محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843654620
زاگرس نشينان در سوگ خشکيدن جنگل هاي بلوط
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۵۸ق.ظ)
زاگرس نشينان در سوگ خشکيدن جنگل هاي بلوط گروه استان ها - کرمانشاه
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ کوهستان پهناور «زاگرس» چند ساليست که در سوگ از ميان رفتن بخش هاي وسيعي از جنگل هاي بلوط هاي خويش سياهپوش است و اين رويداد تلخ هر ساله ابعاد وسيع تري به خود مي گيرد. «زاگرس» طي اين سال ها شاهد بلاياي طبيعي و غيرطبيعي فراواني مانند خشكسالى هاى پياپي، هجوم گسترده ريزگردها، گسترش بيمارى ها و آفات درخت، افزايش بي رويه بهره برداري ها، تخريب اراضي جنگلي، فرهنگ نادرست گردشگري و آتش سوزي هاي طبيعي و عمدي و دهها بلاي خانمان سوز ديگر بوده و بخش وسيعي از پوشش جنگلي خويش را از دست داده است. بي گمان وجود اين شرايط ويژه يکي از انگيزه هاي اصلي برگزاري نشست مشترک استانداران منطقه رويشي زاگرس با حضور رييس سازمان جنگل ها و مراتع کشور در ايلام در اواخر هفته گذشته بود. نشستي که به منظور جلوگيري از روند خشکيدگي درختان بلوط در اين استان ها و ارائه تصميم ها و راهکارهاي اجرايي مشترک برگزار شد.
زاگرس نگين سبز ايران
«زاگرس» نامي آشنا براي ساکنان ايران زمين است. رشته کوهي پهناور که از کرانه هاي درياچه وان در ترکيه و مناطق کردنشين شمال عراق آغاز و پس از گذشتن از استان هاي شمال غربي و غربي، تا خوزستان، فارس، کرمان و هرمزگان ادامه مي يابد و با چنين گستره اي، وسيع ترين رويشگاه جنگلي کشور محسوب مي شود. در اين ميان کرمانشاه با 527000 هکتار بيش از 3 درصد از جنگل هاي کشور را در خود جاي داده است و در رتبه دوازدهم کشور قرار گرفته و در ناحيه رويشي زاگرس پس از فارس، لرستان، خوزستان، کهکيلويه و بويراحمد و ايلام رتبه ششم را داراست.
سلسه جبال زاگرس داراي بيش از 4 هزار گونه گياهي و 183 گونه درخت شامل بلوط، بنه، بادام، زبان گنجشک، کيکم، زالزالک و گلابى وحشى است. البته در اين ميان زاگرس وسيعترين و اصليترين رويشگاه درخت بلوط است و حدود 70 درصد از گونه هاي جنگلي اين کوهستان بزرگ را درختان بلوط تشکيل مي دهند. قدمت اين جنگل ها به 5500 سال پيش بازمي گردد و ايجاد و گسترش آن ها به خاطربارندگي هاي ناشي از استقرار سيستم مديترانه اي و درياي سياه بوده است. علاوه بر اين زاگرس همچنين 30 درصد جمعيت دامي و 80 درصد عشاير مولد کشور را در خود جاي داده است.
جنگل هاي زاگرس مزاياي بسياري نيز براي منطقه دارند. اين پوشش گسترده جنگلي نقش مهمي در شکل گيري يک هواي معتدل در اين منطقه ايفا مي کنند و همچون مانعي در مقابل عبور سريع ابرها عمل کرده و باعث افزايش بارندگي ميشوند. همچنين اين جنگل ها از آسيب بادهاي سخت ميکاهند و هواي پيرامون خويش را پاک ميکنند.
وجود پوشش گياهى مرتعى و جنگلى و بارانهاى مناسب باعث شده تا زاگرس با تغذيه سفره هاى آب زيرزمينى، منشاء پيدايش بسيارى از رودخانه هاى بزرگ و كوچك و چشمه سارها باشد و حدود 40 درصد از آب كشور را تأمين نمايد.
جنگل هايي که خيلي سريع در حال تخريب هستند
واقعيت تلخ اينجاست که جنگل هاي زاگرس با همه عظمت و زيبايي شان، به سرعت در حال تخريب و نابودي هستند. وقوع خشكسالى هاى پياپي تنه درختان را رنجور کرده و هجوم سنگين ريزگردها راه تنفس را بر آن ها بسته است. از بد حادثه چند ساليست که آفات و بيمارى هاي درختي نيز اين جنگل هاي وسيع را به تسخير خويش درآورده است، به گونه اي که بر اساس آخرين آمار و بررسي ها بيش از يک ميليون هکتار از سطح جنگل هاي زاگرس تاکنون براثر بيماري زوال بلوط خشکيده، يا در معرض خشکيدگي است.
اما در اين ميان انسان ها نيز نقشي تمام عيار در تخريب جنگل هاي زاگرس داشته اند. عواملي مانند افزايش جمعيت ساکنين مناطق جنگلي و حاشيه آن ها يکي از عوامل مهم تخريب جنگل ها بوده است. فقر معيشتى اين جوامع محلى زمينه ساز ميل شديد آن ها به بهره بردارى بي رويه از عرصه هاى جنگلى براى تأمين و فروش سوخت و علوفه، گسترش فعاليت دامدارى و تخريب اراضى جنگلى به منظور کشت ديم شده است. همچنين بايد عوامل ديگري مانند فرهنگ نادرست گردشگرى در طبيعت، توسعه معادن، توسعه راه هاي ارتباطي و آتش سوزى هاى عمدى از ديگر عوامل انساني مؤثر را به ديگر عوامل موثر در تخريب جنگل هاى زاگرس افزود.
درد بلوط هاي زاگرس کمتر از درد درياچه اروميه نيست
آنچه که طي اين سال ها در «زاگرس» رخ داده فاجعه کوچکي نيست. ابعاد اين رويداد آنقدر تلخ و ناگوار است که رييس جمهور در سفر بهار امسالش به استان ايلام پس از بازديد از جنگلهاي خشکيده بلوط جمله اي به زبان آورد که نشان از عمق فاجعه مي داد: درد درختان بلوط کمتر از درد درياچه اروميه نيست.
روحاني ادامه داد: جنگلهاي زاگرس با معضل خشکيدگي روبرو شدهاند و اين معضل که از سال ٨٧ آغاز شده و از آن زمان تاکنون بخش بزرگي از جنگلهاي زاگرس را فرا گرفته است.
رييس جمهوري در اين سفر بر ضرورت تلاش همه دستگاههاي ذيربط براي جلوگيري از توسعه و گسترش پديده خشکيدگي جنگلهاي بلوط زاگرس و تلاش در راستاي احياي اين جنگلها تأکيد کرد. تاکيدي که ثمره آن برگزاري اين نشست مشترک استانداران منطقه رويشي زاگرس با حضور رييس سازمان جنگل ها و مراتع کشور بود.
در اين نشست که آخر هفته گذشته با حضور استانداران 12 استان زاگرس نشين کشور و مديران ارشد منابع طبيعي برگزار شد، معاون وزير و رئيس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري کشور به عنوان عالي ترين مقام حاضر در اين نشست خطاب به حاضران گفت: مانند جوامع انساني که همه ي نسل ها در يک زمان وجود دارند، جنگل ها نيز بايد از وجود تمام نسل ها بهره ببرند تا جايگزيني درخت ها شکل بگيرد ولي متأسفانه تاکنون زايش جديدي در اين جنگل ها مشاهده نمي شود. اين مشکل ناشي از بهره برداري بي رويه و استفاده نادرست از جنگل است که آن را از شکل طبيعي خود خارج نموده و آينده ي آن را مبهم نموده است.
جلالي در پايان خاطرنشان ساخت: اگر اقدامات موثري در اين زمينه صورت نگيرد آينده خوبي را براي اين جنگل ها نمي توان انتظار داشت.
در ادامه اين نشست استاندار کرمانشاه نيز با تاکيد بر اين نکته که بايد همه تلاش کنيم تا روند زوال جنگل هاي زاگرس متوقف شود، در دنباله سخنانش اظهار داشت: روند حفاظت از منابع طبيعي ارشمندي هچمون جنگل ها را بايستي از دهياري ها، بخشداري ها، شهرستان ها و حريم شهرها، با به کار گيري يک مديريت جدي آغاز کرد؛ به نحوي که ضمن حفاظت، حمايت و احياء منابع طبيعي، از اين دارايي هاي خدادادي در راستاي سرمايه گذاري و اشتغال استفاده کرد.
استاندار کرمانشاه همچنين در اين نشست توانمندسازي جوامع محلي از طريق مشارکت در پروژه هاي بين المللي همچون مناريد (بهبود معيشت روستاييان با حفظ و احياء جنگل ها و مراتع)، توسعه کشت گياهان دارويي و ايجاد زنجيره هاي ارزش افزوده را به عنوان يک پيشنهاد به حاضرين ارايه کرد.
در بخش ديگري از اين نشست استاندار ايلام به عنوان ميزبان نشست استانداران حوزه رويشي زاگرس نيز طي سخناني تغيير اقليم منطقه زاگرس را مولود تخريب جنگل ها، خشکسالي و مشکلات زيست محيطي چندسال گذشته دانست و افزود: ايجاد يک کمربند سبز مرزي با همکاري استان هاي هم مرز با کشور عراق مي تواند از تخريب جنگل هاي بلوط زاگرس جلوگيري کند؛ يک نوار سبز مرزي که حافظي براي جنگل هاي بلوط داخل کشور باشد.
