تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820438008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آماری ناراحت‌کننده از تک فرزند خانواده‌‌ی تهرانی‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آماری ناراحت‌کننده از تک فرزند خانواده‌‌ی تهرانی‌ها
مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت یکی از چالش‌های کاهش نرخ باروری را افزایش سن ازدواج دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 11 میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داریم که سن باروری آنان در حال گذشت است بنابراین دومین چالش ما در این حوزه تاخیر در سن ازدواج است.
به گزارش نامه نیوز، محمداسماعیل مطلق در حاشیه نشست «ارتقاء نرخ باروری کلی» که در مشهد برگزار شد، عنوان کرد: در کشور استان‌هایی وجود دارد که طبق بررسی‌ها پیر محسوب می‌شوند و راهکار برون‌رفت از این مساله افزایش ازدواج و کاهش طلاق است.

وی اظهار کرد: ابلاغ سیاست‌های نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری نتیجه جلسات دانشمندان و اساتید است که به مسائلی مانند ارتقاء، پویایی و بالندگی جمعیت، رفع موانع ازدواج،‌ افزایش فرزندآوری، حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی در تامین هزینه‌های زندگی و … اختصاص می‌یابد.

مطلق افزود: در حال حاضر حدود شش میلیون سالمند در کشور وجود دارد که باید مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرند نه اینکه به دید ترحم نگریسته شوند.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص چالش‌های موجود در زمینه فرزندآوری اظهار کرد: باروری کلی به معنی متوسط تعداد فرزندی است که یک زن در طول دوران باروری خود به دنیا می‌آورد و برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت این میزان باید حداقل به 2.1 درصد برسد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ باروری در سال 71 که سال تصویب قانون تنظیم خانواده بود به 3.3 درصد و در سال 80 به سطح جانشینی رسید اما در سال گذشته، 6.7 درصد بوده است، در استان‌های سیستان‌و‎‌بلوچستان و هرمزگان میزان باروری از سطح جایگزینی بیشتر است اما میزان باروری‌ سایر استان‌ها از سطح جانشینی کمتر است.

سن باروری 11 میلیون جوان در حال گذشت است

مطلق یکی از چالش‌های کاهش نرخ باروری را افزایش سن ازدواج دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 11 میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داریم که سن باروری آنان در حال گذشت است بنابراین دومین چالش ما در این حوزه تاخیر در سن ازدواج است.

وی با بیان اینکه آمار ازدواج در سال 92 نسبت به سال 91 حدود 60 هزار مورد کاهش داشته است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌کنیم که این آمار در سال جاری نیز کاهش یابد.

مطلق از طلاق به عنوان یکی دیگر از چالش‌های موجود در زمینه باروری نام برد و افزود: در سال 90 نسبت ازدواج به طلاق در کشور 6.1 درصد بوده است به این معنا که به ازای هر شش ازدواج یک طلاق ثبت شد و این شاخص در مدت هفت سال 38 درصد کاهش یافته است که این امر نشان می‌دهد رشد طلاق بیشتر از رشد تعداد ازدواج‌هاست.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت یادآور شد: سال گذشته نسبت ازدواج به طلاق در کشور 5.1 درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 91، 16 طلاق در هر ساعت رخ داده که این رقم در سال گذشته به 18 طلاق در ساعت رسیده است.

مطلق اظهار کرد: 80 درصد طلاق‌ها زیر سن 30 سال، 14.2 درصد طلاق‌ها مربوط به یک سال اول زندگی و 50 درصد طلاق‌ها مربوط به پنج سال اول زندگی است.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، ‌خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: چالش بعدی این است که زمان ازدواج تا فرزند‌آوری تاخیر دارد، یعنی فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول 3.5 سال و فاصله فرزند اول تا دوم پنج سال و چهار ماه است.

تک‌فرزندی منجر به افسردگی کودک در آینده می‌شود

وی با اشاره به اینکه معضل تک‌فرزندی در حال حاضر گریبان‌گیر کشور ما شده است، ادامه داد: در بررسی‌هایی که در تهران انجام شده 35.4 افراد دارای یک فرزند بوده‌اند؛ در مردان بیکار تک‌فرزندی هفت برابر بیشتر است همچنین با افزایش تحصیلات و اشتغال به کار زنان احتمال تک‌فرزندی افزایش می‌یابد.

