واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واردات بنزین به داخل کشور دست چه کسی است؟
تا کنون پشت پرده ای از وارد کننده های نفتی از سوی کسی اعلام نشده است، ما نیز در کمیسیون انرژی و در خود وزارت خانه حساسیت زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد تا اگر کسانی مانع از از پیشرفت در یک قسمت به خاطر منافع شخصی خود هستند ممانعت گردد.
کد خبر: ۴۵۰۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۴ - 17 November 2014
در دو دهه گذشته در زمينه توسعه تكنولوژي موتورهاي ديزل و در نتيجه خودروهاي سواري ديزلی تحولات شگرفي به وقوع پيوسته است كه خودروهاي سواري ديزلی امروزي را از نسل هاي قبلي متفاوت کرده است. توان بيشتر، اندازة كوچكتر، راندمان بيشتر، آلودگي و مصرف سوخت كمتر، طول عمر بيشتر و فاصله طولاني بين تعميرات، بر جذابيت خودروهاي سواري ديزل افزوده و خودروسازان و مردم را به توليد و مصرف آنها ترغيب کرده است.
به گزارش «تابناک»، تكنولوژي هاي تهيه سوخت مناسب واحتراق رقيق سوز موجب شده است تا قابليت پوشش استانداردهاي آلودگي خودروهاي سواري ديزل، از خودروهاي سواري بنزيني مشابه بهتر شود. با پيشرفت موتورهاي ديزل در زمينه هاي مختلف از جمله سيستم سوخت رساني مناسب و سرو صداي کمتر، کاربرد اين موتورها در خودروهاي سواري نيز گسترش يافته است. خودروهاي ديزلي از نظر مصرف سوخت، كاهش آلودگي هوا و گشتاور بيشتر، نسبت به موتورهاي بنزيني برتري دارند. موتورهاي ديزلي و استفاده آن در خودروهاي سواري هم اكنون در دنيا با اقبال عمومي مواجه شده است.
شايد مهمترين عامل استفاده از خودروهاي ديزلي، كاهش30 درصدي مصرف سوخت و مزاياي زيست محيطي آنها است. خودروهاي ديزلي حدود 20درصد، گشتاور بهتري نسبت به موتورهاي بنزيني دارند و در این موتورها میزان آلودگي گازهاي CO2 و CO 25 و 30 درصد کمتر است.
خودروهاي ديزلي، شتاب گیری بيشتري نسبت به موتور بنزيني دارند. در سرعت پايين (زير 80 كيلومتر) شتاب ديزل بيشتر از بنزين و در سرعت بالا شتاب موتورهاي بنزيني بيشتر است. بازده حرارتي برای موتورهاي بنزيني، حدود 24 درصد و برای موتورهاي ديزلي بيش از 42 درصد است. در گذشته تكنولوژي ضعيف و ميزان گوگرد بالاي سوخت ديزل، استفاده از موتورهاي ديزلي در خودروي سواري را با مشكل مواجه كرده بود، ولي امروزه به دليل توسعه تكنولوژي، این مسئله حل شده است.
اما در کشور ایران به دلیل برخی از مسائل تا کنون این اتفاق روی نداده است و هنوز صنایع تولیدی داخل به غیر از تحرکات جزئی هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نداشته اند، دلایل گوناگونی برای این کار مطرح شده است و عده ای بر این اعتقاد هستند که سود حاصل از واردات بنزین باعث شده است تا مافیای واردات، مانع دیزلی شدن خودرو ها شود.
برخی ها نیز بر این ادعا هستند که کسی غیر از خود دولت نمی تواند بنزین را وارد کشور کند و نبود تکنولژی لازم در این زمینه عامل اصلی در انجام این کار است، اما به هر حال تا کنون واردات بنزین و نحوه ورود این کالای با ارزش به داخل کشور توسط هیچ یک از دولت ها به صورت کامل شفاف سازی نشده است.
علی مروی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع می گوید: ما در مورد مصرف سوخت و بهینه سازی آن به دنبال موضوعاتی مانند دیزلی کردن خودرو ها هستیم و در بند (ب) تبصره 13 قانون بودجه نیز مجوز هایی برای بهینه سازی مصرف سوخت صادر شده است، اصلاح مصرف سوخت هم که شامل گاز سوز کردن و دیزلی کردن نیز می شود.
وی در خصوص دستهای پشت پرده ای که اجازه دیزلی کردن خودرو ها را نمی دهند نیز گفت: در حال حاضر وزیر نفت و وزیر صنعت به صورت جدی بحث سوخت را دنبال می کنند و پیشنهادات خود را نیز آماده کرده اند.
وی گقت: تا کنون پشت پرده ای از وارد کننده های نفتی از سوی کسی اعلام نشده است، ما نیز در کمیسیون انرژی و در خود وزارت خانه حساسیت زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد تا اگر کسانی مانع از از پیشرفت در یک قسمت به خاطر منافع شخصی خود هستند ممانعت گردد.
این نماینده گفت: من از مدیر بین اللملل وزارت نفت سوال کردم که بنزین را چه کسی وارد کشور می کند، وی به من اعلام کرد هیچ ایرانی در واردات بنزین دخالت ندارد و مبادی کاملا مشخص هست، در مبدا کارشناسان بین المللی با سازمان استاندارد ما این ها را نمونه برداری می کنند و کیفیت مشخص می شود.
وی گفت: کانال خرید بنزین شخصی نیست، البته من سیستم اطلاعاتی ندارم تا ارزیابی کنم که ایا این حرفها صحت دارد یا نه و به آن اعتماد می کنم، حالا اگر غیر ازین باشد ما از آن بی خبریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]