حاصل اين نشست امضاي تفاهمنامه اي فيمابين استانداريهاي منطقه رويشي زاگرس و سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور در راستاي دستيابي به ايجاد هماهنگي، همافزايي و توسعه همکاري همهجانبه جهت توقف روند زوال جنگلهاي زاگرس و دستيابي به توسعه پايدار منابع طبيعي زاگرس بود. در بخشي از متن اين تفاهم نامه آمده است: تغييرات اقليمي و مخاطرات محيط زيستي و دخالت غير اصولي انسان در بهره برداري بيش از حد توان اکولوژيک از سرزمين و نگراني از عوامل تهديد و تخريب منابع طبيعي درمنطقه زاگرس به علت بهره برداري غيراصولي و شناخت، پيشگيري و کنترل عوامل تهديد منابع طبيعي و تلاش براي حفظ، احيا، توسعه و بهره برداري پايدار از اين منابع، همکاري همه جانبه تمام دستگاه ها و مشارکت مردم را مي طلبد.
نجات زاگرس نجات زندگي
هرچند برگزاري اين نشست و امضاي تفاهمنامه مشترک حرکتي قبل تقدير در راستاي مقابله با روند روبه گسترش تخريب جنگل هاي زاگرس محسوب مي شود، ولي ابعاد اين فاجعه آنقدر گسترده است که مهار آن نيازمند همکاري گسترده مسئولان ارشد کشور و دستگاه ها و نهادهاي دولتي است. واقعيت اين است که نفس هاي زاگرس به شماره افتاده است و کوهستان سرسبزي که زماني خود زندگي بخش بود حال خود سخت محتاج فرصتي دوباره براي ادامه حيات است. و در اين ميان غم بزرگ تر اين است که خود زاگرس نشينان نه تنها اين بحران را جدي تلقي نکرده اند بلکه خود از دشمنان اصلي اين منبع زندگي بخش زيست بوم کهن خويش هستند.
بهزاد خالوندي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
معضل ذغال گیری از بلوط های زاگرس/ جنگلهایی که تبدیل به قبرستان شدند -
اصلانی در کارگروه مخاطرات زیست محیطی مطرح کرد معضل ذغال گیری از بلوط های زاگرس جنگلهایی که تبدیل به قبرستان شدند خرم آباد - خبرگزاری مهر معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به معضل ذغالگیری از جنگلهای بلوط لرستان گفت فرهنگ سازی بهره برداری مناسب از محیط زیستاحیای جنگل های بلوط ایلام رضایت استانداران زاگرس نشین را به دنبال داشت
احیای جنگل های بلوط ایلام رضایت استانداران زاگرس نشین را به دنبال داشت ایلام - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت اقدام های این اداره برای احیای جنگل های بلوط استان رضایت استانداران 12 استان زاگرس نشین را به همراه داشت خیرالله آذرکردار روز شنبه در گفت و گو با خبفارس گزارش میدهد «زاگرسنشینان» و حفظ اصالت فرهنگ «کردی» در پیچ و خم تاریخ
فارس گزارش میدهدزاگرسنشینان و حفظ اصالت فرهنگ کردی در پیچ و خم تاریخکرمانشاهیان مردمان دیار زاگرس در پیچ و خم تاریخ و هجمه فرهنگی دشمنان فرهنگ اصیل کردی را از گزند آسیبها حفظ کردهاند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه وقتی بخواهند هویت یک جامعه را بگیرند کافی است فرهنگآغاز زوال گونههای جنگلی زاگرس |اخبار ایران و جهان
آغاز زوال گونههای جنگلی زاگرس کد خبر ۴۴۷۸۲۱ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۶ - 08 November 2014 مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت شروع زوال گونههای جنگلی و مرتعی در زاگرس زنگ خطری جدی برای این اکوسیستم منحصر به فرد است به گزارش ایسنا شهرام احمدی منطقه چهارمحالسالانه ۷ هزار هکتار از جنگلهای لرستان ذغال می شود/ کشف ۱۴ تن ذغال بلوط طی امسال -
بهاروندی به مهر اعلام کرد سالانه ۷ هزار هکتار از جنگلهای لرستان ذغال می شود کشف ۱۴ تن ذغال بلوط طی امسال خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از کشف ۱۴ تن ذغال بلوط در این استان خبر داد مهرداد بهاروندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت طی شش ماه نخگازرسانی به ۴۱ درصد از مناطق روستایی استان ایلام/ گاز رسانی به روستاها، صیانت از جنگلهای زاگرس است -
گزارش خبری گازرسانی به ۴۱ درصد از مناطق روستایی استان ایلام گاز رسانی به روستاها صیانت از جنگلهای زاگرس است ایلام - خبرگزاری مهر گاز رسانی به ۴۱ درصد از روستاهای استان ایلام باعث شده علاوه بر ارائه خدمات به روستاییان از جنگلها زاگرس که مورد استفاده زندگی مردم روستاها بودند صعوامل روند رو به زوال جنگلهای زاگرس
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اسلام آبادغرب معتقد است خشکسالیهای پی در پی چرای بی رویه دام قطع درختان فرسایش خاک بروز پدیده ریزگردها و عواملی هستند که در کنار سن زیاد جنگلهای زاگرس روند رو به زوال آنها را رقم زدهاند علی شهبازی در گفت و گو بکار بدون مطالعه و کارشناسی در خصوص احیا جنگل های بلوط انجام نمی شود
استاندار لرستان کار بدون مطالعه و کارشناسی در خصوص احیا جنگل های بلوط انجام نمی شود خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت با توجه به میزان و سختی اعتبار احیا جنگل های بلوط استان هیچ اقدامی در این راستا بدون هماهنگی مطالعه و کار کارشناسی انجام نخواهد شد به گزارش ایرنا هوشنگپیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده/ تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه
مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه خبرداد پیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت قطع درختان بلوط جنگل پاوه به مراجع قانونی اعلام شده و محیط زیست منتظر حکم قضایی برای متخلفان اس18 هزار از جنگلهای زاگرس در ایلام احیاء میشود
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت از مجموع 25 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده برای احیای جنگلهای زاگرس 7 5 میلیارد تومان به ایلام اختصاص داده شده است مهندس حجتالله فتحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطاختصاص 590 ميليارد ريال اعتبار براي احياي جنگل هاي زاگرس
۲۱ آبان ۱۳۹۳ ۱۲ ۲ب ظ اختصاص 590 ميليارد ريال اعتبار براي احياي جنگل هاي زاگرس رييس سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري کشور از مهار خشکيدگي درختان در جنگل هاي زاگرس خبر داد و گفت 590 ميليارد ريال اعتبار براي احياي اين جنگل ها اختصاص يافته است به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روا۱۰۰ هزار هکتار جنگل بلوط ایلام در معرض نابودی
۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۲ ۰۵ ۱۷کد خبر ۱۰۶۱۷۱۰۰ هزار هکتار جنگل بلوط ایلام در معرض نابودی۱۰۰ هزار هکتار از انبوه جنگل های زیبای بلوط غرب رشته کوه زاگرس در استان ایلام که روزگاری مایه نشاط و سرسبزی بود اکنون به سبب آنچه جنگل شناسان تغییرات اقلیمی خشکسالی های پی در پی و نفوذ ریزگردهگردهمایی استانداران حوزه زاگرس برای نجات بلوط
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۹ مدیرکل روابط عمومی استانداری ایلام از برگزاری اولین نشست استانداران زاگرسنشین برای رفع بحران خشکیدگی بلوط در ایلام خبرداد بهمن جلیلیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهارکرد با توجه به تأکید رئیسجمهور در سفر اردامضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگل
امضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگل خبرگزاری پانا تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرش با سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور امروز در استان ایلام با حضور استانداران ۱۲ استان ناحیه رویشی زاگرس و رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیبیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شد
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شد خبرگزاری پانا معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 1 13 میلیون هکتار جنگل زاگرسی دچار خشکیدگی بلوط شده است گفت براساس نظر سازمان بینالمللی فائو طی سالها آنقدر از جنگلهای زاگرسی بهنشست مشترک استانداران حوزه رویشی زاگرس با سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام برگزار شد -
نشست مشترک استانداران حوزه رویشی زاگرس با سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام برگزار شد ایلام - خبرگزاری مهر با حضور مسئولان ارشد کشوری نشست مشترک استانداران حوزه رویشی زاگرس با سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر در این نششت که صبح پنجشنبه در مراهکارهای علمی و عملی مقابله با خشکیدگی درختان بلوط زاگرس بررسی میشود -
در نشست استانداران و مدیران منابع طبیعی ۱۲ استان کشور راهکارهای علمی و عملی مقابله با خشکیدگی درختان بلوط زاگرس بررسی میشود ایلام - خبرگزاری مهر مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام گفت مقابله با خشکیدگی درختان بلوط زاگرس مهمترین هدف برگزای نشست استانداران و مدیران منابع طبیعی ۱۲-
گوناگون
پربازدیدترینها