه قطعنامه ها که تمام توجه خود را به روی یک کشور خاص مثل کره شمالی متمرکز کرده است، می تواند به ابزاری برای حمله کردن به دیگر کشورها تبدیل شود. وی خواستار آن شد که متن پیشنهادی درباره کره شمالی مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد و یک رویکرد مبتنی بر همکاری در قبال پیونگ یانگ اتخاذ شود.
نمایندگان کشورهای بلاروس، اکوادور، ایران، چین، روسیه، آفریقای جنوبی، ونزوئلا نیز از این درخواست کوبا حمایت و بر ضرورت تلطیف لحن قطعنامه مربوط به کره شمالی تاکید کردند چرا که به نظر آنها متن این قطعنامه از توازن لازم برخوردار نبود.
سین سو هو، نماینده کره شمالی، نیز تاکید کرد پیش نویس قطعنامه مربوط به پیونگ یانگ که اتحادیه اروپا و ژاپن آن را ارائه کرده اند نشان دهنده عدم اعتماد در قبال کره شمالی، تقابل با این کشور و همچنین بی اعتنایی تهیه کنندگان متن پیش نویس قطعنامه به حقوق بشر واقعی است.
با این وجود در رای گیری که در خصوص اصلاح پیش نویس این قطعنامه صورت گرفت، هفتاد و هفت کشور رای مخالف، چهل کشور رای موافق و پنجاه کشور نیز رای ممتنع دادند تا به این ترتیب درخواست اصلاح پیش نویس این قطعنامه رد شود.
پیش نویس قطعنامه ارائه شده برضد کره شمالی که از حمایت بیش از شصت کشور برخوردار است، اساسا بر پایه گزارش چهارصد صفحه ای سازمان ملل متحد که فوریه گذشته درباره این کشور آسیایی منتشر شد، استوار شده است. بازرسان سازمان ملل متحد پس از بررسی ها و تحقیقات گسترده در این گزارش اعلام کردند رژیم کره شمالی مرتکب موارد متعدد نقض حقوق بشر شده است که برای برخی از این موارد نمی توان نمونه ای در جهان معاصر پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بازرسان سازمان ملل متحد به مدت یک سال اطلاعات، شواهد ، اسناد و مدارک متعددی از کره ای های در تبعید جمع آوری کردند. در این گزارش رژیم کره شمالی به زندانی کردن گسترده مخالفان، شکنجه، تجاوز و اعدام خودسرانه آنها متهم شده است.
در این گزارش که تحت سرپرستی مایکل کربی، قاضی استرالیایی، تهیه شده است مسئولیت نقض آشکار حقوق بشر در کره شمالی به بالاترین مسئولان رژیم پیونگ یانگ نسبت داده شده است. قاضی استرالیایی سازمان ملل متحد نقض حقوق بشر در کره شمالی را به جنایت بر ضد بشریت تشبیه کرده است. انتشار این گزارش موجب نارضایتی و خشم شدید مقامات کره شمالی شد و آنها را بر آن داشت تا تلاشهای دیپلماتیک گسترده ای را برای مقابله با این گزارش آغاز کنند. مقامات پیونگ یانگ تلاش کردند سندیت و صحت برخی از بندهای حساس این گزارش را زیر سوال ببرند و مانع از آن شوند که درخواست محاکمه رژیم پیونگ یانگ در دیوان کیفری بین المللی در قطعنامه پیشنهادی بر ضد کره گنجانده شود.
دیپلمات های سازمان ملل متحد می گویند پیش نویس قطعنامه پیشنهادی بر ضد کره شمالی باید یکصد تا یکصد و بیست رای موافق از مجموع یکصد و نود و سه کشور عضو کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد را به دست آورد تا به اجرا گذاشته شود. این قطعنامه در ادامه در ماه دسامبر در کلیت خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار خواهد گرفت و آنجا مشخص خواهد شد که آیا شورای امنیت سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه مزبور، رژیم پیونگ یانگ را در دیوان کیفری بین المللی محاکمه خواهد کرد یا خیر. به احتمال زیاد چین و روسیه که از اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند با چنین سناریویی مخالفت خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]