مطلق در خصوص عوارض تک‌فرزندی اظهار کرد: از نظر اجتماعی این امر موجب به هم خوردن تعادل و توازن نسلی، کم‌رنگ شدن همبستگی اجتماعی،‌ افزایش احتمال طلاق در نسل آینده می‌شود و از نظر روانی می‌تواند در سنین بالا احتمال افسردگی اجتماعی و اضطراب فرزند را افزایش ‌دهد.

وجود 3 میلیون زوج نابارور در کشور

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بهترین سن ازدواج و باروری بین 18 تا 35 سالگی است، اظهار کرد: در حال حاضر سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که بیشتر آن‌ها دچار ناباروری اولیه هستند به همین دلیل در اداره سلامت بارداری گروهی برای رسیدگی به ناباروری تشکیل شده و 90 درصد داروهای ناباروری نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی چالش جدی کشور را سقط اعلام کرد و افزود: در بررسی‌های صورت گرفته سال 91، 220 هزار سقط صورت گرفته که از این تعداد 120 هزار مورد غیرقانونی و 100 هزار سقط به دنبال دلایل پزشکی صورت گرفته، 20 درصد این آمار به دلیل مسائل اقتصادی و پنج درصد آن آموزشی است.

مطلق اظهار کرد: مهم‌ترین عوارض سقط افسردگی و تغییرات روحی است همچنین از جمله عوارض جسمی سقط می‌توان به عفونت لگنی، ‌احتمال ناباروری ثانویه و افزایش سقط‌های بعدی اشاره کرد.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر 0.5 درصد از جمعیت کشور به هپاتیت سی مبتلا هستند که به دلیل رفتار پرخطر منتقل می‌شود و دو درصد جامعه نیز دچار هپاتیت بی هستند.

مرگ روزانه 8 جوان بر اثر اعتیاد در کشور

وی با بیان اینکه 27 هزار نفر در کشور آلوده و مبتلا به ویروس ایدز هستند، افزود: همچنین اعتیاد در کشور ما در هر شبانه‌روز جان هشت جوان را می‌گیرد.

مطلق با اشاره به اینکه سه درصد از معتادان کشور متاهل هستند، گفت: 55 درصد از والدین از اعتیاد فرزند خود خبر ندارند؛ 14 درصد معتادان در فاصله سنی 15 تا 19 سال و 55 درصد آنان کمتر از 35 سال دارند.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت،‌ خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه حدود 18 تا 20 هزار نفر به علت حوادث رانندگی در کشور خبر داد و اظهار کرد: در صورتی که بتوانیم 10 درصد از میزان تصادفات و 10 درصد آمار طلاق را کاهش دهیم و باعث ازدواج 10 درصد از مجردها شویم میزان باروری کلی به 5.60 درصد می‌رسد.

فعالیت 174 هزار نفر داوطلب سلامت در کشور

میترا توحیدی، مسئول جلب مشارکت‌های وزارت بهداشت نیز در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر 174 هزار داوطلب سلامت در کشور فعالیت می‌کنند که هر یک از این افراد به طور میانگین 50 خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهند؛ از این تعداد 40 هزار نفر داوطلب سلامت در مناطق روستایی و حدود 35 هزار نفر داوطلب سلامت در تهران هستند.

وی اظهار کرد: با آموزش این داوطلبان سلامت که بیش از 90 درصد آنان خانم‌های خانه‌دار هستند، درصدد فراهم آوردن بستر لازم برای تغییر فرهنگ سلامت،‌ ارتقاء نرخ باروری و باروری سالم هستیم و در واقع باید کاری کنیم که اعتماد جامعه جلب شود.

توحیدی افزود: این طرح ابتدا در سال 71 در حاشیه شهر‌ها انجام شده اما در حال حاضر در کل شهرهای کشور انجام می‌شود همچنین تعدادی داوطلب از ارگان‌ها و نهادهای دولتی نیز داریم که برای انتقال رویکردهای نظام سلامت با ما همکاری می‌کنند.




منبع: ایسنا


۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن