تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842284813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید روز افزون پسمان جامد با توسعه زندگی امروزی گره خورده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس شبکه بهداشت ری: تولید روز افزون پسمان جامد با توسعه زندگی امروزی گره خورده است شهرری- ایرنا- کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: متاسفانه با رشد و توسعه زندگی امروزی در شهرها و حتی روستا ها، تولید روز افزون پسماند جامد در جامعه نیز گسترش یافته است.


"کاوه خیرخواه رحیم آباد" روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: رشد صنایع درگرو پیشرفت فناوری، از یک سو و پیشروی انسان به استاندارد سازی در سطوح زندگی خویش و نیزعدم کیفیت لازم محصولات در جوامع امروزی از سوی دیگر، همه و همه به تولید بیش از حد پسماند جامد در جهان کمک می کند.
وی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست است درهمین رابطه به بررسی مقایسه ای عملکرد تصفیه پیشرفته شیرابه سیستم راکتور غشایی (MBR) با فرآیندهای دو مرحله ای - ترکیبی فیلتراسیون هوازی (BAF) و بی هوازی بیولوژیکی فنتون (BANF) پرداخته، افزود: دفن بهداشتی زباله یکی از روش های ابتدایی دفع مواد زائد جامد بحساب می آید.
خیرخواه رحیم آباد تصریح کرد: شیرابه تولید شده از اماکن دفن زباله، دارای سم های حاد و مزمن است و این شیرابه حاصل از محل های دفن قدیمی زباله شهری معمولا دارای غلظت بالای COD (mg/l50000-1000) و حاوی مواد آلی است که از لحاظ بیولوژیکی مقاوم بوده و دارای شاخص تجزیه پذیری زیستی پایین (3/0<) و مقادیر قابل توجهی آمونیاک تا بیش از mg/l 2000 است.
وی بیان داشت: تصفیه بیولوژیکی، متداول ترین فناوری برای تصفیه شیرابه است و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. با این وجود، به علت وجود ترکیبات مقاوم و آمونیاکی در شیرابه، نسبت کربن به نیتروژن (C/N) معمولا خیلی پایین است در نتیجه، پساب حاصل از تصفیه شامل غلظت بالایی COD و نیتروژن کل (TN) مقاوم می باشد که بیشتر به شکل نیترات (NO3) دیده می شود.
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت ری افزود: فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته(AOPs) به عنوان گزینه های متداول تصفیه برای فاضلاب حاوی ترکیبات مقاوم شناخته می شوند.
خیرخواه رحیم اباد تصریح کرد: واکنشگر (معرف) فنتون یکی از مقرون به صرفه ترین AOPs برای تصفیه شیرابه لندفیل های زباله بحساب می آید ، زیرا این واکنشگر راندمان حذف بالایی برای رنگ و COD دارد. علاوه براین بکارگیری واکنشگرهای فنتون نسبتا ایمن و آسان می باشند.
وی گفت: فنتون آلاینده های آلی را با تشکیل رادیکال های هیدروکسیل تجزیه می کند. فیلترهوازی بیولوژیکی (BAF)، همانند رآکتورهای زیستی معمولا برای تصفیه بیولوژیکی ثانویه ترکیبات مورد استفاده قرار می گیرد. فیلترهای هوازی زیستی بار هیدرولیکی و آلی بالایی را تامین می کنند وغلظت زیست توده بالاتری را نسبت به سامانه های متداول فعال سازی رشد معلق و فیلترهای چکنده حفظ می کند.
این کارشناس ارشد محیط زیست، افزود: فنتون ها می توانند برای حذف زیر لایه های کربن دار، TN، NH3-N و جامدات معلق (SS) طراحی شوند. شرایط بی هوازی برای دنیتر -یفیکاسیون نیترات ها در حذف بیولوژیکی نیتروژن لازم است. فیلتر بی هوازی بیولوژیکی (BANF) نیز همانند BAF برمبنای غیر فعال سازی حرکت میکروارگانیسم ها در محیط واسطه می باشند، زیرا این نوع رآکتور به آسانی با محیط و تغییر جریان ورودی، تطابق ایجاد می کند.
خیرخواه رحیم آباد اظهارداشت: امروزه بیوراکتورهای غشایی (MBRs) به طور گسترده در صنایع تصفیه فاضلاب استفاده می شوند که عمدتا به دلیل دستیابی به پساب با کیفیت در فرآیندهای متداول لجن فعال، اغلب با مشکلات عدیده ای مواجه است.
وی با بیان اینکه تصفیه شیرابه در محل دفن زباله (LFL)، بالاخص پالایش شیرابه های کهنه، استفاده از فرآیندهای بیولوژیکی متداول بسیار دشوار است ، تصریح کرد: به همین منظور، رآکتور زیستی غشایی (MBR) گزینه مطلوبی به شمار می رود.
کارشناس شبکه بهداشت ری گفت: فناوری رآکتور زیستی غشایی (MBR)، که یک فرآیند تصفیه پیشرفته زیستی می باشد و جایگزین کلاریفایر ثانویه معمولی در فرآیند لجن فعال با یک واحد جداسازی غشایی است، به عنوان یک گزینه مناسب تلقی می شود.
خیرخواه رحیم آبادی افزود: این رآکتورها بخصوص در تصفیه شیرابه های کهنه بسیار مفید می باشند. از مزایای سیستم MBR می توان به غلظت بالاتر جامدات معلق مایع مخلوط (MLSS)، تولید کمتر لجن مازاد و تولید پساب با کیفیت بسیار بالا جهت استفاده مجدد ، اشاره کرد.
وی گفت: سیستم MBR به دلیل عدم نیاز به تانک ته نشینی فضای کمتری را اشغال کرده و به همین جهت،غلظت جرم سلولی در آن افزایش می یابد. برخلاف سیستم لجن فعال متداول، سیستم MBR توانایی نگه داری کامل جرم سلولی درفیلترهای غشایی را دارا است، که این امر سبب افزایش زمان ماند جامدات (SRT) مستقل از زمان ماندهیدرولیکی (HRT) خواهد شد.
دارنده کارشناسی ارشد محیط زیست بیان داشت: مقادیر بالای SRT منجر به افزایش غلظت لجن، بارآلی ورودی و تجزیه آلاینده ها شده که به نوبه خود سبب تقویت رشد میکروار- گانیسم ها با نرخ رشد کم و در نتیجه افزایش راندمان تصفیه خواهد شد.
خیرخواه رحیم آبادی گفت: راکتورهای زیستی غشائی، همچنین امکان حذف (75 درصد یا بیشتر) اکسیژن خواهی شیمیایی (COD) را نیز فراهم می کند. این رآکتورها همچنین نشان داده اند که در حذف آلاینده های ریزنمود Microscopic pollutants)) نیز مؤثر می باشد.
وی افزود: محیط آزمایشی ایجاد شده، جهت تصفیه پیشرفته شیرابه مشتمل بر فرآیندهای ترکیبی واحدهای فیلتراسون بیهوازی بیولوژیکی (BANF) و فیلتراسیون هوازی بیولوژیکی (BAF) برای حذف بیشتر COD، TN و آمونیوم پس از تصفیه لجن فعال شیرابه بکار گرفته شد. اکسیداسیون فنتون تصفیه مرحله 1 و 2 به ترتیب در دو رآکتور با جریان پیوسته در حجم های m3 103 و m3 67 انجام شد.
کارشناس بهداشت شبکه بهداشت ری گفت: پیش شرط اندازه گیری شیرابه، اختلاط فنتون، اسید سولفوریک و هیدروکسید سدیم(NaOH)، پیش از افزودن به جریان است. حسگرهای pH برای تأمین pH ثابت (4- 3) در رآکتورها بوسیله افزودن اسید سولفوریک، مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: حذف بیولوژیکی نیتروژن همانند یک فرآیند موثر، ساده و اقتصادی، معمولا به سایر روشهای فیزیکوشیمیایی ترجیح داده می شود. با این وجود، مشخص شده است که غلظت های بالای آمونیاک نمی تواند به آسانی توسط تصفیه های متداول بیولوژیکی تصفیه شود.
خیرخواه رحیم آباد با بیان اینکه غلظت های بالای آمونیاک، که در فاضلاب های خیلی مقاوم به وفور وجود دارد، می تواند مانع نیتریفیکاسیون شود،افزود: درواقع، غلظت بالای نیتروژن آمونیاکی در شیرابه کهنه محل دفن زباله نگرانی های خاصی را بدنبال دارد، زیرا این پارامتر می تواند فعالیت میکروبی را کاهش داده، شستشوی بیوماس را افزایش داده و نرخ نیتریفیکاسیون را در سیستم های زیستی معمولی کاهش دهد.
این کارشناس شبکه بهداشت بیان داشت: بنظر می رسد که عملیات مدرن تمایل به استفاده از هوادهی متناوب برای دستیابی به شرایط بی اکسیژن و هوازی بطور متناوب را در یک رآکتور منفرد می باشد. اخیرا، وجود فراگیر ریزآلاینده هایی مانند: ترکیبات درون ریز تجزیه کننده (EDCs)، تولیدات دارویی و مراقبت های فردی (PPCPs)، و آلاینده های آلی پایدار (POPs) در محیط زیست آبی و اثرات مضر بالقوه آنها بر سلامت حیات وحش و انسان، توجه بین المللی را از جامعه علمی، متخصصان محیط زیست و همچنین عموم مردم بخود جلب کرده است.
وی گفت: شیرابه حاصل محل دفن زباله شهری حاوی ترکیبات آلی تجزیه ناپذیر یا XOC ناشی از محصولات خطرناک خانگی مانند آفت کش ها، PPCP، رنگ ها، شوینده ها و غیره می باشند، همچنین شامل مواد آلی معلق و محلول طبیعی نیز است.
این کارشناس بهداشت محیط اظهارداشت: وجود ترکیبات آلی تجزیه ناپذیر مانند هیدروکربن های معطر (بنزن، تولوئن)، هیدروکربن های هالوژنه ( تری کلروایتلن، دی کلرو اتان)، داروها (پروپیفنازون، ایبوپروفن) و آفت کش ها (آترازین، سیمازین) به طور گسترده ای در شیرابه پسماندهای جامد شهری گزارش شده است.
خیرخواه رحیم آباد افزود: از نظر ریسک های اکولوژیکی بالقوه مرتبط با این ترکیبات و محدودیت های فرآیندهای CAS، احتمالات MBR ها درخصوص حذف ریزآلاینده ها از فاضلاب توجه چشمگیری را در سال های اخیر به خود معطوف کرده است.
1417/1724


27/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن